Home » , » Τι δεν μπορούν να κατανοήσουν, αναρχοάπλυτοι, μπαχαλάκηδες και ορφανά του Στάλιν

Τι δεν μπορούν να κατανοήσουν, αναρχοάπλυτοι, μπαχαλάκηδες και ορφανά του Στάλιν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 | 9:05 μ.μ.

Πηγή: Του Αντυ Βρόσγου - Οικονομολόγου, συγγραφέα, Documento

Θυμάστε που η Μαρέβα Μητσοτάκη μέσω εταιρείας συμφερόντων της αγότασε το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι;

Ε λοιπόν, ο Κυριάκος το ξέχασε όταν έκανε τη δήλωση πόθεν έσχες του (και συνέχισε να το ξεχνάει). Ενα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι, άγχος και ευθύνες στην προσπάθεια του να σώσει το κόμμα και τον τόπο, χωρισμός, τραυμαπκά παιδικά χρόνια όντας πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών, νομίζω μπορούμε να είμαστε λίγο επιεικείς για μια μικρή παράλειψη. 'H μια μικρή διάσταση, όπως το δει κανείς.

Τώρα κάποιοι κακοήθεις μπορεί να αντιτείνουν ότι επί δέκα έτη ο Κυριάκος δεν ξέχαsε ποτέ να δηλώσει τα στρέμματά του και να λάβει τις επιδοτήσεις του είτε ως  πλημμυροπαθής είτε ως αγρότης. Σε αυτούς λοιπόν έχω να απαντήσω τα εξής:

Η πράξη αυτή του κομψού μας πρωθυπουργού δεν οφείλεται σε κάποιου είδους κληρονομική καρμιριά, όπως ισχυρίζονται διάφοροι Μαδουραίοι. Στο κάτω κάτω σιγά τα λεφτά. Ούτε το ένα δέκατο της αξίας του χρυσού που φορούσε η Μαρέβα με το κόσμημα του βασιλιά των Ινκας στον Λευκό Οίκο ή το ένα πέμπτο ενός τηλεφωνικού κέντρου από τη Siemens. Ισα που βλέπεις έναν αγώνα NBA από την τρίτη σειρά και τρως ένα non κορν. Ημαρτον κάπου, δηλαδή.

Ουδόλως οφείλεται επίσης στο ιστορικό δικαίωμα στο άρμεγμα αυτής της χώρας που δικαίως έχει κατακτήσει η οικογένεια Μητσοτάκη στην πορεία του χρόνου. Και λέω «δικαίως» γιατί δεν ξέρω πολλούς που να γνωρίζουν κάθε πέτρα αυτού του τόπου. Ειδικά αν είναι αρχαία. Που με κίνδυνο της ζωής τους διαφύλαξαν την εθνική μας κληρονομιά από τους Ελγιν αυτού του κόσμου.

Αναρχοάπλυτοι και μπαχαλάκηδες είναι αδύνατον να κατανοήσουν ότι μόνο η βαθιά (βαθύτερη και από ης ανασκαφές της οικογένειας) ανιδιοτελής αγάπη του «Μωυσή» για τον τύπο καταγωγής του «ευθύνεται» για τη δήλωση των στρεμμάτων και όχι η ακόρεστη απληστία του για δημόσιο χρήμα που διαδίδουν τα ουριζοτρόλ.

Με τον ίδιο τρόπο που τους είναι αδιανόητο να αποδεχτούν ότι ένας από αυτούς, ένας τίμιος και αυτοδημιούργητος αγρότης, ένας εξόριστος αγωνιστής κατά της χούντας, αλλά παράλληλα ένας πολίτης-ταξιδιώτης του κόσμου, πρεσβεύει τις φιλελεύθερες ιδέες και δεν είναι ένα ακόμη ορφανό του Στάλιν.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger