Home » , » Τα συγχαρητήρια μας στον "δικό" μας αθλητή Μίλτο

Τα συγχαρητήρια μας στον "δικό" μας αθλητή Μίλτο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 | 11:57 μ.μ.

Δεν είναι τυχαίο που το χάσταγκ #Τεντογλου είναι το πιο δημοφιλή στο twitter. Ο Μίλτος, ο αθλητής του Γκεόρκι Πομάσκι που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα του μήκους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο, με ένα τεράστιο άλμα στα 8.52 μέτρα, θεωρείτε "δικό μας παιδί". Κι αυτό γιατί  μεγάλοι αθλητές υπάρχουν υπάρχουν πάρα πολλοί. Μεγάλοι χαρακτήρες και αυθεντικές προσωπικότητες όπως του Μίλτου Τέντογλου σπανίζουν εντελώς.

Πώς να μην δείξεις σεβασμό για το το ήθος του μάγκα που δεν δίστασε να παραδεχθεί, σε προηγούμενο αγώνα ότι ο Κουβανός αντίπαλος του ήταν καλύτερος και γι' αυτό έπρεπε να νικήσει;

Πώς να μην χαρείς την λαϊκότητά του, όταν δεν θεωρεί ότι κάνει κάτι σπουδαίο, πώς ν μην καμαρώσεις το ανεπανάληπτο στυλ του, το στυλ ενός παιδιού της ηλικίας του, της γειτονιάς και της παρέας, που εκδηλώνει σε κάθε δημόσια του τοποθέτηση;

Πώς να μην θυμηθείς ότι ο αθλητής που κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, δεν δίστασε να αναφέρει ότι το Ελληνικό κράτος για χρόνια τον είχε "γραμμένο", και να μην αναλογιστής ότι πριν κάποια χρόνια, ο εικοσάχρονος τότε Μίλτος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου, μόλις ολοκλήρωσε την τελευταία του προσπάθεια, δεν πανηγύρισε.

Κατευθύνθηκε στην κυρία που ίσιωνε την άμμο στο σκάμμα μετά την προσπάθεια κάθε αθλητή. Μόνο που αυτή η εθελόντρια ήταν η -54 ετών τότε- Χάικε Ντρέσλερ, θρύλος του μήκους γυναικών με 19 μετάλλια, εκ των οποίων τα δύο χρυσά ολυμπιακά.

Ο Μίλτος αναγνώρισε μια τεράστια αθλήτρια που μεσουρανούσε πολλά χρόνια πριν γεννηθεί αυτός, ήξερε την ιστορία της και πρώτη του δουλειά μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου ήταν το χειροφίλημα και η αγκαλιά στην έκπληκτη Χάικε Ντρέσλερ.

Τα συγχαρητήρια μας, λοιπόν στο Μίλτο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά πάνω απ' όλα τα εύσημα μας γιατί παραμένει ένας σεμνός και πολύ ωραίος λαϊκός τύπος. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger