Home » » Αυτή την κοινωνία, αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι;

Αυτή την κοινωνία, αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 | 8:47 μ.μ.

Της Τ. Γ.

Σήμερα θέλω να σου μιλήσω. Σε σένα, το ταξικό μου αδέρφι, που δουλεύεις εργάτης/τρια, αγρότης/σα, υπάλληλος, επισφαλώς εργαζόμενος, είσαι άνεργος … Σε σένα, που στις 21 Μάη ψήφισες δεξιά, επέλεγες "σταθερότητα"…

Δεν είμαι "Μωυσής", τσιφλικάς της χώρας, κληρονόμος της από γεννησιμιού μου, δεν ανήκω καν στην κάστα των "αρίστων" , για να σου υποδείξω τι πρέπει να κάνεις σαν και πάλι μπροστά στην κάλπη βρεθείς…

Απλά, θέλω να σου θυμίσω κάποια λόγια, κάποια γεγονότα που μπορεί να ξέχασες ή ίσως πάλι να μην τα έμαθες ποτέ, πνιγμένος μέσα στο μαγκανοπήγαδο της βιοπάλης. Φράσεις και πράξεις που συμπυκνώνουν την ιδεολογία της δεξιάς, τον τρόπο που ασκεί κριτική, βάζοντας το Κέρδος πάνω απ΄ τον Άνθρωπο.

⏩ - "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε όλοι ίσοι, και δεν θα γίνουμε ποτέ." Κυριάκος Μητσοτάκης. πρωθυπουργός.

⏩ - "Αν γίνουν απολύσεις, αυτές είναι αποφάσεις δικές μου. Μη μου παίρνει τη δόξα η Τρόικα. Θα το κάνω εγώ". Άδωνης Γεωργιάδης ,υπουργός.

⏩ - "Οποιος δεν έχει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, να πουλήσει το σπίτι του". Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, υπουργός.

⏩ - "Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει". Στέλιος Πέτσας, υπουργός.

⏩ - "Είναι ντροπή, και ντρέπομαι που θέτετε θέματα ασφαλείας. Είναι ντροπή, όταν σας εξήγησα, και το ξαναλέω, ότι το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ΥΔΥ διασφαλίζουμε την ασφάλεια των τρένων". Αχιλλέας Καραμανλής υπουργός (Δέκα μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών.)

⏩ - "Είσαι ο υπουργός μεταφορών. Μπορείς να πεις στη Βουλή πως έχουμε πρόβλημα ασφαλείας με τα τρένα; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει άνθρωπος".΄Αδωνης Γεωργιάδης. (Λίγες μέρες μετά το έγκλημα των Τεμπών).

⏩ - "Αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες από αυτές που κάνουμε καθημερινά χρειάζονται; Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν θα τα καταφέρει. Πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση τέτοιων ανθρώπων." Σπύρος Πνευματικός, βουλευτής.

Στις 6 Ιούνη μια 63χρονη γυναίκα στην Κω, πεθαίνει μέσα στην καρότσα φορτηγού, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. 

Στις 7 Ιούνη στη Ν. Μάκρη, χάνονται δύο ζωές, μιας 19χρονης κοπέλας, και του παιδιού που κυοφορούσε, περιμένοντας το ασθενοφόρο που φτάνει με 6 ώρες καθυστέρηση., 

Στις 21 του προηγούμενου Νοέμβρη, ξημερώματα, αστυνομικοί σπάνε την πόρτα του σπιτιού της συνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, που έχασε τη μοναδική της κατοικία σε πλειστηριασμό και την πετούν στο δρόμο για χρέος μόλις 15.000 ευρώ. (Το ανεξόφλητο χρέος της Ν.Δ. ανέρχεται στα 440.000 ευρώ) 

Στις 3 Μάη ισχυρή αστυνομική δύναμη, πετάει έξω απ΄ το σπίτι του στα Φλόγητα Χαλκιδικής, 81χρονο ανάπηρο συνταξιούχο.. Ο 81χρονος είχε μπει εγγυητής σε δάνειο του γιού του που τα τελευταία χρόνια αδυνατούσε να ανταπεξέλθει λόγω ανεργίας, κι έτσι το σπίτι εκπλειστηριάστηκε, για ποσό πολύ μικρότερο της αντικειμενικής του αξίας. Καθημερινά οικογενειακά δράματα , μικρές και μεγάλες ανθρώπινες τραγωδίες, απόρροια των ασκούμενων φιλελεύθερων πολιτικών. Αυτή τη σταθερότητα θες; 

Αυτή την κοινωνία, αυτή τη ζωή ονειρεύεσαι;

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Αυγούστου 2023 στις 10:39 π.μ.

Αυτόν ακριβώς τον κόσμο θέλουν όλα τα δεξιά-αντιδραστικά πολιτικά παράσιτα της κεφαλαιοκρατίας: την ανθρωποειδή ζούγκλα, στην οποία αυτοί οι ίδιοι φυσικά θα είναι τα λιοντάρι κι οι τίγρεις, τα τσακάλια και οι ύαινες, που θα κατασπαράζουν όλους εμάς τους υπόλοιπους, τους αδυνάμους. Αυτό ακριβώς ήταν πάντα το πρότυπο που έχουν στο νου τους για την ανθρώπινη κοινωνία. Ο Μητσοτάκης για παράδειγμα, είναι ....ειλικρινέστατος στις αντίστοιχες τοποθετήσεις του: Έχει ταχθεί ανοιχτά εναντίον κάθε έννοιας κοινωνικής ισότητας. Ούτε καν στα λόγια! Και αυτό εφαρμόζει στην πράξη καθημερινά, σε κάθε τομέα. Από την πλευρά τους, λοιπόν,τόσο αυτά τα κατάμαυρα υποκείμενα στην Ελλάδα, όσο και τα αντίστοιχα, οι ομοϊδεάτες τους, σε όλο τον κόσμο, έκαναν και κάνουν με συνέπεια και προσήλωση καθετί που οδηγεί στην προοπτική της ζούγκλας. Ρίχνοντας άφθονο χρήμα στην κατεύθυνση αυτή της επιβολής δια πυρός και σιδήρου, της ανισότητας και της κοινωνικής σκλαβιάς σε όλο τον κόσμο.. Αυτοί τέτοιοι ήταν , τέτοιοι είναι και τέτοιοι θα παραμείνουν, μέχρι να εξαλειφθούν ως κυρίαρχη πολιτική κατεύθυνση, μαζί με όλο το κοινωνικό καθεστώς που τους γεννά και τους τρέφει. Ουδεμία έκπληξη λοιπόν. Όσοι πηγαίνουν και τους ψηφίζουν έχουν κατά πλειοψηφίαν εντελώς διαστρεβλωμένη συνείδηση σε σχέση με τα δικά τους πραγματικά ταξικά συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα το σύστημα ολόκληρο τους έχει εμφυσήσει κι εμπεδώσει από τα γεννοφάσκια τους τη νοοτροπία της ζούγκλας (Hommo homminis lupus!) Τούτες εδώ τις μέρες ένα φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης - κανονική μεγαλοκαπιταλιστική επιχείρηση, από τις πιο κερδοφόρες στον κλάδο της, που προβάλλεται καθημερινά στα τηλεκάναλα, ενόψει νέας σχολικής χρονιάς, αυτό ακριβώς το "ιδεώδες" διαφημίζει στους γονιούς και προπάντων στα μαθητούδια υποψήφιους πελάτες του καταστήματος: αν τα ακουμπήσουν στο συγκεκριμένο φροντιστήριο, αυτό τους υπόσχεται ότι θα γίνουν τα ...λιοντάρια της ζούγκλας των εξετάσεων!!! Αυτό είναι το σύστημα, τα αφεντικά και οι πολιτικοί του λακέδες χωρίς πλέον κανένα κοινωνικό φτιασίδι: Απροκάλυπτα θηρία που καυχώνται ξεδιάντροπα και αλαζονικά γι' αυτό, πιστεύοντας ότι θα είναι αιώνια η ζούγκλα κι η σκλαβιά μας. Συνεπώς, σύντροφοι, το μεγάλο πρόβλημα είναι στη δική μας την πλευρά, όπου δεν έχει επιδειχθεί διόλου (σε επίπεδο ηγετών και πολιτικών σχημάτων) η ίδια ...."συνέπεια και προσήλωση" , αλλά που θα κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης και του σοσιαλισμού. Έτσι απογοήτευσαν και αποστράτευσαν εκατομμύρια ανθρώπους του λαού από την πάλη για τη λευτεριά την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Γι' αυτό και η υπόθεση της παγκόσμιας κοινωνικής απελευθέρωσης οπισθοδρόμησε τόσο πολύ και τόσο δραματικά τις τελευταίες 4 δεκαετίες της πιο μαύρης σύγχρονης βαρβαρότητας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger