Home » , » Τους πήδηξαν λίγο

Τους πήδηξαν λίγο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 | 7:57 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ουκρανός αξιωματούχος «Η κατάσταση στο Σεβεροντονέτσκ επιδεινώθηκε λίγο, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις κρατούν έδαφος στη Βιομηχανική ζώνη».

Με δυο λόγια οι Ρώσοι τους πήδηξαν, αλλά λίγο. Πόσο λίγο; Ελάχιστα, όσο πατάει μια ερπύστρια ενός τανκς.

Πριν λίγες μέρες οι Ρώσοι έκαναν επίθεση στο Σεβεροντονέτσκ κι όχι μόνο. Πήραν μεταξύ άλλων τη μισή πόλη. Πώς να το πεις όμως αυτό στους Ουκρανούς αλλά και τους Ευρωπαίους που υποφέρουν οι μεν από τις βόμβες οι δε από την ακρίβεια;

Λες «πήραν το 70%, αλλά νικήσαμε πήραμε, πίσω το 20%»! Τους έμεινε δηλαδή το 50%; Ναι νικάνε οι Ουκρανοί. Έχασαν το 20% της χώρας τους, οι υποδομές τους και η Οικονομία τους καταστράφηκε, οι πρόσφυγες είναι εκατομμύρια και οι απώλειες πάνω από 100.000 με μεγάλο μέρος του εξοπλισμού να έχει γίνει κομμάτια από τους Ρωσικούς πύραυλους βόμβες και οβίδες. Αν δεν ήταν το ΝΑΤΟ ο πόλεμος θα είχε ήδη τελειώσει, κι οι μαυραγορίτες εδώ θα έψαχναν άλλη αφορμή να αυξήσουν τις τιμές.

Τι έγινε; Είπαμε πως οι Ρώσοι έκαναν επίθεση και πήραν τη μισή πόλη και περισσότερο. Οι Ουκρανοί είπαν πως έκαναν αντεπίθεση. Με το δρόμο του ανεφοδιασμού ουσιαστικά κομμένο, αν έγινε κάτι τέτοιο, διευκόλυνε τους Ρώσους. Από ότι φαίνεται οι νεκροί Ουκρανοί είναι εκατοντάδες τις δυο τελευταίες μέρες και οι συνολικές απώλειες χιλιάδες! Ανάμεσα τους και πολλοί μισθοφόροι.

Εδώ πάλι να καλέσω τους νεοδημοκράτες να τρέξουν να καταγάγουν στην Ουκρανία. Καλέ, θα σας δώσουν και Ελληνικά όπλα από αυτά που στείλαμε. Πηγαίνετε στη μηχανή του κιμά, θα μας κάνετε μεγάλη χάρη.

«Ολόκληρη η ύπαιθρος του Σεβεροντονέτσκ και του Λυσιτσάνσκ μετατράπηκε σε μύλο κρέατος που εκκαθαρίζει το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της ομάδας των δυνάμεων του Κιέβου. Ταυτόχρονα, τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες να αναπτύξουν προέλαση προς το Slovyansk από την κατεύθυνση Izum».

Όχι βέβαια, όσο περισσότεροι Ουκρανοί πάνε στο Σεβεροντονέτσκ, τόσο καλύτερα για τους Ρώσους! Γιατί να περικυκλώσουν μερικούς, όταν μπορούν να τους εξολοθρεύσουν όλους;

«Τακτικές συγκρούσεις αναφέρθηκαν επίσης γύρω από την Ποπάσναγια (ελεγχόμενη από τη Ρωσία) και το Μπαχμούτ (ελεγχόμενη από το Κίεβο). Η μόνη μεγάλη διαδρομή που συνδέει τα στρατεύματα του Κιέβου στο Severodonetsk και το Lysichansk με το Slovyansk πηγαίνει εκεί και παραμένει υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων».

Οι απώλειες των Ουκρανών σύμφωνα με τους Ρώσους ανέρχονται σε

«190 ουκρανικά αεροσκάφη, 129 ελικόπτερα, 1.127 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 330 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 3.424 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 473 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 1.795 πυροβολικό πεδίου και όλμοι, καθώς και 3.446 άλλα ειδικά στρατιωτικά οχήματα».

Νικάνε οι Ουκρανοί. Όσο ο Ναπολέοντας στο Βατερλό. Πάντως, αν είχε τα ΜΜΕ μας, το Βατερλό θα ήταν Γαλλικός θρίαμβος. Προελαύνουν με την όπισθεν.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

7 Ιουνίου 2022 στις 1:39 μ.μ.

Η νατοική πατσαβουρα ο χρυσατγιτης Λαγος ζητησε να καταταγει στο στρατο της Ουκρανιας

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger