Home » , , » Να μην ξαναγράψουν την πρόσφατη ιστορία μας και ηρωοποιήσουν έναν ρασοφόρο καραμπινάτο συνεργάτη των ναζί.

Να μην ξαναγράψουν την πρόσφατη ιστορία μας και ηρωοποιήσουν έναν ρασοφόρο καραμπινάτο συνεργάτη των ναζί.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 | 11:00 π.μ.

Η διπλανή φωτογραφία είναι από πρωτοσέλιδο του "Ριζοσπάστη" σαν σήμερα 10 Ιούνη του 1947. Κι αν έχει κάποια σημασία αυτή η ανάρτηση, είναι για να θυμίσουμε ότι την εποχή εποχή αυτή που η "Ιερά" Σύνοδος, ευλογούσε τις εκτελέσεις των πατριωτών, αρχιεπίσκοπος ήταν ο άθλιος και δοσίλογος Δαμασκηνός.  Το πρόσωπο που η καθεστωτική ιστορία και το παπαδαριό αγωνίζεται, για δεκαετίες, να μας το παρουσιάσει σαν "εθνικό ήρωα".

Την πατάνε όμως μόνοι τους, αφού αποκαλύπτουν τον προδοτικό ρόλο του ρασοφόρου στην βιογραφία του που παραθέτουν.

Αντιγράφουμε από "έγκυρη" θρησκευτική ιστοσελίδα:

"Τον Μάϊο του 1944, όταν είχε αρχίσει η κάμψη της Γερμανίας, ένας ανώτερος Γερμανός αξιωματικός επεσκέφθη στην οικία του, τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό, ο οποίος τις ημέρες εκείνες ήταν ασθενής και κλινήρης.

Ο αξιωματικός μετέφερε στον αρχιεπίσκοπο την εντολή του ιδίου του Χίτλερ ότι έπρεπε να τον προστατεύσουν και να τον μεταφέρουν στην Γερμανία για ασφάλεια, λέγοντάς του: «Μακαριώτατε, παρακαλείσθε συνεπώς, να ετοιμασθείτε».

Ο δε αρχιεπίσκοπος, αν και ασθενής, απάντησε ατάραχος και με αυστηρό ύφος: «Ευχαριστώ για τα ενδιαφέρον σας, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψω την πατρίδα μου επ' ουδενί λόγω. Εάν επιμένετε, μπορείτε να με μετακινήσετε, αλλά μόνον νεκρόν».

Αυτός υπήρξε ο εθνικός και θρησκευτικός γίγαντας της Ελλάδος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός Παπανδρέου.

Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος έγινε αντιβασιλεύς της Ελλάδος και εκοιμήθη στις 20 Μαΐου 1949, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Φαντάζεστε, δηλαδή, τι υπηρεσίες είχε προσφέρει  στους ναζί κατακτητές ο αρχιεπίσκοπος  Δαμασκηνός, ώστε να ενδιαφερθεί για την υγεία του ο ίδιος ο Χίτλερ και καταλαβαίνεται την πρεμούρα πολιτικού και παπαδίστικου κατεστημένου να ηρωοποιήσουν ένα παπά που ευλογούσε τις εκτελέσεις κομμουνιστών και πατριωτών  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger