Η τοποθέτηση πάντως του Γιάννη Οικονόμου ότι: "ο εκλογικός νόμος δεν είναι σκοπός, είναι ένα εργαλείο για να έχει η χώρα σταθερές και βιώσιμες κυβερνήσεις…Το θεσμικά σωστό είναι να μην εγκλωβίζεις τη χώρα σε μια διαρκή περίοδο ακυβερνησίας ή έλλειψης σταθερότητας", σου δημιουργεί σκέψεις, ότι κάτι υπάρχει στα σκαριά, ενδεχόμενο που έρχεται να εντείνει το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο στα "ΝΕΑ".
Σύμφωνα μ' αυτό, ο Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να αλλάξει τον εκλογικό νόμο και συν τοις άλλοις να προβλέπει ότι ένα κόμμα για να αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση θα απαιτείτε να συγκεντρώσει το 5% αντί για 3% των ψηφισάντων. Αν συμβεί κάτι ανάλογο δεν θα δηλώνει απλώς ένα κλίμα ηττοπάθειας και φόβου για το κυβερνητικό κόμμα από το αποτέλεσμα της κάλπης. Θα πρόκειται για μια ξεκάθαρη αυταρχική ενέργεια, με προφανείς σκοπούς, που όμως δεν νομίζουμε ότι θα περάσει.
Επειδή μ' αυτούς τους εξουσιαστές που μπλέξαμε τίποτα δεν αποκλείεται, ας παραθέσουμε το δημοσίευμα των "Νέων".
Θα είστε ενήμεροι για τα περί αλλαγής του εκλογικού νόμου που, εντέλει, θα διευκρινιστούν αρμοδίως στη συνέντευξη Μητσοτάκη την Κυριακή. Στο πλαίσιο, αυτό, λοιπόν, υπάρχει ακόμα μία ιδέα που ανήκει σε «συνεργάτες του Πρωθυπουργού» και έχει πέσει στο τραπέζι.
Μαζί με τον εκλογικό νόμο να αλλάξει και το μέτρο για την είσοδο στη Βουλή, να ανέβει, δηλαδή, στο 5% από το 3% που είναι σήμερα. Λυτό πετάει αυτομάτως έξω Βαρουφόκη και Βελόπουλο και απειλείτο ΚΚΕ.
Και ασφαλώς ξαναμοιράζει την τράπουλα σε λιγότερους παίκτες, οι οποίοι θα παριστάνουν τους δυσαρεστημένους, αλλά στην πραγματικότητα θα αισθάνονται λίγο καλύτερα.
Δημοσίευση σχολίου