Home » » Τρώνε… Τρώνε… Τρώνε… και σταματημό δεν έχουν

Τρώνε… Τρώνε… Τρώνε… και σταματημό δεν έχουν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 30 Απριλίου 2023 | 12:43 π.μ.

 

Tο «μοντέλo ανάπτυξης του Μητσοτάκη» το οποίο είναι ιδιαίτερα απλό: Βάζουν χέρι όπου υπάρχει χρήμα!

H  Δευτέρα δεν είναι μία ακόμα… Δευτέρα, ή μία ακόμα πρωτομηνιά αλλά Πρωτομαγιά! Οπότε, με την απεργία (και αργία) της 1ης του Μάη, τροποποιούνται οι ημέρες κυκλοφορίας των εφημερίδων και προς μεγάλη στενοχώρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και των παρατρεχάμενών του θα τα… ψάλλουμε από αύριο, καθώς το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι αφιερωμένο στο «μοντέλo ανάπτυξης του Μητσοτάκη» το οποίο είναι ιδιαίτερα απλό: Βάζουν χέρι όπου υπάρχει χρήμα!

Εάν ξεκινήσουμε λχ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα ήταν λογικό να υποθέσει κάποιος ότι τα κονδύλιά του θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, για να μπορέσουν να σταθούν σε μια Ευρώπη κι έναν κόσμο που αλλάζει και τις πιέζει αφόρητα. Αυτό όμως που είναι λογικό γενικά δεν είναι λογικό για την «επιτελική» διακυβέρνηση.

Αυτοί λοιπόν, Μαξίμου ΑΕ και Τράπεζες αποφάσισαν κλείνοντας τις στρόφιγγες στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να ενισχύσουν με €622 εκατ. δεκατρείς… βαθύπλουτους και μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων, μετατρέποντας το Ταμείο Ανάκαμψης σε ταμείο ενίσχυσης μεγαλοεπιχειρηματιών με την εγγύηση του Δημοσίου.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, γιατί όλοι αυτοί που κινούνται εντός, εκτός και επί τα αυτά του συστήματος Μητσοτάκη δεν αφήνουν τίποτε χωρίς να βάλουν τη σφραγίδα τους: Υπουργείο Ανάπτυξης και Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μοίρασαν περί τα 1,628 εκατ. ευρώ αναθέτοντας σε ιδιώτες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να γίνουν δωρεάν από δημόσιες υπηρεσίες! Και αυτά τα έχει διαπιστώσει το Ελεγκτικό Συνέδριο που χτυπάει καμπανάκι για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, χωρίς βέβαια με όλα αυτά να ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων.

Ένα τρίτο παράδειγμα που καταδεικνύει πόσο συνολική είναι αυτή η πολιτική των στελεχών της ΝΔ  είναι ότι με ευθύνη του γαλάζιου δήμαρχου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, φιλέτο του Πάρκου Τρίτση γίνεται τεχνολογικό πάρκο με φόντο την μελλοντική ιδιωτικοποίησή του.

Όλο αυτό το πακέτο «παρεμβάσεων» δείχνει ακόμα μια φορά ότι το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει (επιτέλους!) να σταματήσει να κανοναρχάει τη ζωή μας αφήνοντας εκτός κανόνων τους «φίλους» και τους «γνωστούς» του κάθε Γκρούεζα.

Κρατήστε το αυτό και φροντίστε να πάρετε μια ανάσα το τριήμερο που έρχεται. Γιατί οι καιροί είναι ζόρικοι και θα χρειαστούμε όλα τις δυνάμεις μας…

Πηγή: Βαγγέλης Δεληπέτρος - Κουτί της Πανδώρας

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger