Home » » «Εκσυγχρονισμός» και «μεταρρυθμίσεις» στην δημόσια υγεία

«Εκσυγχρονισμός» και «μεταρρυθμίσεις» στην δημόσια υγεία

Από giorgis , Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008 | 5:38 μ.μ.


Όταν ζητούσε την ψήφο του Ελληνικού λαού η Ν.Δ στο κυβερνητικό πρόγραμμα που παρουσίαζε έγραφε: «Η προστασία της Υγείας αποτελεί πρώτιστη Κοινωνική Ευθύνη. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει και να εγγυάται σε όλους τους πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας. Εχει την υποχρέωση να διαθέτει όλα τα απαραίτητα μέσα που να στηρίζουν μία ολοκληρωμένη πολιτική Υγείας, σύμφωνα με τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και τις αρχές της ηθικής και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής».

Τι βιώνουμε όμως σήμερα; Οι έμποροι της υγείας να θησαυρίζουν ενώ το πρωτοσέλιδο του φιλοκυβερνητικού «Ελεύθερου Τύπου» δείχνει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο «εκσυγχρονισμός» και οι «μεταρρυθμίσεις» της νεοδημοκρατικής κυβέρνησης έκαναν και εδώ το θαύμα τους.

Οι φαρμακοποιοί αρνούνται να χορηγήσουν φάρμακα στους ασφαλισμένους αφού οι φωστήρες της Ν.Δ έκαναν τα αποθεματικά των ταμείων να καταλήξουν στις τσέπες μεγαλολαμογιών αφού τα τζογάρισαν στο Χρηματιστήριο φτάνοντας τα ασφαλιστικά ταμεία να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Οδήγησαν στην χρεωκοπία τα δημόσια νοσοκομεία αφού τα έφτασαν να χρωσταν 3,6 δισ. ευρώ, ενώ οι προμηθευτές άρχισαν τις κατασχέσεις αφού δεν πληρώνονται.

Ιατρικές πράξεις, ακόμη και σοβαρές εγχειρήσεις, αναβάλλονται επειδή δεν υπάρχουν ούτε γάζες ή αποστειρωμένα γάντια. Σε νοσοκομείο παίδων έφτασαν να χρησιμοποιούν γάντια κομμωτηρίου!

Και όλα αυτά την στιγμή που οι πολίτες αυτής της χώρας «παρακολουθούν άναυδοι το χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί σε μίζες και μεσάζοντες», όπως λέει και ο νεοδημοκράτης, τζάμπα μάγκας βουλευτής Μανώλης.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger