Home » » Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!

Η μνήμη δεν αρχειοθετείται!

Από giorgis , Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008 | 3:19 μ.μ.


28 ΟΚΤΩΒΡΗ
ΤΟ ΕΝΟΧΟ “ΜΥΣΤΙΚΟ” ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ:
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, το «αυγό του φιδιού» εξαπολύει στο διαδίκτυο το δικό του δηλητήριο, αναφορικά με την Εθνική Αντίσταση και το ΟΧΙ του Λαού.

Ο γνωστός νομάρχης Θεσσαλονίκης άρπαξε αυτή την «ευκαιρία» και δήλωσε μετά την παρέλαση το «ΟΧΙ του Μεταξά». Τα μπλογκ της δεξιάς άρπαξαν την «ευκαιρία» να μιλήσουν για τον ελληνικό φασισμό και να συκοφαντούν το έπος της Εθνικής Αντίστασης.
Ε όχι, δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η «λήθη» για τον εξαγνισμό, τη λύτρωση της δεξιάς από τον προδοτικό της ρόλο. Τα πολιτικά κόμματα μπορούν να «αγνοούν», να «σιωπούν», να «βολεύονται» σ’ αυτή την κατάσταση. Όμως, η ιστορική μνήμη τροφοδοτεί και ξαναδίνει αυτό που ανήκει στον Λαό. Καθήκον κάθε προοδευτικού η ανάκτηση σ’ ότι «χάθηκε», θέλουν να ξεχάσουμε, σ’ ότι θέλουν να μας σβήσουν από τη μνήμη: το ένοχο “μυστικό” της δεξιάς, η συνεργασία της με τον ναζισμό και το φασισμό.

Έκθεση του Aρχηγού Ες Ες σχετικά με την χρησιμοποίηση αστυνομικών δυνάμεων στην Eλλάδα (1944):
«…τα τμήματα Eλλήνων Eθελοντών ήταν πολύτιμες βοηθητικές μονάδες στην ενεργό καταπολέμηση των συμμοριών… η συγκρότηση των Eυζωνικών Tμημάτων (σε αγαστή σύμπνοια με την ελληνική κυβέρνηση) σε συνολική δύναμη… πολέμησαν τον κομμουνισμό και τις συμμορίες του EΛAΣ με αξιοσημείωτη επιτυχία…».

Mετά την απελευθέρωση θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά του Εαμικού κινήματος, με σβησμένο το παρελθόν του δοσιλογισμού. Αργότερα, στο αστυνομικό κράτος του Καραμανλή και της Φρειδερίκης, θα συνεχίσουν τη δράση τους. Κατόπιν η «αποστασία» και θ’ αποτελέσουν τον κορμό της αμερικανοφασιστικής χούντας, θα προδώσουν την Κύπρο, θα έλθουν ως «ελευθερωτές» στη μεταπολίτευση, πουλάνε τα πάντα σήμερα!


«…κι αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια
λευτερώθη με άρματα και θυσίες…»
Γιάννης Μακρυγιάννης

Αναρτήθηκε από σίβυλλα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger