Home » , » Σε μια κουταλιά νερό πνιγόμαστε

Σε μια κουταλιά νερό πνιγόμαστε

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 | 2:35 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175  

«Βρέχει πάλι απόψε, πλημυρίσαμε ξανά
έγιν’ η Αθήνα λιμνοθάλασσα πλατιά.
Α ρε Μπακογιάννη, πάλι τα ’κάνες σκατά,
βρέχει πάλι απόψε και βουλιάξαμε παιδιά!

Κάτι περνάει απ’ το σπίτι μας μπροστά,
είναι ο κάδος στη γωνιά.
Θέλω μια βάρκα για να πάω στη δουλειά,
τρέμω από την παγωνιά.

Κολυμπάν τα ψάρια στη μικρή μας την αυλή,
Μητσοτάκη ήσουν και θα είσαι μια πληγή.
Τώρα με σκοτάδι γράφουνε κι οι φοιτητές
τραβά να ψηφίσεις τη Νουδού στις εκλογές.

Κάτι περνάει απ’ το σπίτι μας μπροστά
είναι ο κάδος στη γωνιά.
Θέλω μια βάρκα για να πάω στη δουλειά
τρέμω από την παγωνιά».

- «Μήτσοοο! Κλείσε το παράθυρο - ανάθεμά σε - έξω βρέχει, θα μπουν νερά μέσα»!

- Καλλιόπη κάνε ησυχία, ψαρεύω!

- «Τρελάθηκες; Που ψαρεύεις»;

- Στο ποτάμι που έγινε μόλις τώρα. Γι αυτό δε μάζεψαν τα σκουπίδια, να γίνουμε Βενετία! Τον παρεξήγησα το Ντορογιό, έχει πρόγραμμα. Σου λέει «δεν έχουν λεφτά για σούπερ μάρκετ θα κάνουμε την Αθήνα θάλασσα, να ψαρεύουν»!

«Μήτσο δεν αφήνεις τις παλαβομάρες; Και κλείσε το παράθυρο ΤΩΡΑ!»

- Καλά βρε Καλλιόπη, εντάξει. Απλά ήθελα να μπω στο μάτι εκείνου του αντιπαθητικού στον 3ο. Μου είπε πως στην προηγούμενη πλημμύρα ψάρεψε μια μοτοσυκλέτα. Να μην ψαρέψω εγώ κάνα αμάξι που κολυμπάει;

- «Μήτσο σταμάτα κι έλα να δούμε πως θα πληρώσουμε το ρεύμα».

- Αυτό που κόπηκε; Δε θα το πληρώσουμε θα το αφήσουμε έτσι.

Ελλαδάρα, αγάπη μου! 21ος αιώνας όχι αστεία. Σε μια κουταλιά νερό πνιγόμαστε. Σε μια κουταλιά νερό! Που να ήταν εκλογές και να έπρεπε να πάμε να ψηφίσουμε. Ποσειδώνας αυτοδύναμος θα έβγαινε…

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Ιανουαρίου 2023 στις 4:43 μ.μ.

Κάποιες πόλεις έχουν δήμαρχο. Η Πάτρα πχ. Άλλες έχουν λαμόγια. Η Αθήνα. Άλλες άχρηστους.
«Στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας μαθητές αναγκάστηκαν να διασχίσουν μια αυτοσχέδια συρμάτινη γέφυρα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους από το σχολείο».
Μαθητές αναγκάστηκαν να περάσουν από μια συρμάτινη, αιωρούμενη γέφυρα πάνω από τον φουσκωμένο ποταμό Εύηνο, για να φτάσουν στην απέναντι όχθη που τους περίμεναν οι οικογένειες τους! Έγιναν δηλαδή καταδρομείς! Ούτε στην Ουκρανία τέτοια!
Αλλά μου προκαλεί οργή η δήλωση του δήμαρχου Θέρμου, Σπύρου Κωνσταντάρα. Μιλώντας στο OPEN, στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, υποστήριξε ότι δεν ενημερώθηκε! Μη μου το λες ρε δήμαρχε! Έκαναν τέτοιο πράγμα; Σε άφησαν χωρίς ενημέρωση; Είναι και τεράστιος ο δήμος, που να ξέρεις πως πλημμύρισε το ποτάμι και πως το σχολείο έγινε νησί.
Έβγαλε δηλαδή την ουρά του απ’ έξω. «Φταίνε τα παιδιά και οι γονείς! Πάλι φταίνε τα θύματα»! Δήμαρχος με 54% ε; Φταίνε οι γονείς, αλλά για το τι ψήφισαν.
Δήμαρχε, δε μας τα λες καλά. Βέβαια υπάρχει περίπτωση όντως να είπαν, «άστο, από το να περιμένουμε από το δήμαρχο και τον κρατικό μηχανισμό, θα το κάνουμε μόνοι μας». Είσαι τυχερός, που δεν έπαθε τίποτε κάποιο παιδί. Αλλιώς έπρεπε να σε βουτήξουν στο ποτάμι.
Περιμένουμε το κράτος; Ποιο κράτος; Μόνο παρακράτος. Πρέπει να ενημερωθεί ο κρατικός μηχανισμός, που είναι πάντα σε ετοιμότητα. Βέβαια αν κάθεται κάποιος μέσα και βλέπει το χαζοκούτι πιστεύει πως είναι όλα μια χαρά. Μόνοι μας. Ιδιωτική προβατοβουλία!
Αρρωσταίνουμε; Μόνοι μας, χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα. Όσοι ζήσουμε. Φυσική επιλογή; Μάλλον νεοφιλελέ σφαγή. Κλείνει ο δρόμος; Κολύμπι, ορειβασία, σχοινάκια! Όλοι στις ειδικές δυνάμεις! Κάντο μόνος σου.
Οι δήμαρχοι και οι βουλευτές είναι μόνο για να κάθονται και να τρώνε. Τι τους θέλουμε; Έλα ντε! Κανονικά έπρεπε να τους απολύσουμε. Αλλά τα πρόβατα πάντα θέλουν ένα τσοπάνη. Ποιος θα τα πάει στο χασάπη;
Γεια σου, ρε δήμαρχε, «ανενημέρωτε»! Στις επόμενες εκλογές 100%. Τα παιδιά πήραν εκπαίδευση. Έτοιμα για τα σύνορα. Να τα βλέπουν οι Ουκρανοί, οι μισθοφόροι, να σκάνε από τη ζήλεια. Μπανανία μου! Κι αν πέσει κάποιο στο ποτάμι;
«Το πήρε το ποτάμι, το πήρε ο ποταμός,
γιατί θα πάει στα ΟΥΚ και φταίει ο καιρός»!
Να μάθει και κολύμπι καλό.
Μανάρια μου! Γι’ αυτό μας έβαλαν οι ξένοι μνημόνια. Σου λέει «αν δεν τα δεχτούν οι μαλάκες οι Έλληνες, ποιοι θα τα δεχτούν»;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger