Home » , , » Δεν θα το αποφύγουν...

Δεν θα το αποφύγουν...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 10:00 π.μ.

Πηγή: ΕφΣυν

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ να ξεφύγει από το σκάνδαλο των υποκλοπών και τις ευθύνες που τον βαραίνουν, ο πρωθυπουργός επιχείρησε την περασμένη Παρασκευή να μεταθέσει τη συζήτηση συγκρίνοντας τη δική του διακυβέρνηση (2019-2023) με αυτήν του κ. Τσίπρα (2015-2019). Σε αυτή τη συνταγή φαίνεται πως θα επενδύσει κατά την προεκλογική περίοδο για να αποδείξει ότι η τωρινή κυβέρνηση ήταν καλύτερη από την προηγούμενη.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για προπαγανδιστική αλχημεία. Τέτοια σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Και μόνο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πέρασε υπό το καθεστώς των μνημονίων είναι αρκετό για να αντιληφθεί και ο πιο αδαής στην πολιτική ότι η σύγκριση που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης επί της ουσίας είναι απάτη.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ να μην ήταν τα πράγματα, η διακυβέρνηση 2015-2019 κρίθηκε στις προηγούμενες εκλογές. Ο λαός αποφάνθηκε.

Υπερψήφισε τη Ν.Δ. και τοποθέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ο πρωθυπουργός θέλει να αξιολογήσουν οι ψηφοφόροι για δεύτερη φορά την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ; Προφανώς εκτιμά ότι τον συμφέρει οι εκλογές να γίνουν με όρους του 2019 και όχι με τους πραγματικούς όρους του 2023.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ο πρωθυπουργός και το κόμμα του ματαιοπονούν. Σε αυτές τις εκλογές εκείνο που κρίνεται και αξιολογείται είναι η δική τους κυβερνητική θητεία. Μια θητεία που, θέλουν-δεν θέλουν, περιέχει και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ότι στο μέγαρο Μαξίμου στήθηκε από τον πρωθυπουργό ένα παράκεντρο εξουσίας που μέσω του ελέγχου της ΕΥΠ από τον ίδιο παρακολουθούσε πολιτικούς αρχηγούς, πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, δημοσιογράφους, ακόμα και συγγενικά πρόσωπα...

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ το γεγονός και παράλληλα με αυτό ξεδιπλώθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση συγκάλυψης. Κατά συνέπεια, το σκάνδαλο είναι διπλό. Και όσο κι αν είχε στόχο τη θωράκιση της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έναντι όλων αλλά και την προστασία του έναντι των ευθυνών που έχει -πολιτικών και ενδεχομένως ποινικών- το αποτέλεσμα ήταν να διασυρθούν οι θεσμοί και να πληγεί η δημοκρατία. Συνεπώς, την κρίση του λαού για όλα αυτά δεν θα την αποφύγει ο πρωθυπουργός. Ο,τι και να κάνει...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger