Home » » Αυτή την κοινωνία, αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι;

Αυτή την κοινωνία, αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 | 8:47 μ.μ.

Της Τ. Γ.

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω. Σε σένα, το ταξικό μου αδέρφι, που δουλεύεις εργάτης/τρια, αγρότης/σα, υπάλληλος, επισφαλώς εργαζόμενος, είσαι άνεργος … Σε σένα, που στις 21 Μάη ψήφισες δεξιά, επέλεγες "σταθερότητα"…

Δεν είμαι "Μωυσής", τσιφλικάς της χώρας, κληρονόμος της από γεννησιμιού μου, δεν ανήκω καν στην κάστα των "αρίστων" , για να σου υποδείξω τι πρέπει να κάνεις σαν και πάλι μπροστά στην κάλπη βρεθείς…

Απλά, θέλω να σου θυμίσω κάποια λόγια, κάποια γεγονότα που μπορεί να ξέχασες ή ίσως πάλι να μην τα έμαθες ποτέ, πνιγμένος μέσα στο μαγκανοπήγαδο της βιοπάλης. Φράσεις και πράξεις που συμπυκνώνουν την ιδεολογία της δεξιάς, τον τρόπο που ασκεί κριτική, βάζοντας το Κέρδος πάνω απ΄ τον Άνθρωπο.

⏩ - "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίσοι, και δεν θα γίνουμε ποτέ." Κυριάκος Μητσοτάκης. πρωθυπουργός.

⏩ - "Αν γίνουν απολύσεις, αυτές είναι αποφάσεις δικές μου. Μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα. Θα το κάνω εγώ". Άδωνης Γεωργιάδης ,υπουργός.

⏩ - "Οποιος δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, να πουλήσει το σπίτι του". Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπουργός.

⏩ - "Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει". Στέλιος Πέτσας, υπουργός.

⏩ - "Είναι ντροπή, και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας. Είναι ντροπή, όταν σας εξήγησα, και το ξαναλέω, ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ΥΔΥ διασφαλίζουμε την ασφάλεια των τρένων". Αχιλλέας Καραμανλής υπουργός (Δέκα μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών.)

⏩ - "Είσαι ο υπουργός μεταφορών. Μπορείς να πεις στη Βουλή πως έχουμε πρόβλημα ασφαλείας με τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος".΄Αδωνης Γεωργιάδης. (Λίγες μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών).

⏩ - "Αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες από αυτές που κάνουμε καθημερινά χρειάζονται; Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν θα τα καταφέρει. Πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση τέτοιων ανθρώπων." Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής.

Στις 6 Ιούνη μια 63χρονη γυναίκα στην Κω, πεθαίνει μέσα στην καρότσα φορτηγού, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Στις 7 Ιούνη στη Ν. Μάκρη, χάνονται δύο ζωές, μιας 19χρονης κοπέλας, και του παιδιού που κυοφορούσε, περιμένοντας το ασθενοφόρο που φτάνει με 6 ώρες καθυστέρηση., 

Στις 21 του προηγούμενου Νοέμβρη, ξημερώματα, αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του σπιτιού της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, που έχασε τη μοναδική της κατοικία σε πλειστηριασμό και την πετούν στο δρόμο για χρέος μόλις 15.000 ευρώ. (Το ανεξόφλητο χρέος της Ν.Δ. ανέρχεται στα 440.000 ευρώ) 

Στις 3 Μάη ισχυρή αστυνομική δύναμη, πετάει έξω απ΄ το σπίτι του στα Φλόγητα Χαλκιδικής, 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο.. Ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε δάνειο του γιού του που τα τελευταία χρόνια αδυνατούσε να ανταπεξέλθει λόγω ανεργίας, κι έτσι το σπίτι εκπλειστηριάστηκε, για ποσό πολύ μικρότερο της αντικειμενικής του αξίας. Καθημερινά οικογενειακά δράματα , μικρές και μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες, απόρροια των ασκούμενων φιλελεύθερων πολιτικών. Αυτή τη σταθερότητα θες; 

Αυτή την κοινωνία, αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger