Home » , » Την έλεγαν Αμντά Αχμέτ Εσσέ

Την έλεγαν Αμντά Αχμέτ Εσσέ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 12 Ιουλίου 2022 | 10:02 μ.μ.

Πηγή: Γιώργος Παγούδης - "ΕφΣυν"

Μόλις 25 ετών η Σομαλή που πέθανε στα βουνά. Οργή από Ψυχογιό- Μιχαηλίδη για την ομερτά και την αδράνεια που έχει επιβληθεί.

Το όνειρο της να γίνει δημοσιογράφος, έσβησε στα βουνά των Καρδαμύλων της Χίου όταν προτίμησε τον μαρτυρικό θάνατο από πείνα και δίψα, προκειμένου να μην πέσει θύμα επαναπροώθησης στη Τουρκία.

Την Τετάρτη η σορός της θα ταξιδέψει πίσω στη πατρίδα της, ώστε να δικοί της άνθρωποι, τα δύο της αδέλφια και οι γονείς της να την αποχαιρετήσουν με τον δικό τους τρόπο και να βρουν έστω και αυτή την ελάχιστη λύτρωση για την βαριά τους απώλεια.

Ο ένας της αδελφός ήδη βρίσκεται στο νησί της Χίου και προχώρησε στην αναγνώριση της, βάζοντας έτσι ένα τραγικό τέλος στην αγωνία που βίωσε η οικογένεια της όλες τις προηγούμενες ημέρες. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με μαρτυρία, στη ίδια περιοχή μαζί με την Εσσέ, βρίσκονταν ακόμα δύο κοπέλες που συνεχίζουν να αγνοούνται, υπό την πλήρη αδιαφορία των αρχών οι οποίες δεν έχουν οργανώσει ούτε μια αποστολή εντοπισμού και διάσωσης, παρά τις εκκλήσεις που δέχονται από αλληλέγγυους.

Στις δικές τους φωνές διαμαρτυρίας ήρθαν να προστεθούν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης και Γιώργος Ψυχογιός οι οποίοι, δείχνουν ως υπεύθυνη του θανάτου της νεαρής Εσσέ την κυβέρνηση της Ν.Δ. και δηλώνουν εξοργισμένοι με την κυβερνητική ομερτά που έχει επιβληθεί για το περιστατικό και την προκλητική αδράνεια για τον εντοπισμό των δύο.

«Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο αδιανόητος θάνατος ανθρώπων που περιφέρονται εξαθλιωμένοι στα βουνά, επιχειρώντας να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές, αποτελεί συνέπεια της σκληρής πολιτικής επαναπροωθήσεων, που καταγγέλλεται δημόσια από όλους του κορυφαίους θεσμικούς φορείς και τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα πως εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και της απόπειρας ποινικοποίησης της αλληλεγγύης και της προσφοράς βοήθειας σε παράτυπα αφιχθέντες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ταυτόχρονα, αποτελεί από μόνο του εξοργιστικό το γεγονός ότι η όποια πληροφόρηση για αυτά τα συμβάντα προέρχεται μόνο από ΜΜΕ ή οργανώσεις, καθώς οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν παράσχει οποιαδήποτε ενημέρωση, ασφαλώς μετά από κυβερνητικές οδηγίες. Ζητούμε άμεσα από τα αρμόδια Υπουργεία και κρατικές αρχές να ενημερώσουν δημόσια και αναλυτικά για το τι έχει συμβεί καθώς και για τυχόν εν εξελίξει ενέργειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσώπων».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger