Home » » Τα ψέματα των καπιταλιστών

Τα ψέματα των καπιταλιστών

Από giorgis , Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008 | 2:49 μ.μ.


Είναι εντυπωσιακό που ακόμα και αμερικανοί, έγκριτοι συντηρητικοί δημοσιογράφοι θέτουν στο στόχαστρο τους τον καπιταλισμό.
Φυσικά το κάνουν στα πλαίσια της «καθεστηκυίας σκέψης» που υπάρχει στην Αμερική, παρ’ όλα αυτά όμως είναι πρωτόγνωρο μεγάλες αμερικάνικες εφημερίδες να φιλοξενούν άρθρα όπως αυτό του δημοσιογράφου Κρις Φλόυντ.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα: «Μα καλά, πώς είναι δυνατόv να περίσσευαν στα ταμεία των κρατών όλα αυτά τα δισεκατομμύρια που διαθέτουν τώρα για τη σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή των τραπεζών; …
Τα χρήματα υπήρχαν, τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα βλέπουμε σήμερα μπροστά μας- να τα αφαιρούν από τα δημόσια ταμεία μας και να κατακλύζουν μ΄ αυτά τις τράπεζες και τους μεσίτες... Όταν έλεγαν ότι δεν υπήρχαν, έλεγαν ψέματα. Διότι ποιος μπορεί να πιστέψει ότι οι κυβερνήσεις αυτές δεν μπορούσαν να βρουν χρήματα για καλά σχολεία, υγειονομική περίθαλψη, για όλα αυτά που θα βελτίωναν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών και θα βοηθούσαν να δημιουργηθεί ένας πιο δίκαιος και σταθερός κόσμος- αν το ήθελαν».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger