Home » » Νικόλας Μαδούρο: "εδώ εμείς κάνουμε επανάσταση"

Νικόλας Μαδούρο: "εδώ εμείς κάνουμε επανάσταση"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 | 3:33 μ.μ.

«Οι ταραχές στη Βενεζουέλα και στην Ουκρανία έχουν τους ίδιους ''κοινούς’’ χορηγούς. Είναι οι αμερικάνικες οργανώσεις που διεξάγουν την ιμπεριαλιστική - πολιτική τους παρέμβαση, στο πλαίσιο ελέγχου της διεθνούς κοινότητας. Στόχος των παραπάνω οργανώσεων είναι να πετύχουν την παραίτησή μου… ωστόσο, δεν θα επιτρέψω ποτέ να οδηγηθούμε στην κατάσταση της Ουκρανίας. Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουκρανία,, είναι πάρα πολύ σοβαρά, αλλά με όλο τον σεβασμό προς τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση του, η Βενεζουέλα δεν είναι Ουκρανία, ο λαός μας, οι ένοπλες δυνάμεις μας, αλλά και η Ιστορία μας είναι διαφορετικά… εδώ εμείς κάνουμε επανάσταση…»

O Νικόλας Μαδούρο στο κρατικό κανάλι της Βενεζουέλας:
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 53 σχόλια

πρωτόκολλος
20 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:49 μ.μ.

Χωρίς την πιστοποίηση του ΚΚΕ επανάσταση δεν υπάρχει.
Άντε θρασίμι οπορτουνιστή Μαδούρο.

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:14 μ.μ.

5.49 αν εχουνε παρει τα μεσα παραγωγης και δεν υπαρχουν καπιταλιστες εχεις δικιο. αλλα μου φαινεται οτι κινεζοι και ρωσοι υπαρχουν εκτος αν οι λεξεις αλλαξαν νοημα και δεν το γνωριζω

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:42 μ.μ.

οι λέξεις καμιά φορά αλλάζουν και νόημα.

σε συναφές post για παράδειγμα διάβασα ότι η ΛΔΚ (κατά κόσμον Β Κορέα) δεν είναι καπιταλιστική ( δεν ξεκαθαρίστηκε αν είναι σοσιαλιστική η κομμουνιστική)

" δεν υπάρχουν καπιταλιστές " λες σαν προϋπόθεση για να υπάρχει επανάσταση. Που τα βρήκες αυτά ? Στην Κίνα μήπως υπήρχαν "καπιταλιστές" όπως το λες ( προσωπικά προτιμάω το κεφάλαιο σαν σχέση και όχι τα φυσικά πρόσωπα, νομίζω είναι λάθος όπως το βάζεις ) και μετά την επανάσταση ? Στην ΝΕΠ ?

άσε που δεν είναι σοσιαλιστική επανάσταση, είναι ιστορικά ανέκδοτη μορφή, μάλλον το πιο προωθημένο εγχείρημα, συμβατό με την στρατηγική της (κάποτε) κομμουνιστικής ανανέωσης.

πολιτική κοινοβουλευτική δημοκρατία, δημοκρατία βάσης, προσπάθειες αντιπαράθεσης με τον νόμο της αξίας και τις καπιταλιστικές σχέσεις, αλλά και εθνική ανάπτυξη, πατριωτισμός και διαταξικά μπλοκ, και διεθνείς συμμαχίες.

είναι ανοιχτό γενικά το τι είναι η Βενεζουέλα .

εκτός από το αν είναι επανάσταση και από το αν έχει καπιταλισμό.

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:49 μ.μ.

5:49 ευτυχώς για το μακαρίτη τον Τσαβες,δεν δέχθηκε να εχει συνάντηση με την Δουρου οταν ειχε παει στη λατινικη αμερικη( ισως και γιατι δεν το επετρεπε η υγεια του) ,αν το χε κανει τωρα θα ειχε να ακουσει τα εξ αμαξης ,απο τους "μονους" αληθινους αριστερους κατα δηλώση τους, το κκε του περισσου ολοι οι αλλοι ειναι οπουρτονιστες μεχρι και τον Καστρο θα περνε η μπαλα γιατι τολμησε να εχει σχεσεις με αυτον που δεχθηκε την Δουρου

Ανώνυμος
20 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:54 μ.μ.

μπραβο φιλε 5: 49

για τον 10:14 τι να πω; οτι ειναι πολιτα βλαξ; του λεει την καραμελα του κκε και ηρεμει! ρε ανοητε οταν στην χαλυβουργια κανεις αγωνα 7 μηνων σε ποιο εδαφος πατας στην ελλαδα; στο καπιταλιστικο φυσικα. αν πιστευεις το ματαιο των αγωνω μην κανεις απεργια.δεν εχει νοημα. περιμενε εσυ και θα ξημερωσει ξαφνικα σοσιαλισμος χωρις ενα συνεχομενο αγωνα -παντα στο εδαφος του καπιταλισμου- που μπορει να κρατησει χρονια.
ρε συ 5:49 οι κκεδες εχουν χαζεψει πραγματικα. αχυρο στο μυαλο τους εχει βαλει ο μαιλης; θα σε χαλαγε μα[α 10.41 να εχεις ενα μαδουρο (και οχι γοντικα!!) στην ελλαδα της τροικα;

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:33 π.μ.

Η φτωχολογια του "επαναστατη Μαδουρο !"η πλουτοκρατια των Αστων??Ναρκωεγκλημα Πορνοεγκλημα κ.ο.κ. ενας επαναστατικος παραδεισος παραδειγματικος....

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:38 π.μ.

10.54 η αγωνες και οι απεργιες ποτε δεν ειναι ματαιες. ματαιο ειναι να πιστευεις οτι απλα με μια αλλαγη κυβερνησης χωρις τα μεσα παραγωγης κοινωνικοποιημενα θα γινει σοσιαλισμος. αυτα ειναι για την δευτερα παρουσια αχυρο στο μυαλο εχουν αυτη που χαμογελανε παρεα με τον προεδρο του ΣΕΒ και βρισκουν αριστερο τον ΟΜΠΑΜΑ η τρο ικα ειναι καπιταλισμος και τιποτα αλλο ΠΑΝ

πρωτόκολλος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:47 π.μ.

Καλά ανώνυμε 10:14 να το προσέξεις, γιατί πλέον η άποψή σας πλησιάζει αυτή της ΟΑΚΚΕ. "Ο Μαδούρο οδηγεί την χώρα στην Ρωσία" μας λες, αν δεν το κατάλαβες.
Ε ναι ρε φίλε, θα έχει διεθνείς σχέσεις η Βενεζουέλα και κάθε κράτος. Εκτός κι αν το πρότυπό σας είναι η παλιά Αλβανία, που μόλις φύσηξε ο άνεμος, απομόνωση/ξε-απομόνωση, το καθεστώς με τα πολυβολεία του '40 και τα φορτηγά του 1960 από την Κίνα, μας άφησε χρόνους.

Υπάρχουν συμπεράσματα να βγάλει κανείς από την ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος. Μπορεί να μην είναι αυτά που θα ήθελε ο Παπαδημούλης, αλλά δεν είναι ούτε αυτά που θα ήθελε ο Μαΐλης. Όπως έλεγε και η καμήλα όταν την ρώτησαν ποιό δρόμο προτιμά, την ανηφόρα ή την κατηφόρα, αυτή απάντησε: "Αν όντως μπορώ να επιλέξω αφέντη, προτιμώ τον ίσιο δρόμο."

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:10 μ.μ.

Δυστυχώς το επίπεδο σχολιασμού έχει πάρει πολύ την κατηφόρα. Μέχρι προ λίγων μηνών δεν έγραφε ο καθένας ό,τι του κατέβει, και κυρίως, δεν υπήρχαν και άλλοι που να αβαντάρουν τον βλάκα και έτσι τελικά έμενε μόνος του και απομονωμένος.
Σχολιάζει κάποιος τί είναι επανάσταση το οποίο αναμφισβήτητα δεν συμβαίνει σήμερα στη Βενεζουέλα και ο ανίδεος τον επιπλήττει, διότι, κατά τη γνώμη του, μία μεγάλη και γενναία απεργία σε συνθήκες καπιταλισμού μπορεί να φέρει την επανάσταση (!), αμέσως μετά ειρωνεύεται και τους κκέδες που είναι άσχετοι με τον σοσιαλισμό (το δικό του σοσιαλισμό βεβαίως) και τελειώνει. Καλά λένε ότι το μεγαλύτερο θράσος το έχει πάντα, όχι ο άσχετος, αλλά ο ημιμαθής.

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:25 μ.μ.

10.54 και να σου θυμισω οτι το 1917 Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ το 1917 οχι μονο δεν συμμετειχαν στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ αλλα την ανετρεψαν. οσο για της βρισιες σε καταλαβαινω ελλειψη επιχειρηματων βριζης ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:57 μ.μ.

11.47 τα εχεις λιγο μπερδεψει αλλα δεν πειραζει. το θεμα ειναι να κοινωνικοποιησης τα μεσα παραγωγης και να μην διαλεγης καπιταλιστη ολοι ειναι ιδιοι αλλο πραγμα ειναι το να εχεις διεδθνεις σχεσεις απο εκει και περα οταν ομως εχεις παρει την εξουσια. συμπερασματα απο της ανα τροπες στο κομμουνιστικο στρατοπεδο εχουμε βγαλει στο 18ο συνεδριο οσο για τα πολυβολεια του ΧΟΤΖΑ στην αλβανια καλο θα ειναι να μου πεις πως αντιμετωπιζεται η καπιταλιστικη περικυκλωση εγω νομιζω οχι με λουλουδια. και ριξε και μια ματια στην ουκρανια τα συμπερασματα τη παθαινεις αμα διαλεγεις καπιταλιστη θα τα δεις μπροστα σου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 4:20 μ.μ.

12:10 , 10:54

η πολιτικη βλακεια ειτε ειιναι αριστερα ειτε δεξια παραμενει βλακεια! βασιλης ραφαηλιδης

να στειλετε αιτημα σαν κκε στο μαδουρο να παραιτηθει και να παραδωσει την εξουσια στη δεξια και τους αμερικανους! απορω πως δεν το εχετε κανει ακομη και οταν ζούσε ο τσαβες! ματαιοτης ματαιοτητων...! την επιστολη να την υπογραφει ο μαιλης με το γοντικα! 10:54 εισαστε και μαθημενοι απο τη βαριζα ποιος τη χαρη σας!!

3:35 χαζουλακο ο μαρξισμος λενινισμος δεν ειναι τσελεμεντες να ανοιγεις και να διαβαζεις ειναι διαλεκτικη . αυτο σημαινει οτι ο λενιν εκεινη τη στιγμη εκρινε κατι ως σωστο. εισαι σιγουρος οτι το 73 στη χιλη ή σημερα στη βενεζουελα θα εδινε τ ο συμθημα για ανατροπη των αριστερων κυβερνησεων; δωστε εσεις κκε στην ελλαδα σημερα το συνθημα για ανατροπη της δεξιας κυβαρνησης και μετα θα δουμε πως θα αντιδρασετε σε μια πιθανη κυβερνηση σημερα. τρεμει το φυλλοκαρδι του περισσου μηπως συμβει αυτο!







πρωτόκολλος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:21 μ.μ.

Να και ο "γνώστης", να κι αυτός που θέλει ανεβασμένο επίπεδο σχολιασμού και δεν κοιτάει τι σαχλαμάρες γράφουν οι ίδιοι του οι σύντροφοι.

Ο 10.54 ειδήμονα του μαρξισμού λέει οτι ο Μαδούρο δίνει ένα αγώνα στο έδαφος του καπιταλισμού. Όπως ακριβώς αγώνα έδωσαν και οι χαλυβουργοί και κάθε είδους απεργοί, έτσι κι αυτός δίνει ένα ΑΓΩΝΑ, με τον κόσμο κάθε μέρα στο δρόμο, με επιθέσεις, με υποχωρήσεις, με ΝΕΚΡΟΥΣ, με προβοκάτσιες με Ο,ΤΙ στοιχεία έχει ένας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ αγώνας κι όχι αυτό που έχει στο κεφάλι του ο κάθε γραφειοκράτης. Ένα ΑΓΩΝΑ θα κληθεί να δώσει και μια αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Αλλά εσύ που παίζεις το μαρξισμό στα δάκτυλα κάτι τέτοια τα μασάς και φτύνεις και το κουκούτσι...

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:39 μ.μ.

4.20 την οικονομικη εξουσια δεν χρειαζεται να την παραδωσει πουθενα γιατι απλα την εχουνε οι καπιταλιστες. Η ΒΑΡΚΙΖΑ ητανε στα πλασια των αυταπατων της εθνικης ενοτητας οποτε σε αλλους απευθυνεσαι και οχι στο ΚΚΕ ο ΛΕΝΙΝ αυτο που εκανε δεν ητανε μονο για εκεινη τη στιγμη ητανε για παντου γιατι στη γερμανια που δεν το εκαναν η αριστερη κυβερνηση των ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ τους δολοφονη σαν το 1918. τωρα οσο για την ελλαδα αν μιλας για αγωνα ανατροπης του καπιταλισμου ειμαστε μεσα αν ομως μιλας για μια απλη αλλαγη ΧΑΛΙΦΗ ευχαριστουμε δεν θα παρουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:48 μ.μ.

@πρωτόκολλος
Το να κάνεις αβάντα στον άσχετο και να τον αφήνεις στην άγνοιά του δεν είναι φίλε μου και πολύ καθαρό. Κάθε αγώνας, όσο ηρωικός, ταξικός και ανιδιοτελής και εάν είναι (π.χ. η μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων στην Αγγλία που διήρκεσε 1,5 χρόνο επί Θάτσερ) δεν αποτελεί επανάσταση, αυτό είναι κάτι διαφορετικό, όσο για το "αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα" που μας λες, οφείλεις να μας πεις σε ποιά κοινωνικά στρώματα και σε ποιά συμμαχία θα στηριχτεί, και ποιά κόμματα θα την εκφράσουν πολιτικά. Σήμερα, αύριο, μεθαύριο στο ορατό μέλλον εν πάση περιπτώσει με τους συσχετισμούς που έχουμε, βλέπεις εσύ ορατό ενδεχόμενο ο λαός να κατακτήσει την εξουσία; Την εξουσία λέμε, όχι την κυβέρνηση. Οπότε προτού φθάσεις στην αριστερή κυβέρνηση, δεν κοιτάς να δημιουργήσεις καμία σοβαρή λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάλει εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, θα κατακτήσει πράγματα και εάν θέλει ο λαός και προχωρήσει θα αμφισβητήσει την αστική εξουσία. Γιατί σήμερα, οι αριστεροί σου, κοντεύουν 2.000.000 κόσμος αλλά τα κόμματά τους τους έχουν στη ναφθαλίνη, στο δρόμο δεν υπάρχουν πουθενά ή είναι πίσω από τη ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου ή στα συνδικάτα υπογράφουν ΣΣΕ για μειώσεις μισθών. Εφόσον λοιπόν η αριστερή σου κυβέρνηση δεν θα αμφισβητήσει το πλαίσιο, δηλ. θα αποδεχθεί την εξουσία των μονοπωλίων και της ΕΕ και θα ανήκει στο ΝΑΤΟ, φίλε μου θέλεις δεν θέλεις η αριστερή σου κυβέρνηση (ακόμη και εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει κίνημα στους δρόμους που θα την πιέζει) διαχείριση θα κάνει. Το μοντέλο Τσάβες που το στηρίζει ο λαός στη Βενεζουέλα πρόσφερε πράγματι πολλά στο λαό της που μέχρι το 1998 ζούσε αναλφάβητος σε φαβέλες, γι' αυτό άλλωστε και το στηρίζει κριτικά και το ΚΚ Βενεζουέλας, εάν όμως δεν περάσει στο επόμενο βήμα να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια (όχι εθνικοποίηση με πλειοψηφία του αστικού κράτους, αυτό είναι άλλο πράγμα) και εάν δεν τσακίσει το αστικό κράτος και τους θεσμούς του (όπως δεν έκανε και την "πάτησε" ο πραγματικά χαρισματικός Αλλιέντε στη Χιλή που είχε αυταπάτες) αργά ή γρήγορα η εγχώρια υπεραντιδραστική αστική τάξη και οι ΗΠΑ θα ανατρέψουν την κατάσταση στη Βενεζουέλα με κάποια προβοκάτσια και στημένα επεισόδια όπως αυτά που στήνουν τώρα ή απεργία φορτηγατζήδων, όπως το 1972-1973 στη Χιλή. Και τότε φίλε μου, εσύ που ειρωνεύεσαι τους γραφειοκράτες αλλά είσαι άκαπνος και δεν κινδυνεύεις από κανέναν, θα "λουφάξεις" και θα "το παίζεις" αδιάφορος για να γλυτώσεις το κεφάλι σου, άλλοι όμως θα βρεθούν πάλι με διώξεις τρομονόμων στην πλάτη, στις φυλακές και στα εκτελεστικά αποσπάσματα, και άλλοι θα απολύονται από δουλιές για "αντεθνική δράση" κλπ. Σήμερα υπάρχει τεράστια εμπειρία από την ταξική πάλη του προηγούμενου αιώνα και τα λάθη απαγορεύονται, πρόσεξε λοιπόν εάν συμβεί αυτό που σου λέω μήπως τότε η "αριστερή σου κυβέρνηση" ψάχνει για "γέφυρες" με την κατάσταση ή ψάχνει "στα μουλωχτά" για διαβατήρια ώστε να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να κάνει "αντίσταση" από τη Γαλλία, την Ισπανία ή τις ΗΠΑ, όπως έκαναν κάποτε οι Πάγκαλοι, οι Μελίνες, και οι Παπανδρέου ή άλλοι ΔΗΜΑΡΟΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ.

πρωτόκολλος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:18 μ.μ.

Καμία αβάντα δεν έκανα. Αυτό που κατάλαβα εγώ ότι είπε, είναι πως οι αγώνες δίνονται και σε καπιταλιστικό έδαφος, όχι μόνο μετά την σοσιαλιστική επανάσταση. Εσείς οι ίδιοι δεν λέτε ότι είναι άλλο η κατάκτηση της εξουσίας και άλλο η κυβέρνηση; Πολύ σωστά, μόνο που αυτό δεν σημαίνει οτι αδιαφορούμε για την κυβέρνηση, σημαίνει ότι η αριστερή κυβέρνηση είναι κι αυτή ένα εργαλείο για την κατάκτηση της πραγματικής εξουσίας. Ο Μαδούρο δίνει αγώνα, δεν απολαμβάνει την νίκη του. Οι οπαδοί του είναι κάθε μέρα στο δρόμο, έχουν νεκρούς, τραυματίες, δεν απολαμβάνουν χυμούς ανανά στην Καραϊβική. Το να μην θέλεις την κυβέρνηση όμως από υπερβάλλουσα...επαναστατικότητα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία! Και να πω ότι μοιράζατε τίποτε όπλα πάει στο διάολο! Αλλά εσείς καλείτε το κόσμο χύμα σε επανάσταση "χωρίς να σπάσει τζάμι" και κάνετε και κριτική σε όποιον θέλει την κυβέρνηση!! Παγκόσμια "επαναστατική" πρωτοτυπία!

Το τι θα κάνω εγώ ούτε εσύ το ξέρεις, ούτε καν εγώ. Πάντως στην δουλειά μου με ξέρουν όλοι τι καπνό φουμάρω, μην ανησυχείς. Μάλλον όμως για εσένα ανησυχείς παρά για το αν θα λουφάξω εγώ. Αν όμως είναι έτσι να μην γινόσουν κομμουνιστής, έχει και κινδύνους αυτή η ιστορία ακόμη κι όταν δεν σπας τζάμια. Με ρωτάς με τι κοινωνικές συμμαχίες. Πολύ απλό: Τα λαϊκά στρώματα (εργάτες/αγρότες/άνεργοι κλπ.) με μικροαστικά. Αλλά εγώ δεν φοβάμαι σε αυτά τα θέματα φίλε. Έχω δει κομμουνιστές να συμμαχούν ΚΑΙ με αστούς και να κατακτούν την εξουσία κι έχω δει άλλους να μην συμμαχούν ούτε με το σύντροφό τους και να τους τρώει η μιζέρια.
Είσαι αποφασισμένος; Θέλεις να το φτάσεις μέχρι τέρμα;
Αυτό είναι το ερώτημα, και μη φοβάσαι την αλλοτρίωση, όταν ο καπιταλισμός είναι σε τόσο οξυμένη κρίση δεν δωροδοκεί ιδιαίτερα και μάλιστα ολόκληρα κοινωνικά στρώματα. Προτιμά την καταστολή.

Και κάτι τελευταίο: Είπε προηγουμένως ο άλλος για την Ουκρανία, μας είπε να διδαχτούμε. Διδασκόμαστε φίλε μου, μόνο που ο καθένας διδάσκεται άλλα πράγματα. Εκεί λοιπόν δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μία κυβέρνηση σάπια μέχρι το κόκκαλο, μια κυβέρνηση μαφιόζων (όπως δηλαδή εξελίσσονται οι δικές μας) και από την άλλοι ναζί, οπλισμένοι ναζί (παντού άλλωστε τους αρέσει να παίζουν με τα όπλα), που εκμεταλλεύονται την αγανάκτηση του κόσμου για την σαπίλα και μοιράζουν όπλα.
Σου θυμίζει κάτι; Αλήθεια, το έχουν βρει το οπλοστάσιο της χρυσής αυγής; Γιατί εγώ όλο κάτι νεροπίστολα βλέπω.
Διδάσκομαι λοιπόν αγαπητέ, αλλά διδάσκομαι από τα γεγονότα, όχι δημιουργώντας φανταστικούς Ουκρανικούς....ΣΥΡΙΖΑ.

πρωτόκολλος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:35 μ.μ.

Α ναι, κι επειδή αυτό με την λούφα μου την έσπασε, η "λούφα" είναι κάτι πολύ φλου μερικές φορές.
Π.χ. ενεργοποιείσαι και σε λένε πολύ επιθετικό και ανυπόμονο γιατί διεκδικείς τα στοιχειώδη για μια συλλογικότητα.
Φεύγεις (αφού στην πραγματικότητα απλά νομιμοποιείς καριερίστες), σε λένε παραιτημένο και λουφαδόρο.

Επί της ουσίας τι θέλουν; Να χορεύεις όπως σου βαράνε το ντέφι κάποιοι καρεκλοκένταυροι.
Ε όχι παιδιά. Θέλετε και λουφαδόρος; Πολύ ευχαρίστως.
Τουλάχιστον όμως εγώ όταν λουφάρω λουφάρω, δεν παριστάνω τον πολυάσχολο.
Καλό βόλι σ' εσένα ανώνυμε που ξεκινάς επανάσταση, αλλά δεν θέλεις αποσπάσματα, τρομονόμους και διώξεις.
Προφανώς τα έχεις κανονίσει να σου στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλα.

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:59 μ.μ.

10.18 υπαρχει και συριζα στην ουκρανια και δεν ειναι καθολου φανταστικος και ζηταει να γινει δημοψηφισμα για να αποφασισουν αν θα πανε με τους ρωσους η με την Ε.Ε δηλαδη να διαλεξουν καπιταλιστη. εμεις θελουμε να κυβερνησουμε εχοντας την οικονομικη και πολιτικη εξουσια γιατι αλλιως γινεσαι διαχειρηστης του καπιταλισμου αυτα μας διδαξε ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ και αυτα κανουμε ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
21 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:46 μ.μ.

/@πρωτόκολλος
Και στην Κίνα, Κομμουνιστικό Κόμμα έχουν για κυβέρνηση χρόνια τώρα, αλλά καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής έχουν. Και άγριες μάλιστα, για να μη σου πω πρωτόγονες. Και το πάλαι ποτέ υπόδειγμα της σοσιαλδημοκρατίας το σκανδιναβικό μοντέλο μας άφησε ...χρόνους προ πολλού. Για να μη μιλήσουμε καλύτερα για τους Ζοσπέν, Νταλέμα, Μπλερ, Πρόντι, Σρέντερ κλπ. Τελικά υπήρξε αριστερή κυβέρνηση που να μην ήταν καραδεξιά με βούλα; Είδες πουθενά λαϊκή συμμαχία από δαύτους; Έγιναν όλες οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις από αριστερούς σαν κι αυτούς ή όχι; Έκαναν πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία; Γιγάντωσαν έντεχνα τους φασίστες, όπως έκαναν πάντοτε οι σοσιαλδημοκράτες, ή όχι; Γιατί λοιπόν οι δικοί σου φθαρμένοι και μουσαντένιοι τέτοιοι αριστεροί να αποτελέσουν εξαίρεση;

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:46 π.μ.

10.18 ειπες οτι εχεις δει κομμουνιστες να συμμαχουν με αστους και να κατακτουν την εξουσια αν θελεις να μας εξηγησεις που εχει γινει αυτο να παει με αυτο τον τροπο ο λαος τα μεσα παραγωγης θα σου χρωσταω χαρη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:22 π.μ.

Ανώνυμο 4.20
Ναι, ο Λένιν έδωσε το σύνθημα, της αυτοτελούς δράσης των μπολσεβίκων, ενάντια στα συνθήματα των μενσεβίκων για "άμυνα της πατρίδας", τους θεώρησε προδότες και αποστάτες της υπόθεσης της εργατικής τάξης, γι αυτό και η αντιμετώπιση από μέρους του της Β' διεθνούς ως προδοτικής και θεώρησε την στάση της σαν προδοσία και υποταγή της στην αστική τάξη και το κεφάλαιο. Κι όταν ο Λένιν έριξε το σύνθημα "καμμία άμυνα της πατρίδας δεν μπορεί να γίνει υπό την ηγεμονία της ίδιας αστικής τάξης, αλλά μόνο υπό την ηγεμονία του προλεταριάτου", το έριξε σε νυνθήκες παγκοσμίου πολέμου, με μεγάλο προσωρινό κόστος για το κόμμα του και με άπειρες διώξεις κατά των μπολσεβίκων. Κι όμως σε πόσο λίγο χρονικό διάστημα δικαιώθηκε με την επανάσταση του Οκτώβρη!
Για την Βενεζουέλα, πέρα από την κριτικά που κάναμε κι κάνουμε από την σκοπιά της εργατικής τάξης, ποτέ κανείς μας δεν στάθηκε εχθρικά απέναντι στην κυβέρνηση του Τσάβες, όμως πάντα κριτικάραμε, από την άποψη ότι έπρεπε εδώ και καιρό να έχει προχωρήσει και εμβαθύνει σε κοινωνικοποιήσεις, με τους εργαζόμενους πραγματικά στο προσκήνιο. Πράγμα που δεν το έκανε, για αυτό και κινδυνεύει να ανατραπεί τώρα Μαδούρο.
Ισα-ίσα που πάντα τονίζαμε την θετική συμβολή της Βενεζουέλας ενάντια στο εμπάργκο κατά της Κούβας, στην βοήθεια που της έδωσε, όταν το δικό σας κόμμα στη ΕΕ ψήφιζε υπέρ της απόφασης του εμπάργκο ενάντια στην Κούβα. Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι να αποκαλείς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας "σοσιαλιστική", υπάρχει απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Μαν

πρωτόκολλος
22 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:24 π.μ.

11:46 τα έχουμε κάνει όλα λίγο αχταρμά μου φαίνεται. Στην Κίνα έγινε επανάσταση αν δεν το θυμάσαι, δεν έγινε καμία "κυβέρνηση της αριστεράς". Η Κίνα αποτελεί ζωντανό παράδειγμα το ότι και μία επαναστατική εξουσία μπορεί κάλλιστα να εκφυλιστεί και να μετατραπεί στο αντίθετό της. Είναι αυτό που έλεγε κάποτε ο Λένιν: Οτιδήποτε μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να μετατραπεί στο αντίθετό του.

Μην λειτουργείς με γενικά σχήματα λοιπόν, καλύτερα να λειτουργήσεις με τα χαρακτηριστικά που έχει η ταξική πάλη σε κάθε χώρα. Και στην δική μας χώρα δημιουργήθηκε (σχεδιασμένα εγώ θα έλεγα) μία μεσαία τάξη, ένα μικροαστικό συνονθύλευμα, που στήριξε τις "μπίζνες" των μεγαλοαστών και φυσικά του ιμπεριαλισμού (όχι του...Ελληνικού ιμπεριαλισμού, αυτό είναι άλλη μία ΚΚΕδικη χοντροπατάτα). Σήμερα όλοι (μικροαστοί, εργάτες, συνταξιούχοι κλπ.) έχουν αντιληφθεί ότι οι "καλές" μέρες τελείωσαν. Άλλοι πάνε λοιπόν προς τους νεοναζί (τα πιο λούμπεν ανεγκέφαλα ή με ιστορικούς -ταγματαλήτικους- δεσμούς στρώματα) και άλλοι στρέφονται προς μία πιο αριστερή κατεύθυνση. Δεν είναι τόσο αριστερή όσο θα ήθελε πιθανά ο σύντροφος από πάνω που θέλει επανάσταση χωρίς διώξεις και εκτελέσεις, αλλά σίγουρα είναι προσανατολισμένη προς τους πραγματικούς υπεύθυνους, δεν είναι μία ζωώδης αντίδραση σαν τους χρυσαυγίτες.
Τώρα, το αν αυτοί γιγαντώνουν τους φασίστες ή κάτι κόμματα σαν το δικό σου που λένε ουσιαστικά στον κόσμο "υπομονή, οι συνθήκες είναι ανώριμες", είναι ένα ερώτημα για μένα. Γιατί καλά τα διαφημιστικά όπου σταματάει η θύελλα όταν εντάσσεσαι στο ΠΑΜΕ, αλλά στην πραγματικότητα η θύελλα τα έχει σαρώσει όλα.

Για την Ουκρανία, πολύ χαριτωμένο αυτό που είπες Παναγιώτη με τον..."καπιταλιστή", αλλά στην πραγματικότητα λέγεται ιμπεριαλιστής. Και ναι, είναι φυσικό όταν η σαπίλα φτάσει στο μεδούλι, ο λαός να ζητήσει μία προστασία σε ό,τι του φαίνεται πιο "πολιτισμένο", εν προκειμένω η ΕΕ. Όμως η ΕΕ έχει τους δικούς της στόχους και πολύ σύντομα ίσως οι Ουκρανοί να βρεθούν λιωμένοι στις συμπληγάδες του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Υγ: Παράδειγμα χώρας είπε ο ανώνυμος από πάνω σου παναγιώτη,

Ανώνυμος
22 Φεβρουαρίου 2014 στις 6:12 μ.μ.

11.24 Στην ΚΙΝΑ και βεβαια εγινε επανασταση αλλα οταν απο ενα σημειο και μετα επικρατησε ο οπορτουνισμος τα αποτελεσματα ειναι παλινο ρθωση του καπιταλισμου οπως και στην ΕΣΣΔ μετα το 1956. οτι εχουν τελειωση οι σχετικα καλες μερες δεν το εχουνε καταλαβει ολοι και πολλοι εχουνε αυταπατες. η θυελλα θα συνεχισει να σαρωνει οσο τα μεσα παραγωγης ειναι στην αστικη ταξη. για την ουκρανια το ειπα καπιταλιστης γιατι οπως ξεχωριζετε την οικονομια απο την πολιτικη βγανει λαθος συμπερασμα. η λυση και για τον ουκρανικο λαο ειναι να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια του και οχι να διαλεξει ΔΗΜΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

πρωτόκολλος
23 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:20 π.μ.

Α...γιατί μπερδεύουμε την οικονομία με την πολιτική το έκανες. Πάλι καλά ρε γαμώτο που έχουμε κι εσάς και μας ξεδιαλύνετε κάποιες δύσκολες έννοιες.
Είναι να το' χεις, να τον πιάνεις το μαρξισμό λενινισμό στον αέρα.

Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως, με βοήθησες πάρα πολύ, ειδικά εκεί με τον οπορτουνισμό που κατέλαβε και την Κίνα.
Τελικά αυτός ο οπορτουνισμός έχει πολύ καλή ομάδα, μόνο το ΚΚΕ γλύτωσε χάρις την εξαιρετική θεωρητική του κατάρτιση.

Ανώνυμος
23 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:31 μ.μ.

12.20 ετσι ακριβως ανατραπηκαν ολα τα σοσιαλιστικα κρατη απο την στιγμη που ξεκινησαν να εφαρμοζουν σταδιακα νομους του καπιταλισμου. αποδειξη σε αυτο που λεω ειναι τα παραδειγματα της ΚΟΡΕΑΣ και της ΚΟΥΒΑΣ οπου δεν εγιναν οι μεταρυθμισης αυτες και γλιτωσαν. ασφαλως και εχει πολυ καλη ομαδα εκμεταλευεται το οτι ο αγωνας ειναι μακροχρονιος και δημιουργουνται αυταπατες και ειναι και ο ταξικος αντιπαλος που στηριζει τον οπορτουνισμο συμφωνα με τους ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ ΚΑΙ ΤΖΟΝ ΦΟΣΤΕΡ ΝΤΑΛΛΑΣ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:12 π.μ.

@πρωτόκολλος
Βασική αρχή για να κάνεις κριτική και να μιλήσεις για "αχταρμά" είναι πρώτα πρώτα να καταλαβαίνεις καλά τί σου λέει ο άλλος για να μην απαντάς σε ό,τι νομίζεις εσύ. Εγώ σου έγραψα για την Κίνα και το γεγονός ότι έχει Κομμουνιστικό Κόμμα στην κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα άγριο καπιταλισμό ώστε να σου δείξω ότι καμία "αριστερή" κυβέρνηση από μόνη της δεν είναι, όχι απλώς πανάκεια, αλλά ούτε καν άλλοθι. Εσύ αυτό το αποκαλείς "αχταρμά" λέγοντας μου ότι και στην Κίνα έγινε επανάσταση και το ΚΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση άσχετα εάν εκφυλίστηκε. Ερώτηση: Τί σχέση έχει αυτό που σου λέω εγώ με αυτό που εσύ αποκαλείς "αχταρμά", και γιατί είναι "αχταρμάς"; Δεύτερον: Όταν σε παραθέτω τα "επιτεύγματα" των σοσιαλδημοκρατών σε Σκανδιναβία και αλλού στην Ευρώπη που τέλειωσαν με πάταγο και άφησαν επίτηδες πίσω τους φασίστες να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά, το έκανα για να σου αποδείξω ότι η μεταρρύθμιση του καπιταλισμού είναι ουτοπία, για τη ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, και αποτέλεσε οπισθοχώρηση του κινήματος, ανάχωμα και άσφαιρη εκτόνωση στη συνειδητοποίηση των μαζών και πυλώνα σταθεροποίησης του αστικού πολιτικού συστήματος. Αριστεροί λεγόντουσαν και αυτοί ασχέτως εάν δεν σου άρεσαν εσένα και έτσι θα τους κρίνω και θα τους ξεσκεπάσω, π.χ. και εσύ δεν κάνεις το ίδιο, όταν δηλώνεις ότι δεν θεωρείς κομμουνιστικό κόμμα το ΚΚΕ ή το επικρίνεις ως ανεπαρκές; Τρίτον, σε ρώτησε ο @12:46 να αναφέρεις ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ από τα πολλά που ξέρεις όπου οι κομμουνιστές συμμάχησαν με τους αστούς και κατέκτησαν την εξουσία και "έκανες τον Κινέζο", και μετά από αυτό μου κάνεις εσύ διδαχές και μιλάς για αχταρμά; Άσε ρε μεγάλε, πάρε το κουβαδάκι σου και τράβα σε άλλη παραλία που έχεις γίνει εσύ ειδικός αναλυτής του μαρξισμού-λενινισμού για να μας κάνεις και μαθήματα...

πρωτόκολλος
24 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:04 π.μ.

Γιατί ρε ανώνυμε, τι είσαι εσύ που δεν δέχεσαι μαθήματα; Διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο του Περίσσογκραντ; Άμα ήμουν μόνος μου φυσικά με το κουβαδάκι μου θα έπαιζα, αλλά έλα που υπάρχουν αρκετοί που αμφισβητούν την αυθεντία! Δεύτερον δεν είναι και πολύ κομμουνιστικό η γνώση να παρέχεται μόνο από τους "ειδικούς". Όλοι παίρνουν μαθήματα από όλους ή κάνω λάθος;

Μου λες ότι κάνω τον Κινέζο αλλά δεν θυμάσαι προφανώς ότι στην Κίνα οι κομμουνιστές συμμάχησαν με τον Τσαγκ Και Σεκ ε; Και πριν μου πεις ότι εκεί είχαν πόλεμο (όπως είχαμε και στην Ελλάδα κάποτε αν θυμάσαι με το σχηματισμό του ΕΑΜ στο οποίο κάνετε κριτική σήμερα), να σου θυμίσω ότι ο Τσαγκ Και Σεκ δεν ήταν ένας απλός αστός. Ήταν ο υπεύθυνος για την σφαγή χιλιάδων κομμουνιστών. Κι όμως...συμμάχησαν μαζί του!
Επίσης είναι ένας κνίτης ή ΚΚΕ δεν ξέρω, που υπογράφει στο Βαθύ Κόκκινο ως "Κόκκινος Χμέρ". Γνωρίζει αλήθεια ότι οι κόκκινοι Χμέρ είχαν συμμαχήσει προσωρινά με τον Σιχανούκ ενάντια στον δικτάτορα της Καμπότζης Λον Νολ που τον ανέτρεψε? Γνωρίζει ότι αυτή η πολιτική συμμαχία συνέβαλλε σημαντικά στην νίκη του αντάρτικου; Μάλλον δεν το γνωρίζει ή το γνωρίζει και κάνει την πάπια.

Ποιός σου είπε ότι θέλω να αλλάξεις τους στόχους σου και να τους κάνεις μεταρρυθμιστικούς του καπιταλισμού; Πάντως όχι εγώ. Οι μεταρρυθμίσεις στον καπιταλισμό είναι καλές μόνο όταν υπηρετούν τον στόχο σου, δηλαδή την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Θα σε χάλαγε π.χ. μια μεταρρύθμιση που θα επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τον κατώτερο μισθό κλπ. Γιατί τώρα όπως ξέρεις αυτά δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικά. Θα μπορούσαν ή όχι μία σειρά από μεταρρυθμίσεις να φέρουν τον εργαζόμενο λαό σε καλύτερη θέση μέσα στην ταξική πάλη; Κατ' εμέ θα μπορούσαν. Κατ' εσέ πάλι όλα είναι αδιάφορα. Τι κι αν υπάρχουν νοσοκομεία, τι κι αν κλείνουν, τι κι αν μπορεί ο άλλος να απεργήσει τι κι αν απαγορεύεται, τι κι αν λειτουργεί η επιθεώρηση εργασίας τι κι αν είναι διακοσμητικό μπιμπελό, καμία σημασία δεν έχει για εσένα, πρέπει να πάρουμε το κουβαδάκι μας και να πάμε σε άλλη παραλία.
Όταν όμως το κόμμα σου υπέγραφε για ανταγωνιστικότητες και παραγωγικότητες πάλι το κουβαδάκι μας έπρεπε να πάρουμε γιατί δεν μας έπεφτε λόγος απέναντι στις σοφή ηγεσία του Περισσού. Μια ζωή τα ίδια. Ακόμη κι όταν δικαιώνονται από το ίδιο το ΚΚΕ π.χ. οι Ναρίτες για εκείνη την εποχή, παραμένουν...οπορτουνιστές!! Ακόμη κι αν δικαιώνονται από το ίδιο το ΚΚΕ οι μουλούδες για την κριτική τους στο '56, τίποτε δεν αλλάζει! Παραμένουν ασήμαντα γκρουπούσκουλα που...έτυχε να έχουν δίκιο! Έτσι αντιμετώπιζε και έτσι αντιμετωπίζει το κόμμα την κριτική, όταν αυτή δεν προέρχεται από την σοφή ΚΕ: "Το κουβαδάκι σας και σε άλλη παραλία"!
Μη φωνάζεις όμως κιόλας όταν πάμε σε άλλη παραλία. Αφού η δική σου είναι...ιδιόκτητη.

Υγ: Αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την "κυβέρνηση της αριστεράς", μία δηλαδή μη επαναστατική κυβέρνηση, ενώ ακόμη η πραγματική εξουσία βρίσκεται στα χέρια της αστικής τάξης, με μια επαναστατική εξουσία δεν σου φταίω εγώ. Απλά για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, αυτό θα μπορούσε να είναι δικό μου επιχείρημα: Απέναντι σε αυτά που λέει το ΚΚΕ περί σοσιαλιστικής εξουσίας θα μπορούσα να αντιτείνω ότι όχι λίγες φορές η σοσιαλιστική εξουσία εκφυλίστηκε προς ένα στυγνά εκμεταλλευτικό καθεστώς όπως αυτό της Κίνας. Η αλήθεια είναι λοιπόν αγαπητέ ότι τίποτε δεν σε "εξασφαλίζει". Η ταξική πάλη έχει τους δικούς της κανόνες και μερικές φορές επαναστάτες όπως οι Κινέζοι μπορεί να καταλήξουν πολύ πιο μακρυά από το λαό από "σοσιαλιστές", "σοσιαλδημοκράτες" (πως τους χαρακτηρίζεις αλήθεια;) όπως ο Αλιέντε ή ο Τσάβες. Δεν κάνουν τα ράσα τον παπά. Στην πράξη φαίνεται ποιός είναι με ποιόν.

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:50 μ.μ.

11.04 υπαρχει ομως μια μεγαλη διαφορα της συνεργασιας του ΜΑΟ με τον τσα και σεκ και την περιπτωση του ΕΑΜ που πολυ σωστα βγαζουμε σημερα συμπερασματα. στην μια περιπτωση Ο ΜΑΟ το χρησιμοποιησε μεχρι εκει που επρεπε και στην συνεχεια χωρις αυταπατες τα κλωτσησε ολα περα και πηρε την εξουσια εδω στην χωρα μας νομιζω οτι δεν εγινε οτι με τον ΜΑΟ και ακολουθησε Η ΣΦΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ απο της αυτα πατες. το ΝΑΡ δεν δικαιωθηκε σε καμμια περιπτωση γιατι μιλαει για καταρευση του σοσιαλισμου και σε λιγο θα αποτελεση τον αντικαταστατη στο συριζα στον οπορτουνιστικο χωρο. η κριτικη για το 1956 οταν το ΚΚΕ ητανε παρανομο και στην πολιτικη προσφυγια και οι αλλαγες αυτες επιβληθηκαν με την βια στο κομμα δεν μπορει να γινεται απο τους ιδεολογικους απογονους εκεινον που της επεβαλαν. να διεκδικουμε αιτηματα βελτιωσης της ζωης του λαου ειναι πολυ σωστο αλλα με μια καιρια διαφορα σαν ζυμωση για την προετοιμασια της εργα τικης ταξης να παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της. για τους κινεζους σου απαντησα στο αλλο σχολιο το αλιεντε με της αυταπατες ειδαμε τη εγινε στη χιλη το 1973 και δυστηχως για τον λαο της βενεζουελας που 15 χρονια τον τα ιζουν αυταπατες ιδια καταληξη θα εχει με την χιλη λογο οπορτουνισμου ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος
24 Φεβρουαρίου 2014 στις 1:13 μ.μ.

11.04 Ο ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ οταν ανατραπηκε ο τσαρος το φλεβαρη του 1917 στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΡΕΝΣΚΙ δεν πηρανε μερος σε καμμια στιγμη αποχωρησαν απο τα σοβιετ τον ιουλη και τον οκτωβριο ανετρεψαν την κυβερνηση αυτη. στην γερμανια οι σπα ρτακιστες που δεν ακολουθησαν αυτο τον δρομο οι συντροφοι τους σοσιαλδημοκρατες ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ που ητανε αριστερη κυβερνηση τους οδηγησαν στον δημιο. αυτα τα μαθηματα της ιστοριας πως μπορουμε να τα ξεχασουμε και να θελαμε Η ΡΟΖΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΛ δεν μας αφηνουν να ξεχασουμε τους δολοφονους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΚ-ΜΑΝ
25 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:55 μ.μ.

ΠΑΝ-Μπαλτσαβία,
μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις πότε ακριβώς οι Μπολσεβίκοι "αποχωρησαν απο τα σοβιετ τον ιουλη" όπως ισχυρίζεσαι????
Γιατί είναι ένα θέμα να ερμηνεύουμε αφελώς τα γεγονότα όπως κάνεις συνήθως και άλλο να γράφεις ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

ΠΑΚ-ΜΑΝ
25 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:00 μ.μ.

Επίσης Μπαλτσαβία-ΠΑΝ, μάθε ότι η Κυβέρνηση Κερένσκυ:

α) δεν ήταν "αριστερή"
β) δεν δημιουργήθηκε με την επανάσταση του Φλεβάρη του '17, αλλά ο Κερένσκυ έγινε πρόεδρος της κυβέρνησης μετά τον Ιούλη του '17.

Εμ, αφού θέλετε να κάνετε μόνο εσείς "μαθήματα", μάθετε τουλάχιστον κάποια βασικά ιστορικά στοιχεία, γιατί "μαθήματα" οι άσχετοι δεν πρέπει να δίνουν.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:45 μ.μ.

11.00 ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΑΤΗ ητανε με τον ΚΕΡΕΝΣΚΙ εσεροι και μενσεβικοι μαζι. της ιδιας κατηγοριας με την ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ 1918 ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕ ΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ που δολοφονησαν την ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΠΑΝ.

ΡΑΝ-ΤΑΝ-ΠΛΑΝ
25 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:54 μ.μ.

Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΝ. Αυτός κι ο ΜΑΝ μας έχουν μείνει!

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:38 π.μ.

10.55 τον ιουλη οταν η αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ επνιξε στο αιμα διαδηλωση ΕΡΓΑΤΩΝ και εβγαλε ενταλμα συλληψης του ΛΕΝΙΝ γιατι λεει ητανε πρακτορας των γερμανων αποχωρησαν απο τα σοβιετ που ελεγχαν ΕΣΕΡΟΙ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ για κοιτα λιγο τα βιβλια ΠΑΝ.

ΠΑΚ-ΜΑΝ
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:34 π.μ.

Τα βιβλία μάλλον θα πρέπει να τα ξανακοιτάξεις εσύ, γιατί δεν τα έχεις κοιτάξει ποτέ καθώς φαίνεται.
Μάθε:

1. Ο Κερένσκυ από τον Φλεβάρη του '17 μέχρι και ΜΕΤΑ τα γεγονότα του Ιούλη του '17 κατείχε διάφορες υπουργικές θέσεις.

2. Ο Κερένσκυ ορκίστηκε πρωθυπουργός META τα γεγονότα του Ιούλη του '17 όταν χτυπήθηκαν οι διαδηλωτές.

2. Η κυβέρνηση που κατέπνιξε το ξεσηκωμό του Ιούλη, είχε πρόεδρο τον Λβοφ και υπουργό Άμυνας τον Κερένσκυ.

3. Για να στο κάνω λιανά, Κυβέρνηση Κερένσκυ δεν υπάρχει πριν την 21/07/1917 (με το νέο ημερολόγιο, 7/7/1917 με το παλιό)

4. Η Κυβέρνηση Κερένσκυ στην καλύτερη περίπτωση να μπορούσε να χαρακτηριστεί επιεικώς κεντροδεξιά. Αριστερή κυβέρνηση Κερένσκυ υπάρχει μόνο στο διαστροφικό μυαλό των εναπομείναντων νεοΚΚεδων.

5. Οι Μπολσεβίκοι ουδέποτε αποχώρησαν από τα Σοβιέτ.



Είπαμε είσαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ, αλλά μην εκτίθεσαι άσκοπα και κυρίως μην τρίβεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη...

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 3:26 μ.μ.

11.34 επαναλαμβανω η κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ητανε αριστερη κυβερνηση ο ΛΕΝΙΝ και οι μπολσεβικοι δεν συμμετειχαν και τον ιουλη αποχωρησαν απο τα σοβιετ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΚ-ΜΑΝ
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:15 μ.μ.

Κάπως το μάζεψες, αλλά οι μπούρδες σου συνεχίζονται....
Μάθε, τσάμπα είναι:

1. Η κυβέρνηση Κερένσκυ είναι αριστερή μόνο μέσα στο θολωμένο σας μυαλό

2. Η κυβέρνηση Κερένσκυ δεν περιείχε μόνο Εσέρους και Μενσεβίκους.
Ψάξε να μάθεις και για τα άλλα κόμματα όπως το Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα (Καντέτ) που μόνο "αριστερό" δεν μπορείς να το πεις.... (αν είναι δυνατό το κόμμα του Κορνίλοφ να μετέχει σε "αριστερή κυβέρνηση....)

3. Κανείς δε σου είπε ότι δήθεν οι Μπολσεβίκοι μετείχαν στην κυβέρνηση Κερένσκυ. Αυτά τα λες μόνος σου.

4. Οι Μπολσεβίκοι ουδέποτε αποχώρησαν από τα Σοβιέτ (κατάλαβέ το επιτέλους!)


Αν συνεχίσεις να μπουρδολογείς, θα συνεχίσω να σου ρίχνω ξύλο.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:20 μ.μ.

Ok η κυβέρνηση Μαδούρο ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ κρατάει την Βενεζουέλα μέσα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κάτι που οξύνει όλες τις αντιθέσεις (ταξικές, δημοκρατικές εθνικές) και όπου να ναι θα γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση.

γεμίσαμε άσχετους φαφλατάδες. Η κατάρρευση της αριστεράς στην Βενεζουέλα ειναι πιθανή, αλλά δεν φέρει την σοσιαλιστική επανάσταση, θα βγουν όλοι οι φλύαροι επαναστάτες (του φραπέ και των τετραγωνισμένων μπλοκ με τις τριδιπλες αλυσίδες) να το αποτιμήσουν ?

" κάποιος σύντροφος "

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:53 μ.μ.

11.34 για την γερμανικη επανασταση του 1918 που την επνιξε στο αιμα η αριστερη κυβερνηση ΕΜΠΕΤ ΣΑ ΙΝΤΕΜΑΝ ΚΑΟΥΤΣΚΙ και δολοφο νησαν την ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛ δεν θα μου κανεις ενα σχολιο ΠΑΝ.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:41 π.μ.

8.15 τον ιουλη του 1917 οι μπολσεβικοι αποχωρησαν απο τα ΣΟΒΙΕΤ η κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ δηλαδη ΕΣΕΡΟΙ ΜΕΝΣΕΒΙΚΟΙ ητανε αριστε ροι ιδια με την γερμανια που δολοφονησαν την ΡΟΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΛ. οι μπολσεβικοι δεν συμμετειαν ποτε στην αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ ΠΑΝ.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:02 μ.μ.

10.20 Μετα απο 15 χρονια αριστερης κυβερνησης μας λες ετσι απλα οτι η καταρρευση ειναι πιθανη αλλα σοσιαλιστικη επανασταση δεν θα ερθει και το περνας ετσι απλα ευθυνες για της αυταπατες και τον εγκλοβισμο του λαου για ανθρωπινο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ δεν πρεπει να χρεωσουμε πουθενα ΠΑΝ

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:41 μ.μ.

το ότι η κατάρρευση είναι πιθανή δεν είναι λόγος να πούμε ότι κακώς αγωνίζονται τόσα χρόνια, κακώς η Μπολιβιριανή Επανάσταση ανανέωσε την επαναστατική στρατηγική κλπ.

δηλ αν η Επανάσταση ηττηθεί, είναι καλύτερα να μην γινόταν ? Βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι στην Βενεζουέλα δεν έχει επανάσταση αλλά δεν είναι σοβαρή για να συζητηθεί.Από την άποψη των κοινωνικών δυνάμεων, των δομών, της συμμετοχής κλπ στην Βενεζουέλα διεξάγεται επανάσταση (ενδεχομένως και σίγουρα όχι ... αντικαπιταλιστική/ ρε πως τα φέρνει ο καιρός, τι ακούμε από το ΚΚΕ ??? !!! ).

τι επανάσταση ρωτάει κάποιος και είναι βάσιμο. Το μπολιβιριανό μπλοκ είναι διαταξικό άρα μάλλον κάτι σαν λαϊκή δημοκρατική επανάσταση, με την ηγεμονία να παίζεται ανάμεσα στον λαό (με όχι επαρκώς συγκροτημένη την εργατική τάξη) και αστικές μερίδες. Είναι εν εξελίξει πάντως, και το εγχείρημα και η κουβέντα για το τι είναι.

όσον αφορά την απίθανη οργή που προκαλεί στους καθαρούς η ιδέα μιας επανάστασης στην οποία συμμετέχουν αστικές μερίδες, τι να γίνει έτσι είναι ο καπιταλισμός. Δεν εξανθρωπίζεται αλλά επίσης δεν κόβεται τέλεια από πάνω εώς κάτω, χωρίς να αφήσει τίποτα εκατέρωθεν.

εσύ θα απολογηθείς που θα διαψευστείς που η κατάρρευση αν έρθει δεν θα φέρει επανάσταση ?

καμία ευθύνη για αυταπάτες λοιπόν δεν χρεώνω στην Μπολιβιριανή Επανάσταση. Αυτός είναι ο δρόμος του αγώνα, καλά έκανε ο λαός της Βενεζουέλας και τον άνοιξε.

αν κλείσει δεν θα φταίει ότι τον άνοιξε.

βλέπεις Παναγιώτη έχω μάθει όσα χρόνια είμαι στο κομμουνιστικό κίνημα να τα καθαρίζω κάποια πράγματα. Αφήνω έξω από την κουβέντα τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και συνεχίζω.

Ή τον αφήνω και μέσα στην κουβέντα, πρέπει να έχω να απαντήσω και σε αυτό. Να είναι καθαρό όμως σε τι απαντάω.

Έκαναν καλά στην Βενεζουέλα 15 χρόνια τώρα? Ένα το κρατούμενο...

"κάποιος σύντροφος"


Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 12:05 π.μ.

7.41 Σιγουρα εκαναν καλα οι κουβανοι συντροφοι που ανετρεψαν την δικτακτορια του μπατιστα δεν περιοριστηκε σε αστικοδημακρατικα αιτηματα και η εργατικη ταξη πηρε την εξουσια. δεν χρειαζεται καμμια ανανεωση η επαναστατικη στρατηγικη οτι μας διδαξε ο μεγαλος ΛΕΝΙΝ που ειχε επιτυχια στην ρωσια. ο καπιταλισμος σιγουρα δεν γινεται ανθρωπινος αλλα πολυ σιγουρα δεν υπαρχει και ενδιαμεσο σταδιο εξουσιας. αυτο αποδειχθηκε στη ΧΙΛΗ το 1973 και πντου στον κοσμο και δυστηχως θα αποδειχθη με πολυ ασχημο τροπο και στην βενεζουελα. Σοσια λισμο με τα μεσα παραγωγης στους καπιταλιστες δεν γινετε ουτε στην δευτερα παρουσια ΠΑΝ.

ΠΑΚ-ΜΑΝ
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 10:37 π.μ.

@ΑνώνυμοςΤα 'χεις μπερδέψει εντελώς.
Οι Απαντήσεις σου έχουν δωθεί.

Αν συνεχίζεις να επιμένεις ότι δήθεν οι Μπολσεβίκοι αποχώρησαν από τα Σοβιέτ, δώσε τουλάχιστον μια παραπομπή.

Αλλά μην κουράζεσαι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα._

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:17 μ.μ.

7.41 εμεις δεν εχουμε κανενα λογο να απολογηθουμε αν οι αστικη ταξη αποφασιση να αλλαξει διαχειρηστη στην βενεζουελα και σιγουρα μετα τα φουμαρα και της αυταπατες εφμανιζετε το αλλο παιδι του καπιταλισμου αρα οπως καταλαβαινεις η ευθυνες βαραινουν τον οπορτουνισμο που υποσχετε οτι με τα μεσα παραγωγης στον καπιταλισμο θα ερθει μια κυβερνηση και θα κανει σοσιαλισμο. αυτος ο δρομος παντου απετυχε και στην χωρα μας το 1944 ΠΑΝ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 5:45 μ.μ.

10.37 οι απαντησεις δοθηκαν ολοι κρινομαστε. απο τα σοβιετ παντως αποχωρησαν ΠΑΝ

ΠΑΚ-ΜΑΝ
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:38 μ.μ.

Παναγιώταρε ούτε μια παραπομπή δε μπορείς να βρεις βρε μπαγάσα??

Ζήσε το μύθο σου ....

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2014 στις 8:36 μ.μ.

7.38 δεν εχω να ζησω κανενα μυθο ειναι ακριβως οπως τα ειπα τα υπολοιπα ειναι κολπα για αστικη διαχειρηση σωτηριας του καπιταλισμου ΠΑΝ.

Ανώνυμος
6 Ιουλίου 2015 στις 9:20 μ.μ.

να βγει το κκε και η πολιτικη ανοησια του περισσου να καταγγελει τους προδοτες οπορτουνιστες προεδρους βολιβιας-βενεζουελας!! καντε το κοτες

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2015 στις 11:07 μ.μ.

@6 Ιουλίου 2015 - 9:20 μ.μ
Πες στα αφεντικά σου να βγουν να καταγγείλουν το μνημόνιο... ΄Η καταγγειλε εσύ το μνημονιο που έφερε το αφεντικό σου ο Τσίπρας. Κάν' το κότα....

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2015 στις 7:26 π.μ.

Κε Μαδούρο εμείς εδώ με μια κυβέρνηση δήθεν αριστερή ψάχνουμε την ανάσταση.

Ανώνυμος
10 Αυγούστου 2015 στις 12:29 π.μ.

Μαδούρο, μεγάλη μπουκιά φάε μεγάλο λόγο μη λες. Θα καείς όπως ο Τσίπρας. Κι αυτός επανασταση θα έκανε... Στα όνειρά του... το μονο που κατάφερε είναι να φέρει στην Ελλάδα ενα μνημόνιο αριστερό και τρισχειρότερο απ' τα άλλα και να ρίξει τους Ποντέμος στην τρίτη θέση..

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2015 στις 4:02 μ.μ.

Πού πηγαν όλοι αυτοί οι συριζαίοι που τόσο θερμά βγαίναν και μιλούσαν για το σύριζα και την αριστερά πρώτη φορά ; Εξαφανίστηκαν. Ζουν τον μύθο τους... πριν γίνει εφιάλτης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger