Home » , » Νέα υποχώρηση των Ρώσων στη Χερσώνα αυτή τη φορά. Τι λένε.

Νέα υποχώρηση των Ρώσων στη Χερσώνα αυτή τη φορά. Τι λένε.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 | 9:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Ο ρωσικός στρατός εγκατέλειψε αρκετές πόλεις στο βόρειο τμήμα της περιοχής Χερσώνα εν μέσω της αυξημένης πίεσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Αφού ο ουκρανικός στρατός έφτασε στο χωριό Dudchany και επιτέθηκε σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή Davidov Brod στη βορειοδυτική γραμμή του μετώπου της περιοχής της Χερσώνας, η ρωσική ομάδα στο βόρειο τμήμα της περιοχής αντιμετώπισε κίνδυνο περικύκλωσης.

Ως αποτέλεσμα της ουκρανικής επίθεσης, ο ρωσικός στρατός αποφάσισε να αποσυρθεί από την περιοχή. Έφυγαν από τις πόλεις που βρίσκονται στην αριστερή όχθη του ποταμού Ingulets, συμπεριλαμβανομένου του Davidov Brod (όπου οι σκληρές μάχες συνεχίζονταν για περίπου δύο μήνες) Olgino, Arkhangelskoe, Velikaya Aleksandrovka και Malaya Aleksandrovka. Άφησαν επίσης τις θέσεις τους κοντά στο Novovoskresenskoe και στη Novaya Kamenka.

Οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να εγκαταστήσουν την άμυνά τους κατά μήκος της γραμμής Kostroma - Borozenskoye - Mylovoye. Μέχρι στιγμής, οι συγκρούσεις κοντά στο Dudchany συνεχίζονται.

Η υποχώρηση επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να αποφύγει την περικύκλωση και να ισιώσει τη γραμμή του μετώπου. Λαμβάνοντας υπόψη το περιορισμένο σώμα των ρωσικών δυνάμεων που αναπτύσσονται στην περιοχή, ο ελιγμός θα πρέπει επίσης να συντομεύσει τη γραμμή του μετώπου που θα ενισχύσει τη ρωσική άμυνα.

Σε αντίθεση με την ουκρανική στρατιωτική διοίκηση, η οποία χρησιμοποιεί ελεύθερα το στρατιωτικό προσωπικό ως τροφή πυροβόλων, ο ρωσικός στρατός είναι αποφασισμένος να σώσει τις ζωές στρατιωτικού προσωπικού…»

Υπάρχει και καλύτερος τρόπος να σώσεις ζωές: Να μην κάνεις πόλεμο.

Οι Ουκρανοί, παρά τις τεράστιες απώλειες, έχουν μεγάλη αριθμητική υπεροχή. Πιθανότατα σκοπεύουν να φτάσουν στην πόλη Novaya Kakhovka, όπου βρίσκεται υδροηλεκτρικός σταθμός και να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο. Νομίζω πως θα συνεχίσουν να πιέζουν σε όλο το μέτωπο, ενώ έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν μονάδες για να σπάσουν σε ορισμένα σημεία στρατηγικής σημασίας τη Ρωσική άμυνα.

Οι ίδιοι οι Ρώσοι θεωρούν την κατάσταση κρίσιμη.

«Εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, η ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής της Χερσώνας, η οποία πρόσφατα ψήφισε υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενδέχεται να απειληθεί. Σε αυτή την περίπτωση, η χερσόνησος της Κριμαίας θα πέσει επίσης στο στόχαστρο της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger