Home » , » Πάρα πολύ καλό για να ’ναι αληθινό.

Πάρα πολύ καλό για να ’ναι αληθινό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 | 10:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Όταν ακούω κουταμάρες, με πιάνουν τα γέλια. Είναι ασφαλώς αποπροσανατολισμός και βέβαια ψέμα. Αντιγράφω λοιπόν τη συνταγή με το κουτόχορτο, που ταΐζουν τα ντόπια μηρυκαστικά.

«Τα μέλη του ΝΑΤΟ ήδη γνωρίζουν ότι ενώ η Τουρκία ανήκει στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν δεν ανήκει. Πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να κάνουν το βήμα προς αυτό τον στόχο», σημειώνουν και προτείνουν να αλλάξουν οι κανόνες ώστε να επιτραπεί η προσωρινή αναστολή της συμμετοχής «έως ότου οι ηγέτες τους ευθυγραμμιστούν ξανά με τις αρχές και τα συμφέροντα της συμμαχίας».

Ποιοι τα λένε; Ένας πρώην πρέσβης (τίποτα δηλαδή) και μια διευθύντρια ΜΚΟ! Δυο από τα εκατομμύρια των Αμερικανών ψηφοφόρων.

Κάνει εντύπωση σε κράτος που κρατάει έστω τα προσχήματα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας το γεγονός πως τα Ελληνικά ΜΜΕ στρέφουν την προσοχή και αναπαράγουν μαζικά σαχλαμάρες. Ποια 108 θέση στην ελευθερία του τύπου; 801, πιο κάτω κι από τον πάτο!

Κι εμένα μου είπε μια θεία μου κι ένας γείτονας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να βγει από το ΝΑΤΟ, τουλάχιστο με τη θέληση των Αμερικανών. Θεωρώ επίσης πιο αξιόπιστο ένα πεντάχρονο από όλους τους ντόπιους ΑΡΔ μαζί.

Οι λόγοι που οι ΗΠΑ χρειάζονται την Τουρκία είναι πάρα πολλοί.

1) Η στρατηγική θέση ειδικά σήμερα. Αν η Τουρκία φύγει από το ΝΑΤΟ, θα πάει με τη Ρωσία. Μόνη της δεν μπορεί να σταθεί. Τι σημαίνει αυτό; Πως η Ρωσία θα μπορεί να ενισχύσει το ναυτικό της στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτό δεν νομίζω πως το θέλει το ΝΑΤΟ σε καμία περίπτωση. Όπως δεν θέλει να μπορούν να πάνε οι Ρώσοι στη Συρία χωρίς εμπόδια.

2) Το χρήμα. Η Τουρκία, χάρη στη δική μας ανοησία ή τις μίζες των πολιτικών – στρατιωτικών μας, προτίθεται να κάνει αγορές δισεκατομμυρίων κυρίως σε όπλα. Θέλουν άραγε στις ΗΠΑ να πάρει Ρωσικά αεροσκάφη η Τουρκία; Τι δώρο για τους Ρώσους! Χώρια μια νέα μεγάλη αγορά που θα φύγει από τις ΗΠΑ και θα πάει στη Ρωσία. Περισσότερο Ρωσικό πετρέλαιο και αέριο. Σοβαρά, υπάρχει ένας λογικός που πιστεύει να θέλουν κάτι τέτοιο οι Αμερικάνοι;

3) Η Τουρκία έχει κάνει πολλές συμφωνίες με τη Δύση. Παζαρεύουν, γιατί ξέρουν τι σημασία έχει η χώρα τους, τι προσφέρουν. Βοηθάνε πχ την Ουκρανία ποικιλοτρόπως άσχετα αν επίσημα κρατάνε τα προσχήματα. Αυτά στην αγκαλιά της Ρωσίας θα σταματήσουν. Είναι πάρα πολλά αυτά που προσφέρει ο Σουλτάνος.

Εμείς εδώ ακούμε ηλίθια ψέματα με σκοπό το γλείψιμο της γαλάζιας συμμορίας και την ψηφοθηρία ακροδεξιών ζωντόβολων.

Να μιλήσουμε τώρα για την πραγματικότητα; Τη μαύρη αγορά, την ακρίβεια, την ανεργία, τον πληθωρισμό, τη διαφθορά;

Προσωπικά δε θέλω καμία χώρα στο ΝΑΤΟ. Αν ποτέ φύγει η Τουρκία, θα είναι καλό για την ίδια. Μόνο που θα είναι με μια κυβέρνηση που ακολουθεί εντελώς άλλη πολιτική από αυτή του Σουλτάνου.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger