Home » , » Γάζα: Μαζικά εγκλήματα κατά αμάχων από τους σιωνιστές

Γάζα: Μαζικά εγκλήματα κατά αμάχων από τους σιωνιστές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 12:00 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός του νέου σιωνιστικού εγκλήματος σε βάρος του παλαιστινιακού λαού της Γάζας είναι 32 νεκροί. Ανάμεσα τους έξι παιδιά από 5 έως 17 ετών. Οι τραυματίες είναι 265, πολλοί από τους οποίους με ακρωτηριασμένα ή πολτοποιημένα άκρα. Εκατοντάδες είναι τα κατεστραμμένα σπίτια και οι πολιτικές υποδομές, ενώ το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο της Γάζας, που καλείται να περιθάλψει το μεγαλύτερο μέρος των τραυματιών από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Μοχάμεντ Αμπού Σαλαμέχ.

Ανάμεσα στους δολοφονημένους από τις ισραηλινές βόμβες είναι και ο Χάλεντ Μανσούρ, ένας από τους στρατιωτικούς διοικητές της  Παλαιστινικής Ισλαμικής Τζιχάντ. Οι σιωνιστές δεν διστάζουν να βομβαρδίσουν χωρίς προειδοποίηση ολόκληρες πολυκατοικίες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αν έχουν την παραμικρή υποψία ότι στο εσωτερικό τους βρίσκονται μαχητές της Αντίστασης, αδιαφορώντας για τους μαζικούς θανάτους αμάχων που προκαλούν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΙΤ, Αμπού Χάμζα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Υποσχόμαστε στον λαό μας ότι θα μετατρέψουμε του εβραϊκούς εποικισμούς σε κόλαση. Καλούμε τον λαό μας στην Δυτική Οχθη και στα παλαιστινιακά εδάφη του 1948 να ριχτούν στη μάχη». Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, ένοπλου σκέλους της ΠΙΤ, οι μαχητές της χτύπησαν με όλμους σταθμευμένα θωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Ρουκέτες της Αντίστασης χτύπησαν κτίρια στον ισραηλινό οικισμό Ασκελόν κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, βάζοντας τους φωτιά, ενώ μπαράζ ρουκετών της Αντίστασης εξαπολύθηκε κατά του Τελ Αβίβ και της Ιερουσαλήμ, ως απάντηση στη συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger