Home » , » Σαν σήμερα το 1946 διαπράττεται ένα μαζικό φρικτό εγκλήματα, από την ληστοσυμμορία του Π. Κατσαρέα

Σαν σήμερα το 1946 διαπράττεται ένα μαζικό φρικτό εγκλήματα, από την ληστοσυμμορία του Π. Κατσαρέα

Από giorgis , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 | 8:00 π.μ.

Του Γ. Γ.

Η Λευκή Τρομοκρατία αρχίζει το 1943 με τη δημιουργία των Ταγμάτων Ευζώνων προκειμένου να κατασταλεί η Εθνική Αντίσταση και συνεχίζεται μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, το Φλεβάρη του 1945, με τη δημιουργία παρακρατικών ένοπλων ομάδων οι οποίες τρομοκρατούσαν την ύπαιθρο και επιδίδονταν σε πρωτοφανείς πράξεις αγριότητας εις βάρος Ελλήνων πολιτών που ήταν αριστεροί ή δημοκράτες ή είχαν κάποιον συγγενή αντάρτη. (Διαβάστε περισσότερα).

Ενας απ' τα μεγαλύτερα καθάρματα που τα φρικτά του εγκλήματα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού σε όλη την Πελοπόννησο ήταν ο εξοπλισμένος από τα Γερμανικά κατοχικά στρατεύματα, ταγματασφαλίτης Πάνος Κατσαρέας

Σαν σήμερα, 9 Οκτώβρη του 1946. εφορμά με την ληστοσυμμορία του (τα πρωτοπαλίκαρά του, οι διαβόητοι Παυλάκος Μπαθρέλος, Μπογέας, Γερακάρης έχουν μείνει γνωστή για τον σαδισμό και την κτηνωδία τους), στα χωριά Βαρβίτσα, Βαμβακού και Βρέσθενα Λακωνίας. Λεηλατούν, βιάζουν γυναίκες κα δολοφονούν πάνω από 45 δημοκρατικούς πολίτες.

Εχουν γραφτεί άπειρα κείμενα για τα εγκλήματα εναντίων του άμαχου λαού, που έχουν διαπράξει οι παρακρατικές Εθνικές Αντικομμουνιστικές Ομάδες Κυνηγών" (ΕΑΟΚ), που είχε ιδρύσει ο Πάνος Κατσαρέας. 

Η εγκληματική του δράση έλαβε τέλος στις 22/03/1947  όταν τμήμα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με επικεφαλής τον Τάκη Γεωργόπουλου εξόντωσε αυτό το τομάρι και την φασιστοσυμμορία του.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger