Home » , » ΕΚΚΛΗΣΙΑ REAL ESTATE ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ REAL ESTATE ΛΟΥΦΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ

Από giorgis , Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008 | 5:21 μ.μ.


Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου όχι μόνο προκαλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία που καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν βαρείς φόρους και να επωμιστούν το βάρος των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, αλλά αποκαλύπτουν και την τεράστια διαπλοκή Εκκλησίας-Κράτους-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Μοναχοί και ηγούμενοι οικειοποιούνται τεράστιες εκτάσεις του δημόσιου πλούτου δίνοντας νέα ώθηση στην εμπορευματοποίηση της γης και στην επιχειρηματική εκμετάλλευση της, σε αγαστή συνεργασία με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, κρατικούς λειτουργούς και το καταστημένο της αστικής δικαιοσύνης.

Η Εκκλησία λειτουργεί με όρους αγοράς και πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών της σχεδίων. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση και υλοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κ.Τασούλας με σχετική τροπολογία που πέρασε στη Βουλή, ικανοποιώντας τα αιτήματα του Αγίου Όρους.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο πλαίσιο των αποκαλύψεων για τη διαπλοκή της Ελληνικής Εκκλησίας με την αντίστοιχη των Αγίων Τόπων, τη συνεργασία της με τις μυστικές υπηρεσίες και το Βαβύλη, την πώληση πολύτιμης και πολιτικά εκμεταλλεύσιμης γης στο κράτος του Ισραήλ, η δημοσιογραφική έρευνα φωτίζει άλλη μια σκοτεινή πτυχή της εκκλησίας. Αυτή δεν είναι άλλη από τη μετατροπή της εκκλησίας σε τμήμα της βιομηχανίας Απαλλαγών Στράτευσης.

Μέχρι τότε, μεγαλόσχημοι, γόνοι πλουσίων και άνθρωποι του θεάματος, γνωστός ποδοσφαιριστής ομάδας της συμπρωτεύουσας-συγγενικό πρόσωπο υπουργού της Ν.Δ., χρησιμοποιούσαν την πατέντα να εμφανίζονται ως μοναχοί σε μοναστήρια προκειμένου να αποφύγουν τη θητεία.

Και για αυτό άναβαν και ένα κερί στο μοναστήρι….

Η κυβέρνηση θέλοντας να καλύψει τις δικές της πελατειακές σχέσεις (Μεταθέσεις-Μετατάξεις κλπ), φορά προσωπείο κάθαρσης ώστε να αποπροσανατολίσει από τις αντιδραστικές επιλογές της στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων (π.χ. Στράτευση στα 18) και προχωρά σε νέο στρατολογικό νόμο βάση τον οποίο έπρεπε «να ντυθούν φαντάροι και μετά να φορέσουν ράσα».

Η Εκκλησία φθαρμένη από τις αποκαλύψεις, έκθετη δέχεται τη ρύθμιση και «υποκύπτει» προσωρινά στις ανάγκες της προπαγανδιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης κατά των Απαλλαγών.
Βλέπετε τόσο για την Εκκλησία, όσο και για την Κυβέρνηση η λέξη κλειδί είναι «προσωρινά»!!!

Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης αποκαλύπτονται όταν ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκης θα προβεί σε 2700 Μετατάξεις γαλάζιων βυσμάτων αμέσως μετά τις εκλογές του 2007.

Επίσης η ΕΔΕ για το κύκλωμα χορήγησης παράνομων απαλλαγών» για μια ακόμη φορά συγκάλυψε και μόνος ένοχος θεωρήθηκε ο Ταξίαρχος Ε.Νιώτης που διαμένει στο εξωτερικό.
Τέλος ο εντοπισμός συνταγματάρχη της Στρατολογίας στο Ρούφ που μαζί με τα σχέδια επιστράτευσης έπαιρνε στο σπίτι του και έντυπα από τους ατομικούς φακέλους των εφέδρων, οδήγησε σε νέα ΕΔΕ, τα αποτελέσματα της οποίας οδήγησαν σε νέα συγκάλυψη.
Βέβαια κανείς δεν διερεύνησε τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τα οποία ο εν λόγω αξιωματικός είχε αλληλογραφία. Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ανελάμβαναν κατά εξουσιοδότηση των πελατών τους να διεκπεραιώνουν τα διαδικαστικά, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο οι ίδιοι οι στρατεύσιμοι έπρεπε να παρουσιάζονται σε επιτροπή.

Είναι ενδεικτικό ότι υπό το βάρος των αποκαλύψεων μόλις το 25% αναγκάστηκε να καταταγεί, για 100 υποθέσεις έγιναν προκαταρτικές εξετάσεις από τη στρατιωτική δικαιοσύνη που αφορούσαν ανυποταξία, καθώς τα δικαιολογητικά ήταν πλαστά, ενώ μόλις μια περίπτωση οδηγήθηκε στα πολιτικά δικαστήρια.

Η βιομηχανία των Απαλλαγών που ποτέ δεν σταμάτησε να λειτουργεί, φαίνεται ότι αποκαθιστά την συνεργασία της με την Εκκλησία, που βεβαίως ανανεώνει τα προνόμια της, με τις ευλογίες της ίδιας της κυβέρνησης.

Ας δούμε πως ανανεώνεται και εμπλουτίζεται η διαπλοκή κυβέρνησης-εκκλησίας:
Σύμφωνα με τον Στρατολογικό νόμο κόπηκαν οι Απαλλαγές Στράτευσης των θρησκευτικών λειτουργών, μοναχών ή δόκιμων μοναχών αναγνωρισμένης θρησκείας. Καλούνται για βασική εκπαίδευση στα Κέντρα Εκπαίδευσης και ακολουθούν πορεία μεταθέσεων των φαντάρων.
Αμέσως η Ιερά Σύνοδο ζητά επισήμως από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην φορούν ράσα, να μην φέρουν όπλο, κάνουν σκοπιές, λαμβάνουν μέρος σε ασκήσεις και να κανονίζει η διεύθυνση θρησκευτικού του ΓΕΕΘΑ που θα παίρνει μετάθεση, ακυρώνοντας ουσιαστικά και το υποχρεωτικό εξάμηνο της παραμεθορίου.

Πρόκειται για μια βίαιη απόπειρα του τότε Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου να ακυρώσει τον σχετικό στρατολογικό νόμο και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με την οποία δεσμευόταν για την ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ της!!!

Πολύ περισσότερο προκλητική είναι η στάση της εκκλησίας αφού με σχετική επιστολή της στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β.Μεϊμαράκη ζητούσε να αντιμετωπίζονται οι κληρικοί ως «αντιρρησίες συνείδησης». Να υπενθυμίσουμε ότι η εκκλησία ποτέ δεν έκανε το παραμικρό για να υπεραμυνθεί των αντιρρησιών συνείδησης, ενώ οι εν λόγω αγωνιστές αντιμετωπίζουν εξοντωτικές ποινές (7 χρόνια φυλακή) και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αντιμετωπίζουν εξίσου βαριές ποινές φυλάκισης.

Με την τελευταία απόφαση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανοίγει το δρόμο απαλλαγής στράτευσης των δοκίμων μοναχών του Αγίου Όρους, δημιουργώντας νομικά επιχειρήματα και στα υπόλοιπα μοναστήρια. Ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο αναβάθμισης της βιομηχανίας Απαλλαγών μέσω των Μοναστηριών.

Η κυβέρνηση λοιπόν που θέλει να επιβάλλει στράτευση στα 18, θέλει να κόψει τις αναβολές των φοιτητών, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο στους μεγαλόσχημους της οικονομίας-πολιτικής-δημοσιογραφίας-δικηγορίας-θεάματος είτα να εξαγοράζουν από το κράτος ένα εξάμηνο θητείας, είτα να «εξαγοράζουν» από ένα μοναστήρι την ιδιότητα του δόκιμοι μοναχού και να μην στρατεύονται.

Πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης πρέπει να καταδικάσει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές που νομιμοποιούν και διαιωνίζουν τις κοινωνικές ανισότητες, που έχουν και την ευλογία της εκκλησίας.

Όχι μόνο οι πολίτες αυτής της χώρας χωρίζονται σε κατηγορίες, αλλά οι αντιδραστικές επιλογές στοχεύουν τους πλέον φτωχούς και κοινωνικά ανίσχυρους είτε είναι άνεργοι-εργαζόμενοι-φαντάροι, ενώ οι πλούσιοι-ρασοφόροι Απαλλάσσονται.

Είναι πλέον η στιγμή κατάλληλη να τεθεί ζήτημα όχι μόνο να σπάσει η διαπλοκή κράτους-κομμάτων-εκκλησίας, αλλά και να τεθεί ζήτημα διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.
Είναι εξωφρενικό τα παιδιά του ελληνικού λαού να πεθαίνουν στα στρατόπεδα από ηλεκτροπληξία, δεν έχουν πόσιμο νερό και επαρκές φαγητό, μένουν σε ακατάλληλα κτίρια και χειρίζονται πεπαλαιωμένο υλικό - πηγή κινδύνων, ενώ η κυβέρνηση αγοράζει όπλα 25 δις ευρώ και η εκκλησία, που με τους φόρους μας πληρώνουμε, κάνει μπίζνες δισεκατομμυρίων.

Κανένας νέος φαντάρος στα 18, κανένας νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης (ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΦΥΕΣ).

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger