Home » , » Με αφορμή την καταγγελία 19χρονης ότι βιάστηκε από δυο μπάτσους στο Α.Τ. Ομονοίας, αναφέρουμε περιστατικά που δείχνουν γιατί αυτό το Α.Τ διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών.

Με αφορμή την καταγγελία 19χρονης ότι βιάστηκε από δυο μπάτσους στο Α.Τ. Ομονοίας, αναφέρουμε περιστατικά που δείχνουν γιατί αυτό το Α.Τ διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 | 6:35 μ.μ.


Τι ακριβώς συμβαίνει και κατά πόσο ισχύει η καταγγελία 19χρονης κοπέλας ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας, δεν μπορεί να ξέρουμε.  Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το  Α.Τ. Ομονοίας διατηρεί τη φήμη ως φωλιά κτηνών, ψυχανώμαλων και φασιστών

Ευκαιρία, λοιπόν, να σας θυμίσουμε κάποια γεγονότα γι' αυτή την μπασκηναρία.

 ➤ Η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση το χαρακτήρισε ως "περιώνυμο άσυλο βασανιστών" με αφορμή τον ξυλοδαρμό από μπάτσους του, μέλους της 

➤ Η Νιγηριανή Κοινότητα αφήνει πολλά υπονοούμενα για το τι συνέβη στην περίπτωση του 34χρονου μετανάστη  Εμπουκά ο οποίος «μπήκε ζωντανός και βγήκε νεκρός» από το Α.Τ Ομονοίας

➤ Ολοι θυμόμαστε το βίντεο που έδειχνε τον μπάτσο απ' αυτό το Α.Τ, να υποχρεώνει μετανάστες να αλληλοβασανίζονται συμμετέχοντας και ο ίδιος στην κακοποίηση τους.

➤ Υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες για εξευτελισμό ανήλικων μεταναστών στο ΑΤ Ομονοίας

➤ Ο κρατούμενος μετανάστης Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ κατάγγειλε ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς αυτού του Α.Τ.

➤ Το να βασανίζει μετανάστες και να ενοχοποιεί μάρτυρες αποτελεί πάγια τακτική του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος.

➤ Είναι ένα Α.Τ το οποίο προστατεύει νεοναζιστές τραμπούκους

➤ Στο άντρο εγκληματικότητας που λέγεται Α.Τ Ομονοίας μπάτσοι βασανίζουν και εξευτελίζουν μια γυναίκα ΑμΕΑ με κινητική και ψυχικά προβλήματα

➤ Οταν ο αυτόπτης μάρτυρας του παραπάνω περιστατικού δικηγόρος Γιάννη Απατσίδη προσπάθησε να αντιδράσει μπάτσοι που σταβλίζονται, σ' αυτή την υπηρεσία έδειξαν τα "προσόντα" τους, τρομοκρατώντας και κακοποιώντας τον.  

➤ Την "αδυναμία" που έχουν οι συγκεκριμένοι μπάτσοι στους δικηγόρους την είδαμε και στην περίπτωση της Καίτης Ματθαίου. Η δικηγόρος αυτή είχε πάει στο Α.Τ για να επισκεφτεί εντολέα της μετανάστη. Εκεί και έτσι για την πλάκα τους οι μπάτσοι, την εξευτέλισαν εντελώς αφού «αξιωματικός με το πρόσχημα ότι θα πάω στην τουαλέτα, με διέταξε να βγάλω τα ρούχα μου ένα-ένα και να μείνω εντελώς γυμνή, όπως με γέννησε η μάνα μου. Με διέταζε να γυρίσω γυμνή πρώτα μπροστά και μετά πίσω, για να ελέγξει δεν ξέρω τι», όπως κατάγγειλε η ίδια.

Και να ολοκληρώσουμε με ένα αρκετά παλιό κείμενο του Ιού της Ελευθεροτυπίας.

➤Στο σπίτι του αρχιφύλακα Ν. Παπαδόπουλου που υπηρετεί στο τμήμα Ομονοίας, η αστυνομία ανακαλύπτει κροτίδες, στιλέτα και τα διαβατήρια δύο γυναικών από την Ουκρανία που υποτίθεται ότι είχαν απελαθεί. Ο εν ενεργεία αρχιφύλακας, μαζί με τον συνταξιούχο ανθυπαστυνόμο Θ. Αθανασόπουλο, συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω με τις δύο Ουκρανές. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αρπαγή από κοινού, σωματεμπορία, μαστροπεία, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών κ.ο.κ. (21/11/1998).

➤ Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, ο οδηγός Γ. Τσιάκος καταθέτει ότι στο ροζ κύκλωμα εμπλέκονται ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας Γεωργιλές, ο αστυνομικός Μητσώνης κ.ά. (24/11/1998).

Αστυνομικοί των τμημάτων Ομονοίας και Κυψέλης εμπλέκονται σε ένα ακόμη κύκλωμα σωματεμπορίας. Στην κατάθεσή της, νεαρή Λιθουανή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παρακολούθησε τον προαγωγό της να παζαρεύει με αστυνομικούς και να επιτυγχάνει την απελευθέρωσή τους από το τμήμα Ομονοίας, όπου είχαν οδηγηθεί με περιπολικό (4/1/2000).

➤ Σύμφωνα με αποκάλυψη της "Κ.Ε", τον Μάρτιο του 2000 αστυνομικός απελευθερώνει κρατούμενο στο Τμήμα Ομονοίας Κούρδο έναντι ενός εκατομμυρίου δραχμών
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger