Home » , » Προσπάθεια τόνωσης του θρησκευτικού συναισθήματος γιατί εδώ και καιρό περνούν κεσάτια τα παγκάρια της Εκκλησίας Α.Ε

Προσπάθεια τόνωσης του θρησκευτικού συναισθήματος γιατί εδώ και καιρό περνούν κεσάτια τα παγκάρια της Εκκλησίας Α.Ε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022 | 9:00 π.μ.

 
"Πλήθος πιστών, στα Ομαλά, στη μετάβαση του σκηνόματος του Αγίου Γερασίμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να παρακολουθήσει την τελετή με ευλάβεια και θαυμασμό. Πολλοί δε ήταν οι πιστοί, οι οποίοι παραδοσιακά ξάπλωσαν, στην πλακόστρωση του εξωτερικού χώρου της εκκλησίας, έτσι ώστε να περάσει το Σκήνωμα, που σήκωναν τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων “Ο Βάλσαμος”, από πάνω τους", μας γράφει εκκλησιαστική ιστοσελίδα.

Παράλληλα δυο ημερήσιες εφημερίδες έχουν σήμερα "χτύπημα" στην πρώτη τους σελίδα σελίδα και αναφέρονται για την κοσμοσυρροή πιστών που προστρέχουν "για την ευλογία της Σουμελά"

Βασικά όλο αυτό το σκηνικό μας δίνει την αίσθηση ότι είναι μια προσπάθεια τόνωσης του θρησκευτικού συναισθήματος γιατί εδώ και καιρό περνούν κεσάτια τα παγκάρια της Εκκλησίας Α.Ε. Κι αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα. Το είχε γράψει πριν κάποιο καιρό ο διευθυντής της "Εστίας" Μανώλης Κοττάκης, ένας δημοσιογράφος ο οποίος διαχρονικά έχει πολύ καλές σχέσεις με το εκκλησιαστικό κατεστημένο, όταν τόνιζε σε άρθρο του ότι πολλές μητροπόλεις και ιεροί ναοί αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εξ' αιτίας της ραγδαίας μείωσης του εκκλησιάσματος.

Προφανώς και η Δεξιά του Κυρίου εξακολουθεί να διατηρεί μια επιρροή στην ελληνική κοινωνία και είναι προβληματικό που αριστερές συλλογικότητες αποφεύγουν να ανοίξουν μέτωπο μαζί της. 

Υ.Γ:   Σύμφωνα με τα όσα γράφει σήμερα γνωστή ιστοσελίδα η οποία ασχολείται με εκκλησιαστικά θάματα είναι πολύ πιθανόν ο παπάς, το όνομα του οποίου εμπλέχτηκε στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, είναι πολύ πιθανόν να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. "Δικοί του άνθρωποι μιλούν για απόπειρα αυτοκτονίας εξαιτίας της εμπλοκής του ονόματός του", αναφέρει το δημοσίευμα και συμπληρώνει: "Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βρίσκεται γνωστός Ιερέας των Αθηνών, και σήμερα 20 Οκτωβρίου τις πρωινές ώρες μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όταν άνθρωπος του στενού του περιβάλλοντος τον βρήκε λιπόθυμο στο σπίτι του".

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger