Home » » Mήνυμα του ιταλού Vittorio Arrigoni, από την Γάζα στα ιταλικά ΜΜΕ

Mήνυμα του ιταλού Vittorio Arrigoni, από την Γάζα στα ιταλικά ΜΜΕ

Από giorgis , Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 | 1:04 π.μ.



Με την ευκαιρία του νέου έτους ένα εγκάρδιο μήνυμα στα τηλεοπτικά δίκτυα tg1, tg2 (κρατικά), rete 4, canale 5, italia uno (του Μπερλουσκόνι), και στον Claudio Pagliara (ανταποκριτής της ιταλικής ραδιοτηλεόρασης στην Ιερουσαλήμ),* σ’ αυτούς, αλλά και στο κανάλι tg3 (υποτίθεται το προοδευτικό κρατικό κανάλι):

ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ


Βρισκόμαστε κάτω από βομβαρδισμό και πολλές βόμβες πέφτουν εκατό μέτρα από το σπίτι μου.
Φίλοι μου είναι νεκροί στα συντρίμμια.
Μια σφαγή χωρίς προηγούμενο, έχουμε μετρήσει 160 νεκρούς.
Τρομοκράτες;

Ισοπέδωσαν το λιμάνι της πόλης, μπροστά στο σπίτι μου κατεδαφίστηκαν τα πάντα, εξαφανίστηκε το κτίριο της αστυνομίας.
Ενημερώθηκα ότι τα ιταλικά ΜΜΕ, όλα στο ίδιο μοτίβο αναμεταδίδουν την ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Στρατού, για βομβαρδισμό βάσεων τρομοκρατών.
Μαλακίες!

Αυτά τα νεκρά παιδιά, τα γνώριζα, τους χαιρετούσα καθημερινά πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να ψαρέψω με τους Παλαιστίνιους ψαράδες, ή το βράδυ που πήγαινα για καφέ στο κέντρο της πόλης.

Πολλούς τους ήξερα με τα ονόματά τους. Ένα όνομα, μια ιστορία, μια οικογένεια.
Πέθαναν νέοι, στα 18, στα 19 και γραμμένες έχουν, τόσο τη Φατάχ, όσο και τη Χαμάς. Πήγαν στην αστυνομία για να βρουν μια δουλειά στη Γάζα, που είναι αποκλεισμένη και το 80% των κατοίκων είναι άνεργοι.

Ανοίξτε τα αυτιά σας, κωλογραφειοκράτες της δυτικής παραπληροφόρησης.

Αυτά τα νεκρά παιδιά με τις στολές (χωρίς να παραβλέπουμε τους αθώους νεκρούς πολίτες, τα παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο τους) είναι σαν τους δικούς μας αστυνομικούς της γειτονιάς.

Όλες τις ημέρες βρισκόταν στην πλατεία, στους ίδιους δρόμους. Χθες βράδυ τους έκανα πλάκα, τους κορόιδεψα, για το πώς είχαν κουκουλωθεί για να προφυλαχθούν από το κρύο, και το έκανα μπροστά στο σπίτι μου.

Δεν έχουν ρίξει ούτε μία σφαίρα προς το Ισραήλ και δεν θα το έκαναν ποτέ γιατί δεν είναι στα καθήκοντα των αστυνομικών. Ασχολούνται με την τάξη κι εδώ στο λιμάνι βρισκόμαστε πολύ μακριά από τα σύνορα με το Ισραήλ.
Έχω μια βιντεοκάμερα, είμαι όμως κακός κάμεραμαν γιατί δεν μπορώ να τραβήξω κομματιασμένα πτώματα και πρόσωπα γεμάτα δάκρυα.
Δεν μπορώ.
Δεν τα καταφέρνω γιατί κλαίω κι εγώ.
Παντού ασθενοφόρα, σειρήνες και στον ουρανό πετούν τα βομβαρδιστικά μεταφέροντας το φορτίο του τρόμου και του θανάτου.
Στα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από αίμα.
Οι ισραηλινοί δεν είναι άνθρωποι, πιστεύω ότι δεν ήταν ποτέ τους.

Vittorio Arrigoni
* Τον Claudio Pagliara, μπορείτε να τον δείτε στο facebook του…

http://el-gr.facebook.com/people/Claudio-Pagliara/770786797

Αναρτήθηκε από σίβυλλα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:21 π.μ.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ! Δεν υπάρχει χρόνος !
Έκκληση για να τερματιστεί η ΣΦΑΓΗ και η πολιορκία στη Γάζα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 - 12 - 2008, ώρα 15.00΄
(κόμβος Λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη)
ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ
· ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
· ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΛΑΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Αυτή τη στιγμή στη Λωρίδας της Γάζας συντελείται μια ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Καταδικάζουμε έντονα τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς καθαρά πολιτικών στόχων και τη δολοφονία αμάχων. Αποδοκιμάζουμε με απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας και ζητάμε άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ο περήφανος και αγωνιστής Παλαιστινιακός λαός, που παλεύει να κρατηθεί στη ζωή, είναι αποκλεισμένος από στεριά και θάλασσα, καταδικασμένος από Ισραηλινούς και Αιγυπτίους, εγκαταλειμμένος από τη Διεθνή Κοινότητα, που μένει απαθής μπροστά στο νέο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ. Η νέα κλιμάκωση αποτελεί επίθεση κατά της ειρήνης στην περιοχή και δίνει διαστάσεις τραγωδίας στις είδη απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Γάζα.
Καλούμε όλους τους ευσυνείδητους ανθρώπους, που πιστεύουν στην Ανθρώπινη Κοινότητα και τα Ανθρώπινα Δικαιώματά, να μην παραμείνουν πλέον σιωπηλοί και να αγωνιστούν μαζί μας για να τερματίσουμε αυτήν την καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας.
Καλούμε τους Διεθνείς οργανισμούς και τις Κυβερνήσεις να επισπεύσουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να τερματιστεί η εξόντωση και η πολιορκία του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.
Καλούμε τις Κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου να σταματήσουν αμέσως τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να επιτρέψουν στις ανθρωπιστικές αποστολές να εισέλθουν στην περιοχή και να σώσουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ασθενείς και όλους τους παλαιστίνους που υποφέρουν, επειδή θέλουν να έχουν τη δική τους πατρίδα, όπως όλοι οι άνθρωποι.
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (Εκπρόσωπος Γιώργος Αναστόπουλος, τηλέφωνο 6944595100, e-mail: anastog@otenet.gr )

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger