Home » » Να γίνει της Ιταλίας

Να γίνει της Ιταλίας

Από giorgis , Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008 | 9:57 μ.μ.


Όταν τελικά ψηφίστηκε την περασμένη Τρίτη το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της ιταλίδας υπουργού Παιδείας, Μαριαστέλα Τζελμίνι η αντίδραση του κόσμου και όχι μόνο του φοιτητικού ήταν άμεση. Περίπου 1.000.000 κόσμο είχε η διαδήλωση στη Ρωμη (800.000λενε τα ΜΜΕ),150.000 στο Τορινο,50.000 στο Παλέρμο και περίπου 40.000 στην Μπολωνια.

Διαδηλώσεις και μπλόκα γίνονται από φοιτητές και μαθητές σε ολόκληρη την Ιταλια.

Να ρθούμε και στα δικά μας. Μόλις πρόσφατα η Ελληνική κυβέρνηση έφαγε ένα αστραφτερό χαστούκι απ’ το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Εγραψαν στα παπάρια τους το Σύνταγμα μας και έφτυσαν την λεγόμενη «εθνική αξιοπρέπεια» κάνοντας τους κυβερνόντες μας να τουμπεκιαστούν στις διαταγές των ισχυρών της Ε.Ε.
«Το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος δεν μπορεί να τύχει εφαρμογής προκειμένου περί σπουδών παρεχομένων βάσει συμφωνιών δικαιοχρήσεως, εφόσον αυτές δεν εντάσσονται στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα» είπε και ελάλησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και οι δικοί μας «αρμόδιοι» έκαναν μόκο αμέσως παρά τις τόσες μεγαλοστομίες που είχε πει ο Στυλιανίδης.


Τι άλλο χρειάζεται γαμώτο, για να πεισθεί το φοιτητικό κίνημα ότι η απόφαση για την υπεράσπιση του δημόσιου Πανεπιστήμιου στην Ελλάδα είναι καθαρά πολιτική, ότι κερδίζεται στους δρόμους και δε στηρίζεται στη δύναμη των νομικών επιχειρημάτων, όπως κάποιοι του προτείνουν;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

31 Οκτωβρίου 2008 στις 1:28 π.μ.

Δύσκολες ώρες για την Ιταλία

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/blog-post_9440.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger