Home » , » MAYΡΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

MAYΡΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Από giorgis , Τρίτη 19 Αυγούστου 2008 | 10:02 μ.μ.


Άλλα δύο νέα παλικάρια έχασαν την ζωή τους στον στρατό και ενώ υπηρετούσαν την στρατιωτική τους θητεία. Στην πρώτη περίπτωση ο 21χρονος στρατιώτης βρέθηκε νεκρός σε χώρο του 604 Τάγματος Πεζικού, στο Καμπάνη Κιλκίς. Το ΓΕΣ αφήνει να διαρρεύσει ότι ο θάνατος του στρατιώτη που εντοπίστηκε σε απόσταση 60 μέτρων από τα μαγειρεία, πίσω από υλικά για ανακύκλωση, προήλθε από χρήση ναρκωτικών, καθώς δίπλα του εντοπίστηκαν σύριγγες και ναρκωτικά χάπια.

Ο φαντάρος ουσιαστικά δολοφονήθηκε από τον στρατό. Πρέπει να καταγραφεί ως θύμα της στυγνής καταδίωξης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας όλων των στρατιωτών που χρήζουν ανάγκης αναβολής και απαλλαγής από την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων για λόγους υγείας. Την ίδια στιγμή που υπουργείο και Γενικά Επιτελεία μετατρέπονται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Βυσμάτων με Μετατάξεις, ευνοϊκές μεταθέσεις και διαμόρφωση όρων εικονικής θητείας για αθλητές-μεγαδικηγόρους-μεγαδημοσιογράφους-γιους πολιτικών-ανθρώπων του θεάματος και γόνους πλουσίων εφαρμόζεται με τον πιο στυγνό τρόπο η περικοπή των αναβολών.

Το κόψιμο των αναβολών εξάλλου προβάλλεται ως απαραίτητος όρος για να προχωρήσει η αντιδραστική ανασυγκρότηση του ελληνικού στρατού, που απαιτεί τον διπλασιασμό των δυνάμεων του ώστε να ανταπεξέλθει στα διευρυμένα καθήκοντα της Ελλάδας περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.

Η τραγικότητα της απώλειας του 21χρονου φαντάρου αναδεικνύεται ολόπλευρα αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε παρουσιαστεί στη μονάδα του μετά από αναβολή στις 6 Αυγούστου. Οι ευθύνες του διοικητή και των υγειονομικών υπηρεσιών του στρατοπέδου είναι βαρύτατες αφού δεν προχώρησαν άμεσα στην χορήγηση νέας αναβολής και τον κράτησαν να υπηρετήσει κανονικά. Επίσης ο στρατιώτης είχε σταλεί για επανεξέταση στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου κρίθηκε «απόλυτα ικανός για στράτευση Ι-1». Αυτοί οι στρατιωτικοί γιατροί τι έχουν να πουν τώρα για την κατάληξη του άτυχου στρατιώτη; Ποιος θα τους ελέγξει; Οι ΕΔΕ της συγκάλυψης;

Το θανατηφόρα γελοίο του πράγματος είναι ότι ο εν λόγω φαντάρος είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος την επόμενη της επανακατάταξης του, αναζητούνταν για (10) ολόκληρες μέρες, για να βρεθεί τελικά μέσα στο ίδιο το στρατόπεδο!!!

Τι άλλο πια πρέπει να κάνει ένας διοικητής για να αποδείξει ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί ένα στρατόπεδο και να φροντίσει για τη διαβίωση του προσωπικού του; Πρέπει ή όχι να τιμωρηθεί παραδειγματικά και να τον αποτάξουν άμεσα; Τι μέτρα θα λάβουν για τους γιατρούς του Σ.Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης; Πότε επιτέλους θα αντιληφθούν ότι το ζήτημα των ναρκωτικών στον στρατό είναι τεράστιο και ότι οι ευθύνες της κατακόρυφης εκτίναξης της χρήσης ναρκωτικών συνδέονται με την ίδια την στρατιωτική θητεία;

Πόσα θύματα χρειάζονται για να παραδεχτούν ότι η πολιτική τους στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων σκοτώνει και απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών, την εξασφάλιση στοιχειώδους καθεστώτος ισότητας, την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των στρατευμένων, τη μείωση της θητείας και την κατοχύρωση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στους στρατιώτες;

Αρνούνται να παραδεχτούν το αυτονόητο: πολεμική ετοιμότητα-Αξιόμαχο-αποστολές εκτός συνόρων-πελατειακές σχέσεις και ευνοιοκρατία είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στον απαρχαιωμένο θεσμό του στρατού, ευθύνονται για τα ναρκωτικά, τις αυτοκτονίες και τα ατυχήματα, εξίσου μεταξύ των φαντάρων και των Επαγγελματιών Στρατιωτών.
Του Παραλόγου η θητεία σκοτώνει με δεύτερο θύμα τον 25χρονο στρατιώτη που υπηρετούσε σε μονάδα της Κοζάνης του 1ου Σώματος Στρατού και βρέθηκε σε κωματώδη κατάσταση στα λουτρά, για να χάσει αργότερα την ζωή του. Αιτία: έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ βρίσκονταν στα ντους!!!


Ενώ δις ευρώ πετιούνται σε πολεμικές δαπάνες, οι φαντάροι χάνουν την ζωή τους εξαιτίας της ελλιπής συντήρησης των μονάδων και της αδιαφορίας των διοικήσεων. Οι γιατροί σε διατεταγμένη επιχείρησης συγκάλυψης κάνουν λόγο για απώλεια λόγω παθολογικών αιτίων!!!

Τέλος την Πέμπτη 14/8/08, ο νεοσύλλεκτος στρατιώτης Σωτηρ…που υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροβολικού στη Θήβα τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό νοσοκομείο καθώς έπεσε από ύψος 3,50 μέτρων. Οι συνάδελφοι του καταγγέλλουν ότι την συγκεκριμένη μέρα η διοίκηση του στρατοπέδου είχε κορυφώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, πιέζοντας με ακραίο τρόπο τους νεοσύλλεκτους. «Μας έσκισαν» καταγγέλλουν και θεωρούν το ατύχημα ως αποτέλεσμα της εξάντλησης τους.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437


_______________________________________________________________________-
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής": "Δεκανέας, που υπηρετούσε στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) έχασε τη ζωή του, λίγη ώρα πριν λάβει μέρος σε στρατιωτική άσκηση.
Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Γιαννακάκη, 19 ετών, από τη Θεσσαλονίκη.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, Ανδρέας Ζωνιάς, δήλωσε ότι ο άτυχος Γιαννακάκης έχασε τις αισθήσεις του λίγο πριν αρχίσει η άσκηση".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger