Home » , » Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ – ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ

Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ – ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022 | 3:00 μ.μ.


Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

✊🚩 Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς λευτέρωσαν με αγώνα ΕΑΜ – ΕΠΟΝ - ΕΛΑΣ

Ως Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών θεωρούμε κομβικό πολιτικό καθήκον να αναδεικνύουμε την επαναστατική-κομμουνιστική-ταξική πλευρά της ιστορίας, να αντιπαλεύουμε με τις μικρές μας δυνάμεις το αστικό αφήγημα της ιστορίας. 

Ο εορτασμός της έναρξης του πολέμου την 28η Οκτώβρη και η απόπειρα από τους οργανικούς διανοούμενους της ξενόδουλης ολιγαρχίας και των αστικών πολιτικών δυνάμεων να ταυτιστεί το «ΟΧΙ» που η μεγάλη πλειονότητα του εργαζόμενου λαού είπε στους φασίστες-κατακτητές με τον Δικτάτορα Μεταξά πρέπει να πέσει στο κενό.

Η στάχτη στα μάτια που πετάγεται σε μαθητές, νεολαίους, εργάτες, αγρότες από το αστικό καθεστώς της εξάρτησης, της υποτέλειας και της φτώχειας πρέπει να πολεμηθεί μέσα από την λαϊκή δράση για την αποκατάσταση της αντιστασιακής ιστορίας του λαού που είναι άμεσα συνδεδεμένη με το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα του τόπου και την ένοπλη παλλαϊκή αντίσταση που εξαπέλυσε ο εργαζόμενος λαός, η νεολαία και η αγροτιά του τόπου μας απέναντι στον τριπλό φασισμό (ιταλικό, γερμανικό, βουλγάρικο). 

Οι ναζί εκδιώχθηκαν από τους κομμουνιστές και την ένοπλη παλλαϊκή αντίσταση, ούτε από τους αποστάτες ούτε από τα ντόπια παρακρατικά τσιράκια τους που βρέθηκαν στο πλευρό του κατακτητή.

Δεν χρειάζεται να το κρύβουμε, οι πρόγονοι του σημερινού παρακρατικού φασισμού και της αμερικανοκίνητης χούντας (1967-1974), δεν πραγμάτωσαν καμία αντίσταση, γίνηκαν γερμανοντυμένοι -χίτες- ταγματασφαλίτες και πολέμησαν λυσσαλέα τον λαό, προσκύνησαν την ιδεολογία του Γ’ Ραιχ και μετατράπηκαν σε πειθήνια όργανα του γερμανικού ιμπεριαλισμού - ναζισμού.

Η ξενόδουλη ολιγαρχία και τα ντόπια στηρίγματα της, έγιναν κι αυτά τσιράκια του γερμανικού ιμπεριαλισμού-ναζισμού, και όσοι έμειναν πιστοί στον βρετανικό ιμπεριαλισμό, απεργάζονταν το σχεδιασμό για την ήττα του κομμουνιστικού και λαϊκοδημοκρατικού κινήματος, για να παραμείνει στερεωμένη η ταξική κυριαρχία τους.

Η συντριβή του γερμανικού ιμπεριαλισμού - ναζισμού στην Ελλάδα, αποτέλεσε έργο του Επαναστατικού ΚΚΕ, της επαναστατικής γραμμής της 3ης Διεθνούς, της γραμμής των λαϊκών-αντιφασιστικών και εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων.

Αυτή η γραμμή δυστυχώς, δεν αρέσει σε πολλούς που φέρουν το τίτλο των κομμουνιστών και της αριστεράς στο όνομα τους, για αυτό και την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι - για να χρησιμοποιήσουμε και μια έκφραση του λαού μας.

Αν δεν υπήρχε η επιστημονική-μαρξιστική-λενινιστική ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης στην Ελλάδα, η αλλαγή της ηγεσίας του ΚΚΕ και η ανάδειξη του Νίκου Ζαχαριάδη, η αποκρυστάλλωση της φύσης του ελληνικού καπιταλισμού σαν κομπραδόρικου και η βαθιά συνειδητοποίηση πως ο αριστερίστικος «εργατίστικος» σεχταρισμός της προγενέστερης ηγεσίας του ΚΚΕ συρρίκνωνε τις δυνάμεις του λαού που εντάσσονταν στην ταξική πάλη, τίποτα από αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Το ιστορικό πρώτο γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη, έδωσε το έναυσμα για την πάλη του εργαζόμενου λαού και την μέθοδο που πρέπει να ακολουθήσει ενώ και η ίδρυση του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ με ηγέτη του Λαϊκού Στρατού τον κομμουνιστή-επαναστάτη Άρη Βελουχιώτη δεν θα μπορούσε να πραγματωθεί χωρίς τις συγκεκριμένες κατευθύνσεις τόσο της 3ης Διεθνούς όσο και του ιστορικού αυτού γράμματος.

Στεκόμαστε απέναντι στην αστική προσέγγιση της ιστορίας και για να συμβάλλουμε στην διάχυση της επαναστατικής κομμουνιστικής και ταξικής πλευράς της ιστορίας, προχωρήσαμε σε αφισοκόλληση με κεντρικό σύνθημα  ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ και κομμάτι από το ιστορικό πρώτο γράμμα του κομμουνιστή επαναστάτη Νίκου Ζαχαριάδη: «ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα» όπως και σε αναγραφή συνθημάτων και κρέμασμα πανό στις γειτονιές του Γκύζη και της Καισαριανής. 

Με ακέραια πίστη στην δύναμη των εργατικών-λαϊκών δυνάμεων οι ταξικοί-λαϊκοί αγώνες που θα ξεσπάσουν για ψωμί-παιδεία-υγεία-εργασία-ειρήνη πρέπει να δεθούν με την αντίληψη της επαναστατικής ανατροπής της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Στο δρόμο για Λευτεριά – Ανεξαρτησία - Σοσιαλισμό. 

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ‘40 

ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών 

28/10/22

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger