Home » , » Απολαυστικά, φίλια πυρά, στο εσωτερικό της γαλάζια πολυκατοικίας

Απολαυστικά, φίλια πυρά, στο εσωτερικό της γαλάζια πολυκατοικίας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 | 11:57 π.μ.

Εχει την σημασία του το ότι καθημερινά το εκδοτικό συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη περνάει πριονοκορδέλα την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Φανταζόμαστε ότι αυτό έχει κάποια αποτελεσματικότητα, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε.

Η φυλλάδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ", αυτού του ομίλου, είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα που απευθύνεται στο συντηρητικό αναγνωστικό κοινό. 
Αν κα το μοναδικό πρακτορείο που διακινεί τις εφημερίδας, το "Αργος" του Μαρινάκη, δεν ανακοινώνει την κυκλοφορία της, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι καθημερινά περνάει αισθητά το φράγμα των 10.000 φύλων, ενώ τα "ΝΕΑ" μετά βίας ξεπερνούν τα 9.000 φύλα. (Τα "ΝΕΑ Σαββατοκύριακο" έχουν πολύ μεγαλύτερη κυκλοφορία). 

 Ο Ομιλος ΜΜΕ του Γ. Φιλιππάκη, «Εστία Επενδυτική», εκδίδει μεταξύ άλλων εντύπων και την ημερήσια εφημερίδα "ΕΣΤΙΑ". Η κυκλοφορία της μπορεί να ανέρχεται σε λίγες εκατοντάδες φύλλα, αλλά το ενδιαφέρον μ' αυτό το έντυπο -πέρα απ' το ότι χρησιμοποιεί καθαρεύουσα και πολυτονικό- είναι ότι απευθύνεται σε ένα "ιδιόμορφο" παραδοσιακό συντηρητικό αναγνωστικό κοινό και πρώτη φορά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ασκεί κριτική και μάλιστα έντονη και συνεχόμενη σε κυβέρνηση της δεξιάς. 

Ενδεχομένως όσοι/ες παρακολουθούν ενδελεχώς την πολιτική επικαιρότητα θα έχουν αντιληφθεί ότι άρθρα σαν το παρακάτω του διευθυντή της "Εστίας", Μανώλη Κοττάκη, αποτελούν τον καμβά πάνω στον οποίο στήνονται και δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά γίνονται και αναφορές σε ραδιοφωνική εκπομπή ίδιου πολιτικού προσανατολισμού.

Και ευρώ και δημοκρατία 

Επιχειρώ καλή τη πίστει να παρακολουθήσω την κυβερνητική επιχειρηματολογία σε σειρά θεμάτων τις τελευταίες ήμερες, αλλά, ομολογώ, δυσκολεύομαι. Σταχυολογώ:

- Καταγγέλλει ο Πρωθυπουργός τον Πρόεδρο Πούτιν, ότι αυτός επιθυμεί να ανατρέψει την κυβέρνησή του με την πρόκληση πολιτικής αστάθειας και κοινωνικής αναταραχής. Αλλά για να μιλάς έτσι, οφείλεις να έχεις τα νώτα σου κλειστά. Όταν ο αναπληρωτής υπουργός σου επί των Εξωτερικών εδήλωσε στην Ουάσιγκτον στις 23 Μαρτίου 2022, ότι «οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας αποσκοπούν στην ανατροπή του καθεστώτος Πούτιν με εσωτερική αναταραχή» (συνέντευξη στο thehill.com), διερωτώμαι: Δύνασαι να χρησιμοποιείς το ίδιο επιχείρημα; Ειδικώς όταν έχεις σύρει τον χορό πρώτος, ακόμη και πριν τον Μπάϊντεν, που είπε ακριβώς το ίδιο; Θυμίζω για την ακρίβεια τί είπε προχθές στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κύριος Μητσοτάκης: «Η Μόσχα επιδιώκει μέσω της πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της».

- Καταγγέλλει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι «η Ρωσία επιτίθεται συνολικά πλέον στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο, οι τιμές του όποιου έχουν αυξηθεί κατά 1000% και είναι δέκα φορές υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση». 

Από όσο καταλαβαίνω η Κυβέρνηση ενοχλείται από την διακοπή τής ροής του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Μάλιστα! Από όσο θυμάμαι όμως, αυτό δεν είναι το βασικό αίτημα της Δύσης; Γι’ αυτό δεν έγινε ο πόλεμος; Η περίφημη «απεξάρτηση» της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο δεν είναι ο διακηρυγμένος στόχος της Δύσεως; Γι' αυτό δεν μαχόμεθα; Γι' αυτό δεν συρρέουν τα LNG; Από πότε η Ικανοποίηση του αιτήματός μας βαπτίζεται «επίθεση»; 

Τί περίμενε, δηλαδή, κανείς μέσα στον πόλεμο; Οτι η Ευρώπη θα επιβάλλει κυρώσεις στον Πούτιν και ο Πούτιν δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Ευρώπη; 

Παρεμπιπτόντως: Πρέσβης ευρωπαϊκής χώρας του Νότου, που έκανε διακοπές στην 'Ελλάδα, ομολόγησε σε φίλους ότι οι ευρωπαϊκές κυρώσεις δεν έχουν αποφέρει τίποτε, ενώ λόγω της αύξησης του ρουβλίου (1 ευρώ ίσον με 2,5 ρούβλια σήμερα) ο μισθός του έχει μειωθεί στο μισό!

- Δηλώνει κορυφαίος λαϊκιστής, υπουργός της Κυβέρνησης, ότι «η Ελλάδα θα πεινάσει τον χειμώνα, αλλά εμείς ασχολούμαστε με το κινητό του Ανδρουλάκη». Ούτε αυτό το καταλαβαίνω. Η ΝΔ είναι η παράταξη που αποκατέστησε την δημοκρατία στην 'Ελλάδα. Το να ακούω μέλος της κυβέρνησης να τονίζει ότι σημασία έχουν μόνον τα ευρώ, αλλά καθόλου η δημοκρατία, ειλικρινά με ξεπερνά.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger