Home » , » Πατέρας Χρήστου Ζορμπά: «Τον χάσαμε για 40 ευρώ, όσο κοστίζει ένα ρελέ!»

Πατέρας Χρήστου Ζορμπά: «Τον χάσαμε για 40 ευρώ, όσο κοστίζει ένα ρελέ!»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 | 9:55 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

 «ΗΠΕΙΡΟΣ» – Εργοδοτικό έγκλημα στην Άρτα

Το πρωί της Τετάρτης (13/7) η απόφαση για τον τραγικό θάνατο του νεαρού ηλεκτρολόγου στο εργοστάσιο «Ήπειρος»

▸Με δραματικό τρόπο αναβιώνουν αυτές τις ημέρες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας, τα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά τον τραγικό θάνατο του άτυχου ηλεκτρολόγου Χρήστου Ζορμπά, κατά τη βάρδιά του στο εργοστάσιο της «Ήπειρος» στην Άρτα, πριν από 2 χρόνια.

Ο 29χρονος ηλεκτρολόγος έπαθε ηλεκτροπληξία και η δίκη για τις ευθύνες της εργοδοσίας είναι σε εξέλιξη με κατηγορούμενους την ιδιοκτησία της εταιρείας, τη διεύθυνση και τον τεχνικό ασφαλείας του εργοστασίου.

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας διοργανώνει συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς και παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13 Ιουλίου στις 9.30 π.μ. έξω από το Πρωτοδικείο Άρτας, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία.

Μεταξύ των αποκαλυπτικών καταγγελιών ξεχωρίζει αυτή του Γιώργου Αλιφτήρα, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Άρτας, ο οποίος τόνισε πως τα γάντια που κατά την εργοδοσία χορηγήθηκαν στον άτυχο ηλεκτρολόγο ως ατομικό μέσο προστασίας, «είναι παντελώς ακατάλληλα για ηλεκτρολογικές εργασίες αφού δεν έχουν καμία πιστοποίηση για αυτές και δεν παρέχουν καμία θωράκιση από το ηλεκτρικό ρεύμα». Επέδειξε ακόμα φωτογραφίες από τον ηλεκτρικό πίνακα στον οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 29χρονος εργάτης, που «αποδεικνύουν την πλήρη εγκατάλειψη των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του εργοστασίου».

Σε αποκλειστική δήλωσή του προς το Πριν ο πατέρας του Χρήστου Ζορμπά, Χαράλαμπος, τονίζει:

«Την Τετάρτη αυτό που θέλουμε να ακούσουμε είναι ότι δικαιώνεται το παιδί μας ότι δεν θα του ρίξουν την ευθύνη. Ο γιος μου ήθελε το καλύτερό για να νιώθει ασφάλεια και γι’ αυτό αγόρασε δικά του παπούτσια, δικά του πράγματα και όπως είδαμε θα έπρεπε να αγοράσει και δικά του καλά γάντια αφού αυτά που τους δίνανε δεν ήταν αυτά που χρησιμοποιεί ένας ηλεκτρολόγος. Ο Χρήστος τώρα έφτιαχνε την ζωή του σιγά σιγά για να κάνει πράγματα που ήθελε, αλλά κάποιοι αποφάσισαν για τη ζωή του παιδιού μου ώστε να μην τους λείψουν από τη δική τους τσέπη 40 ευρώ που κοστίζει ένα ρελέ. Δικαίωση για τον Χρήστο μας, αυτό ζητάμε».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger