Home » , » Αλήθειες και ψέματα για την επιστράτευση στη Ρωσία.

Αλήθειες και ψέματα για την επιστράτευση στη Ρωσία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 | 11:00 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Μιχαήλ Χοντορκόφσκι: Απατεώνας με «πτυχίο» δικαστηρίου, Ρώσος πλούσιος που ζει την Ελβετία. Σύμφωνα με Ρωσικά ΜΜΕ οργάνωσε διαδήλωση κατά της επιστράτευσης που κήρυξε ο Πούτιν. 2.000 οι συγκεντρωμένοι, 1.000 οι συλλήψεις. Μάλλον μικρή και αποτυχημένη η συγκέντρωση για Ρωσία.

Παρόλα αυτά ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει επιστράτευση σε καμιά χώρα του κόσμου. Το είδαμε και στην Ουκρανία που πήγαν λιγότεροι από τους μισούς. Όμως, όπως και να το κάνουμε, η Ρωσία μπορεί να βρει 300.000 για να επιστρατεύσει. Αρκούν; Οι Δυτικοί λένε όχι, οι Ρώσοι λένε ναι. Θα φανεί από το αποτέλεσμα.

Το σπουδαιότερο το είπε το ΚΚΕ. «Η προοπτική της ολέθριας κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία ανάμεσα στις δυνάμεις του ευρωτλαντισμού και την καπιταλιστική Ρωσία, γίνεται πλέον πιο ορατή, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να κηρύσσει μερική επιστράτευση, απειλώντας ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων, και τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ να προαναγγέλλουν συνέχιση της αποστολής όπλων προς την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, τροφοδοτώντας τον φαύλο κύκλο της συνέχισης και ενίσχυσης της σύγκρουσης»…

Είπαμε πως οι Ρώσοι θεωρούν δικά τους τα εδάφη στο Ντόνμπας και την Κριμαία και δεν πρόκειται να τα αφήσουν. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πως η Ρωσία κινητοποιεί περισσότερες δυνάμεις, άρα έχει μεγαλύτερα έξοδα, όμως και η Δύση θα χρειαστεί να στείλει περισσότερα όπλα, αν δεν τελειώσουν πρώτα οι Ουκρανοί.

Να δούμε ποιος θα αντέξει το χειμώνα που έρχεται. Οι ΗΠΑ θέλουν να συνεχιστεί η φθορά των Ρώσων, όμως περισσότερη φθορά έχουν οι Ευρωπαίοι παρά την υποτιθέμενη πανίσχυρη οικονομία τους, που, όπως αποδείχθηκε, στηρίζονταν στα φθηνά Ρωσικά καύσιμα. Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι δικός μας πόλεμος, πως οι δεξιοί μαυραγορίτες αισχροκερδούν, οπότε απαιτούμε άμεση αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, πριν είναι πολύ αργά. Αν δεν φτάσουν οι εφεδρείες, θα φτάσουν στα πυρηνικά. Τα «γεράκια» με κάτι τέτοια κερδίζουν έδαφος.

Ακόμα και με τις 300.000, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να είναι περισσότεροι. Είναι όμως γελοία τα δημοσιεύματα της CIA, η οποία θυμίζουμε έχει πει μόνο ψέματα (Κιμ θεέ, έχεις αναστηθεί αμέτρητες φορές), πως τάχα οι Ρώσοι που θα επιστρατευτούν δεν έχουν οπλισμό. Έχουν. Οι Ουκρανοί δεν θα είχαν ούτε στολές, αν δεν τους έστελνε το ΝΑΤΟ. Όπως επίσης δεν ισχύει πως υπάρχει μεγάλο κύμα φυγής από τη Ρωσία.

Όπως σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες θα πάει η πλέμπα, ενώ οι πλούσιοι θα κοιτάξουν να τη σκαπουλάρουν. Το ξέρουμε κι από τον Ελληνικό στρατό. Έτσι Ρωσικά ΜΜΕ λένε πως όσοι επιστρατεύουν θα έχουν διάφορα οικονομικά οφέλη, πχ χάρισμα των στεγαστικών δανείων.

Αυτά να τα βλέπουμε εμείς, που το 74 δεν μας έδωσαν ούτε νερό. Ψάχναμε στα χωράφια να βρούμε κάτι να φάμε. Χαρτί υγείας έπρεπε να μοιράσουν, αφού δεν είχαν όπλα. Ξέρεις τι είναι να τρως μόνο καρπούζι και να μην έχεις μετά τίποτα να σκουπιστείς; Μη σου τύχει!

Όσον αφορά την εκπαίδευση, πιθανότατα δεν θα τους στείλουν στο μέτωπο, αλλά σε άλλους τομείς, από τους οποίους θα αποδεσμεύσουν πιο έμπειρες δυνάμεις. Ο πόλεμος όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά γίνεται όλο και πιο άγριος.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger