Home » , » Eurofighter εναντίον RAFALE.

Eurofighter εναντίον RAFALE.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 | 8:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τα δυο μαχητικά 4ης γενιάς είναι ισοδύναμα. Ένα υπερέχει σε κάποια σημεία, το άλλο υπερέχει σε κάποια άλλα. Το RAFALE πχ θεωρητικά είναι καλύτερο για τις κοντινές αερομαχίες όπως τις ξέρουμε στο Αιγαίο. Είναι όμως τόσο μικρές οι διαφορές, που δεν έχει καμία αξία να τις αναλύσουμε. Εξαρτάται από τον πιλότο, αν θα νικήσει το ένα ή το άλλο μαχητικό σε μάχη ένας προς ένα σε πραγματικό πόλεμο. Βεβαίως σε σύγκριση με τα 3ης γενιάς F-16 και οι δυο τύποι υπερέχουν. Όλα αυτά τονίζουμε θεωρητικά. Υπενθυμίζουμε πως στον πόλεμο μετράνε πάρα πολλοί παράγοντες.

Αν οι Τούρκοι αγοράσουν τα Eurofighter εξαρτάται από τον αριθμό αν θα έχουν πλεονέκτημα. Πχ αν πάρουν 20-30 δεν θα υπάρξει καμία διαφορά. Αν όμως πάρουν 90 ή 100, θα έχουν τετραπλάσια μαχητικά 4ης γενιάς. Αυτή η δυσμενή εξέλιξη για την ισορροπία των δυνάμεων θα οφείλεται στην κούρσα εξοπλισμών που αρχίσαμε εμείς!

Η Τουρκία έχει ΑΕΠ 720,1 δις δολάρια, εμείς 189,4. Αυτό θα πει πως οι Τούρκοι μπορούν να ξοδέψουν 3,8 φορές περισσότερα από όσα εμείς. Αν δώσουμε πχ 10 δις ευρώ για μαχητικά μπορούν να δώσουν 38! Επειδή το Eurofighter είναι ακριβότερο από το Γαλλικό μαχητικό, μπορούν να αγοράσουν χοντρικά 28 αεροπλάνα για κάθε 10 Ελληνικά.

Το θέμα είναι πως αν κάνουν μια τέτοια κίνηση η Ελλάδα θα βρεθεί στο δίλλημα να απαντήσει με νέους εξοπλισμούς. Μπορούμε να δώσουμε άλλα 30 δις ή ακόμα περισσότερα; Που θα τα βρούμε; Τι επίπτωση θα έχει αυτό στην Οικονομία μας;

Αρχίσαμε μια κούρσα την οποία δεν πρόκειται να κερδίσουμε. Γιατί οι άλλοι μπορούν να διαθέσουν περισσότερα. Μέχρι πότε θα πληρώνουμε μίζες πολιτικών γιατί περί αυτού πρόκειται. Κατανοούμε πως αν καταστραφεί 1 μόνο αεροσκάφος, θα χάσουμε πάνω από 150.000.000; Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Θα έχουμε νέο Μνημόνιο.

Η λύση δεν είναι περισσότερα αεροσκάφη. Ήδη κι εμείς και οι Τούρκοι έχουμε πάρα πολλά. Μάλιστα εμείς έχουμε τόσα που στέλνουμε και στην Ουκρανία. Τελικά τα παίρνουν πίσω οι Ρώσοι. ο ζήτημα είναι να σοβαρευτούμε κι εμείς και οι γείτονες ώστε να κοιτάξουμε τη ρημαγμένη οικονομία.

Η απόφαση να ξεπουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ πχ ισοδυναμεί με ήττα σε πόλεμο. Η ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνο το εργοστάσιο, είναι τα μοναδικά αποθέματα νικελίου - κοβαλτίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που επαρκούν για τα επόμενα 20 χρόνια τάξεως των 130 εκατ. τόνων. Ξέρετε πόσο έχει το νικέλιο; 24.000 ο τόνος. Για κάντε 130.000.000 Χ 24.000. 3.120.000.000.000. Πάνω από 3 τρισεκατομμύρια! Χαρίζουμε ένα στρατηγικό μέταλλο στους Ευρωπαίους! Κατά τα άλλα κινδυνεύουμε από τους Τούρκους!

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger