Home » , » Όλες οι ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ -ΔΟΕ είναι πλέον άταφα πτώματα που ζητούν νεκροθάφτη

Όλες οι ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ -ΔΟΕ είναι πλέον άταφα πτώματα που ζητούν νεκροθάφτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 | 7:26 μ.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

Ο εκπαιδευτικός συνδικαλιστής των "Παρεμβάσεων" Γιώργος Καββαδίας δημοσιεύει σήμερα άρθρο καταγγελία της διαβόητης γραφειοκρατίας που κατάντησε την ΟΛΜΕ για... φτύσιμο κυριολεκτικά! 

Μάλιστα ο ειρωνικός τίτλος του άρθρου του κυρίου Καββαδία, όπως αναδημοσιεύεται στο Βαθύ Κόκκινο, γράφει για τους διοικούντες την ΟΛΜΕ: "Φτύστε τους, για να μην τους ματιάσουν!". Σωστές οι επισημάνσεις του άρθρου σε μεγάλο βαθμό (πλην βεβαίως της υπόθεσης συμμετοχής των εργαζομένων σε διαδικασίες για υπηρεσιακά συμβούλια, που ο κ. Καββαδίας δεν τις απορρίπτει καταρχήν, όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε κομμουνιστής και αριστερός- ταξικός συνδικαλιστής, αλλά απορρίπτει μόνο την ηλεκτρονική ψηφοφορία που θέλει σήμερα διακαώς να επιβάλει το υπουργείο "Παιδείας" του Μητσοτάκη στις διαδικασίες αυτές). 

Πολύ ωραία. Να τους φτύσουν λοιπόν οι εκπαιδευτικοί και μαζί και όλη η κοινωνία τους γραφειοκράτες της ΟΛΜΕ, αλλά ποιο ακριβώς φτύσιμο τους χρειάζεται ώστε πραγματικά να πιάσει τόπο;  Πώς αντιπαλεύεται πραγματικά αυτό το καρκίνωμα που πνίγει μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων συναδέλφων μας;  

Η γνώμη μου είναι η εξής: Τίποτα απολύτως δεν θα κάνετε, κύριε Γιώργο Καββαδία, αν δεν ξεκόψετε τώρα οργανωτικά, μια και καλή, από το σκουπιδοτενεκέ των ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ, από την ξεπουλημένη αυτή αστική γραφειοκρατία που εξευτέλισε κάθε έννοια συνδικαλισμού στον κλάδο σας. Όλες αυτές οι ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ -ΔΟΕ είναι πλέον άταφα πτώματα που ζητούν νεκροθάφτη. Αντί να συμμετέχετε εκεί μέσα σαν αριστερά άλλοθι αυτής της σαβούρας, μαζευτείτε όλοι οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί, όλων των αποχρώσεων, από όλη την Ελλάδα και συγκροτήστε νέο ενιαίο συνδικάτο καθηγητών και δασκάλων, με βάση συγκρότησής του αποκλειστικά τις αρχές της ταξικής πάλης και ενάντια σε κάθε έννοια κυβερνητικού συνδικαλισμού. 

Και ξεκινήστε δράση αυτόνομη, ξεχωριστή, εντελώς έξω από τη σαβούρα των ΟΛΜΕ- ΕΛΜΕ και τα ρέστα , με στόχο το δικό σας αγωνιστικό παράδειγμα να εμπνεύσει κι άλλους από την τεράστια αδρανή και ηττοπαθή σήμερα μάζα των κακοπληρωμένων συναδέλφων σας. Λίγοι στην αρχή αλλά αποφασισμένοι, πολύ περισσότεροι στη συνέχεια. Σε συμπαράταξη με άλλα ταξικά συνδικάτα, μαθητές και φοιτητές. Μπορείτε να προκαλέσετε έμφραγμα κυριολεκτικά στην αντιδραστική κυβερνητική πολιτική.

Αν οι συνάδελφοί σας που σήμερα ούτε απεργούν ούτε καν συμμετέχουν σε συνδικαλιστικές διαδικασίες έχοντας σιχαθεί την ΟΛΜΕ (πχ στη Μαγνησία που ούτε το 5% δεν παίρνει μέρος σε απεργίες την τελευταία οχταετία) αν όλοι αυτοί δουν ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχει αγωνιστική πρωτοπορία που δεν διστάζει να "σπάσει αβγά" για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου τους, θα λάβουν σίγουρα ένα μεγάλο μάθημα και θα ξυπνήσουν συνειδήσεις!! 

Ο σκουπιδοτενεκές δεξιάς - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στην ΟΛΜΕ όταν αρχίσουν να ξυπνούν όλο περισσότερες παρόμοιες συνειδήσεις, να είστε σίγουροι ότι  θα μείνει με τη ...σφραγίδα στο χέρι και δεν θα ξέρει ούτε πού να τη βάλει! Ρίξτε ένα σιχτίρ πιλάφι στα παλιοτόμαρα που οδήγησαν τον κλάδο σας στη συνδικαλιστική μουγκαμάρα, σαν κανονικοί ταγματασφαλίτες του συστήματος στα σχολεία που είναι.  Και δεν θα βγείτε χαμένοι. Η κοινωνία θα καταλάβει τι γίνεται και θα σταθεί στο πλευρό σας. 

Όσο για εκείνους που σας λένε ότι αποτελεί ...αριστερισμό η αποκοπή σας από τη σαπίλα της ΟΛΜΕ, να τους πείτε ότι όταν ο Λένιν έγραφε τον "Αριστερισμό" του, είχε υπόψη του μαζικά και δυναμικά εργατικά συνδικάτα, συνδικάτα με επιρροή και δράση, που όμως τα μανιπουλάριζε η αντίδραση, κι όχι βέβαια κάτι σωματεία και ομοσπονδίες σκέτες σφραγίδες τύπου ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ Μαγνησίας και δε συμμαζεύεται, δηλαδή συνάξεις μια δράκας υπαλλήλων των αστικών κομμάτων που διαγκωνίζονται για σταυρούς με αντάλλαγμα ρουσφετάκια, και που δεν μπορούν να συγκεντρωθούν ούτε για μια γενική συνέλευση, λόγω πλήρους απαξίωσης. Και κάτι τελευταίο. 

Οι πραγματικά ταξικές κομμουνιστικές κι αριστερές δυνάμεις των συνδικάτων δεν έχουν καμία δουλειά σε ψευδεπίγραφα όργανα επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής που εμφανίζονται σαν δήθεν όργανα "ισότιμης συμμετοχής" των εργαζομένων. Δεν έχουν καμία δουλειά σε  υπηρεσιακά συμβούλια και μάλιστα σαν αιρετοί αριστεροί μαϊντανοί, χωρίς καμία ουσιαστική εξουσία. 

Αποχή μια για πάντα λοιπόν από τέτοια συμβούλια είτε τα λανσάρουν με παραδοσιακή κάλπη είτε με ηλεκτρονικό καλπο- μαγειρείο. Αυτή νομίζω ότι είναι η πραγματικά ταξική στάση ενός συνδικάτου, και γενικότερα αυτό είναι το πραγματικό φτύσιμο που μπορεί να πιάσει τόπο απέναντι στη σαπίλα και την εξαχρείωση του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού. Εσείς οι εκπαιδευτικοί είστε μορφωμένοι άνθρωποι και λογικά πρέπει να αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς συμβαίνει και τι διακυβεύεται. Στο χέρι σας είναι να πράξετε τα δέοντα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger