Home » , » Πολιτική ανάλυση για Πούλιτζερ από Πρετεντέρη

Πολιτική ανάλυση για Πούλιτζερ από Πρετεντέρη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 | 10:30 μ.μ.

Πολιτική ανάλυση για Πούλιτζερ είναι αυτή που κάνει σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών. Εδώ δεν έχουμε ένα από τα συνηθισμένα λογικά άλματα που συνηθίζει να κάνει ο υπάλληλος του Μαρινάκη, στην στήλη του στα "ΝΕΑ", (είναι ανυπολόγιστή η συνεισφορά του στην συγχορδία των συναδέλφων του, που μας έφεραν στον πάτο της Ευρώπης, ως προς την ελευθερία του τύπου), αλλά σε απόψεις που μόνο αναγνώστες με έλλειψη νοημοσύνης θα μπορούν να κάνουν αποδεκτές.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας παρουσιάζει "θριαμβευτή" των Γαλλικών εκλογών τον πολιτικό ο οποίος σύμφωνα με όσα έγραψε ο έγκριτος Μπεν Χολ στους Financial Times ενοχλεί τον κόσμο "γιατί κυβερνάει από το παλάτι του", χωρίς να ακούει κανέναν πέρα από το στενό κύκλο του, συγκεντρώνοντας πραγματικό μίσος για το πρόσωπο του.

Για τον Πρετεντεράκο, όμως είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών είναι ο Μακρόν και ηττημένοι οι βασικοί του πολιτική αντίπαλοι.   

Δεν θέλω να στεναχωρήσω τους θαυμαστές της Λεπέν και τους οπαδούς του Μελανσόν αλλά πρέπει να τους θυμίσω ότι στις εκλογές τις κέρδισε ο Μακρόν... ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. Η μια κομπάζει επειδή έβγαλε το ... 1/3 των βουλευτών του Μακρόν. Και ο άλλος χοροπηδάει επειδή ... "καταστράφηκε" ο Μακρόν που πήρε 110 έδρες περισσότερες από τον ίδιο, μας γράφει ο Πρετεντέρης.

Πραγματικά τέτοια ανάλυση δεν θα έκαναν ακόμα και καθηγητές δημοσιογραφίας σαν τον Ευαγγελάτο και τον Χατζηνικολάου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger