Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας left.gr ο Παναγιώτης Κοντολέων κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή δήλωσε: «Περισσότερο μιλούσα με τον κ. Δημητριάδη, σχεδόν σε καθημερινή βάση». Σημείωσε πως επικοινωνούσε με τον πρώην γενικό γραμματέα του Μαξίμου για να ενημερώνει τον πρωθυπουργό. Φέρεται επίσης να διευκρίνισε πως οι επικοινωνίες του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη αφορούσαν «κυρίως οργανωτικά θέματα», χωρίς ωστόσο να δώσει παραπάνω πληροφορίες.
Και συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα:
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες ο διάλογος του Γιάννη Ραγκούση με τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ ήταν ο εξής:
Γιάννης Ραγκούσης: Όταν πια διέρρευσε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ήταν σε επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ και ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να σας ζητήσει να παραιτηθείτε, ούτε τότε εξηγήσατε τον λόγο για τον οποίο παρακολουθούσατε τον Ανδρουλάκη;
Παναγιώτης Κοντολέων: Όχι, γιατί δε με ρώτησε.
Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραίτησε τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, χωρίς καν να ρωτήσει για ποιο λόγο τελούσε υπό παρακολούθηση ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Στο μεταξύ λίγο νωρίτερα ο κ. Κοντολέων είχε ισχυριστεί ότι δεν τον παραίτησε ο πρωθυπουργός, αλλά παραιτήθηκε μόνος του.
Αλήθεια, πώς να σχολιάσεις στα σοβαρά τα παραπάνω;
Νωρίτερα πάντως είχαμε διαβάσει το δημοσίευμα που υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης στην "Καθημερινή" ότι στα μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχουν "δημιουργηθεί υπόνοιες ακόμη και για πλαστογραφία του μοναδικού απόρρητου εγγράφου που διασώζεται από τον υπηρεσιακό φάκελο για την υπόθεση Ανδρουλάκη, το οποίο εστάλη από την ΕΥΠ στον τηλεπικοινωνιακό πάροχο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ". Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα δηλαδή ...
Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, έρχεται και το δημοσίευμα του Γ. Παπαχρήστου στα "Νέα" για να μας θυμίσει την ρήση του "προφήτη" ότι ο θεός της κωμωδίας αγαπάει την Ελλάδα.
Πέρα απ' το γελοίο του πράγματος όμως το να καρφώνει έστω και έμμεσα ο γραφιάς του Μαρινάκη τον Μητσοτάκη είναι αξιοσημείωτο. (Ο αναγνώστης του κειμένου του Παπαχρήστου, σχηματίζει την αίσθηση ότι με εντολή Μητσοτάκη η ΕΥΠ παρακολουθούσε το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη)
Αντιγράφουμε:
Η αποδεδειγμένη πλέον καταστροφή του αρχείου που αφορά την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη είναι εξαρχής ύποπτη - όπως είχα αναφέρει και προ δεκαημέρου, όταν και αποκάλυψα τη σχετική, ύποπτη από κάθε πλευρά, είδηση. Μετά την επιβεβαίωση της καταστροφής (άδειο φάκελο βρήκε η ΑΔΑΕ ουσιαστικά), όμως, έχω μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την υπόθεση. Φανερώνουν, το πιστεύω, πως η μεθόδευση πλέον ξεπερνάει το ανεκτό και δημιουργεί την αίσθηση ότι πέφτει πολύ δούλεμα. Μα πάρα πολύ.
Προσέξτε τώρα τι αποκαλύφθηκε κατά την επιτόπια επίσκεψη της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ (τρεις συνολικά έχει επιχειρήσει το κλιμάκιο της ανεξάρτητης Αρχής):
- Η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2021 και θα είχε δίμηνη διάρκεια, σύμφωνα με το έγγραφο που προσυπέγραψε η εισαγγελέας κυρία Βλάχου - ως τις αρχές Νοεμβρίου του ίδιου χρόνου.
Τι άλλο συμβαίνει χρονικά, το ίδιο εκείνο διάστημα; Η επίσημη εκκίνηση των διαδικασιών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την ταυτόχρονη ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι θα διεκδικήσει την προεδρία. Οι εκλογές έχουν οριστεί 1η Νοεμβρίου και ο πιθανός δεύτερος γύρος 8 Νοεμβρίου.
Ποια είναι η συνέχεια; Επιδεινώνεται ραγδαία η υγεία της Φώφης Γεννηματά και ύστερα από λίγες ημέρες ακολουθεί η εκδημία της. Οι εκλογές αναβάλλονται για τις δύο πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου του 2021.
Τι κάνει η ΕΥΠ, λες και παρακολουθεί με τις κινήσεις της τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ; Επεκτείνει κατά έναν μήνα και μία εβδομάδα την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη - έτσι απλά! Ως τις 14 Δεκεμβρίου του 2021.
Και εδώ αρχίζουν τα ερωτηματικά (τα δικά μου, και φαντάζομαι και της ΑΔΑΕ): Υπήρξε απόφαση της εισαγγελέως κυρίας Βλάχου για αυτή την επέκταση, όπως επιβάλλει ο νόμος; Ουδείς γνωρίζει. Οφείλει όμως η κυρία Βλάχου, και η τότε ηγεσία της ΕΥΠ, να απαντήσει σε ένα παρεμπίπτον κρίσιμο θέμα: για να επεκταθεί η χρονική διάρκεια μιας παρακολούθησης θα πρέπει από την ήδη διενεργηθείσα να έχει προκύψει κάποιο σοβαρό στοιχείο. Προέκυψε; Και τι μπορεί να ήταν αυτό, ώστε να διαταχθεί η συνέχιση της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για έναν μήνα και μία εβδομάδα ακόμη; Και όλως τυχαίως να πάψει το στοιχείο αυτό να υφίσταται στις 14 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά την εκλογή του Ανδρουλάκη ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ;
Δημοσίευση σχολίου