Home » , » Η υπόθεση Μαραβέγια εξελίσσετε σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων - Συμβάντα στην δεξιά πολυκατοικία

Η υπόθεση Μαραβέγια εξελίσσετε σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων - Συμβάντα στην δεξιά πολυκατοικία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022 | 9:00 π.μ.

Αν πιστέψουμε δημοσιεύματα που υπάρχουν, στο Μέγαρο του Μαξίμου θεωρούν ότι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαρά λειτουργούν συντονισμένα για να πριονίζουν την καρέκλα Μητσοτάκη. Οι δυο πρώην πρωθυπουργοί εκτιμούν  -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι ο Μητσοτάκης έχει προσωπικές ευθύνες για το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών, χρεώνουν στην κυβέρνηση αδυναμία να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας, καθώς και ατολμία στην υπόθεση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια, που "πλήττει την παράταξη".

Και με την ευκαιρία να πούμε ότι η υπόθεση Μαραβέγια εξελίσσετε σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων μετά τις σημερινές αποκαλύψεις που υπάρχουν στις εφημερίδες ¨Εστία" και Documento. 

To έντυπο που διευθύνει ο Μανόλης Κοττάκης αποκαλύπτει ότι για την μονάδα Μαραβέγια είχε εγκριθεί κρατική επιχορήγησε 4.650 ευρώ το μήνα για κάθε ασθενή, ενώ το ρεπορτάζ του Βασίλη Ανδριανόπουλου στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη, κάνει σμπαράλια τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς του νεοδημοκράτη βουλευτή. 


Τελικά και με αυτό το οικονομικό σκάνδαλο που παρακολουθούμε δεν νομίζουμε ότι τελικά θα βρεθεί άκρια. Κυβερνητικός βουλευτής εμπλέκεται και όχι καμιά φτωχή καθαρίστρια που πλαστογράφησε το πτυχίο Δημοτικούς της για να πιάσει δουλειά ή καμιά υπερήλικη γιαγιούλα που πουλούσε μπρόκολα χωρίς άδεια.

Και ενώ δεν ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση ή τον Αλή Μπαμπά με τους 40 κλέφτες του, και ενώ παντού συμβαίνει της εκδιδομένης επί χρήμασι κοινής γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα, πρέπει να ασχοληθούμε και με τις ίντριγκες των πολιτικάντηδων.  

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι ο λαϊκός παράγοντας πρωταγωνιστής στην διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων, και τα παιχνίδια κορυφής των αστών πολιτικών μπορεί να επιδράσουν καταλυτικά στην πολιτική μας ζωή.

Γράφαμε, λοιπόν, ότι στον Κυριακάτικο τύπο συναντάμε σήμερα αρκετά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τα όσα συμβαίνουν στην δεξιά πολυκατοικία. Δεν είναι όλα στην ίδια κατεύθυνση. Το κοινό τους στοιχείο όμως είναι ότι όλα συγκλίνουν ότι σε επίπεδο κορυφής υπάρχει αναβρασμός μέσα στο κυβερνητικό κόμμα. 

Αν είναι υπαρκτή αυτή η κατάσταση και αν θα έχει αντανάκλαση στην πολιτική μας ζωή και σε ποιο βαθμό, είναι κάτι που μένει να το δούμε.

Σύμφωνα, λοιπόν με την Πειραιώς, Καραμανλής και Σαμαράς κρατούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Την δυσφορία τους απέναντι στον πρωθυπουργό και στο στενό του περιβάλλον, φρόντισαν να την κάνουν ορατή με την απουσία τους από την πρόσφατη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από τότε που ίδρυσε ο κόμμα ο "εθνάρχης". Κύκλοι της Ν.Δ., δεν θεωρούν τυχαίο ότι ενώ δεν παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση της Κ.Ο την προηγούμενη μέρα, την περασμένη Δευτέρα οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, βρέθηκαν μαζί στο Ηρώδειο στην τιμητική εκδήλωση για τον Σταμάτη Σπανουδάκη. Είχε προηγηθεί επίσης τις µέρες της ∆ΕΘ ένα κοινό δείπνο για τα ζεύγη Καραµανλή - Σαµαρά, µε κάποιους να λένε ότι από τότε οι δύο πρώην βρίσκονται συχνά.

Πάντα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, "οι ίδιοι -και οι κύκλοι των συνεργατών τους- αποφεύγουν να τροφοδοτήσουν οποιαδήποτε συζήτηση για ενδεχόμενες πολιτικές παρεμβάσεις ή στοχεύσεις ". Αλλες πηγές πάντως κάνουν λόγο ότι "πρέπει να περιμένουμε εκπλήξεις" από τους πρώην πρωθυπουργούς "που έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον Μητσοτάκη".   

Ενα ερώτημα που υπάρχει πάντως είναι τι προσβάσεις εξακολουθούν να διαθέτουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ και στο συντηρητικό εκλογικό σώμα οι δυο πρώην πρωθυπουργοί για να έχουν την δυνατότητα να κάνουν -αν σκοπεύουν- ουσιαστική παρέμβαση στα πολιτικά δρόμενα.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Οκτωβρίου 2022 στις 10:11 π.μ.

Λαμογιο αυτος ο Μαραβεγιας.Παρακολουθω εβαν χαζοχαρουμενο δεξιο τραγουδιστη με τπ ιδιο όνομα ο οποιος ειναι χωμενος παντου.Να εχουν αραγε συγγενεια;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger