Home » » Αν δεν έχεις λεφτά ...

Αν δεν έχεις λεφτά ...

Από giorgis , Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008 | 10:57 π.μ.


Σε χρυσοφόρες φλέβες για τους επιχειρηματίες μετέτρεψε τους τομείς της Υγείας η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ο «ατσαλάκωτος» Αβραμόπουλος έκανε ότι μπορούσε να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να δώσει τα περιθώρια στους εμπόρους υγείας να έχουν αστρονομικά κέρδη.

Ετσι φτάσαμε οι δημόσιες δαπάνες για την υγεία να έχουν συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο και να ανέρχονται στο 2,4% του ΑΕΠ ή στο 6% των τακτικών εξόδων του προϋπολογισμού, έναντι 13,6% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου των 27.

Με αυτή την κυβερνητική πολιτική επόμενο είναι τα δημόσια νοσοκομεία να χρεοκοπούν, (τα χρέη τους ανέρχονται σε 3,15 δισ. ευρώ), να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ οι έμποροι υγείας πανηγυρίζουν αφού βλέπουν τα κέρδη τους να απογειώνονται σε αστρονομικά μεγέθη.
(Το «Υγεία ΑΕ» π.χ δωδεκαπλασίασε τα κέρδη του πέρσι σε σχέση με το 2006, ανάλογες επιδόσεις είχε το Euromedica κ.λ.π.).

Αφορμή γ’ αυτή την ανάρτηση ένα e-mail που πήραμε σήμερα και διαφημίζει κάποιους εμπόρους υγείας. Πέρα απ’ το παρουσιάζει ιδανικές τις παροχές που προσφέρει και ζητάει απ’ τους αποδέκτες του μηνύματος να γίνουν πελάτες της εταιρίας, η παγίδα βρίσκεται αλλού.

Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα που μας παραπέμπει το μήνυμα και στην ενότητα «Τιμές» αφού ενημερωνόμαστε πόσο κοστίζουν οι ιατρικές παροχές αυτής της εταιρίας διαβάζουμε τα «ψιλά» γράμματα στο τέλος:
** Στην τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνονται τα υλικά, τα φάρμακα, και οι εξετάσεις.

Πλασματικές τιμές παρουσιάζονται δηλαδή για να τσιμπήσει ο υποψήφιος πελάτης και μετά να τσεκουρωθεί κανονικά.

Τούτη η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ξεχαρβάλωσε κάθε κοινωνική πολιτική και ειδικά στο θέμα της υγείας στο λέει ανοιχτά: Αν αρρωστήσεις και δεν έχεις λεφτά … καλά σαράντα …
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger