Home » , » Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα χωρίς ενόχους

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα χωρίς ενόχους

Από giorgis , Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009 | 1:32 μ.μ.

Το κεφάλαιο εντατικοποιεί την εργασία των «ομιλούντο εργαλείων» του, όπως θεωρεί τους εργάτες, τους αναθέτει να κάνουν δουλειές που απαιτούν συγκεκριμένη ειδίκευση.

Ολο αυτό το σκηνικό πολύ συχνά κάνει το εργατικό αίμα να τρέχει για να ανθίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη στην περιοχή Σάπες του Νομού Ροδόπης. Ολα τα μέχρι τώρα επίσημα στοιχεία μαρτυρούν ότι πρόκειται για φονικό που είχε θύμα τον 36χρονο Κερίμ Αμπατζίν.

Εργαζόταν στην εταιρεία ΕΛΤΕΡ, στην οποία έχει αναθέσει ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης ΑΕ τις εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού της πόλης.
Αν και ανειδίκευτος εργάτης ο Κερίμ η εργοδοσία του είχε αναθέσει να χειρίζεται έναν πλωτό γερανό, που σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του ΥΕΝ, "έχει πάνω και «χούφτα», μία φορτηγίδα (μαούνα) και ένα ρυμουλκό για τη μετακίνηση της φορτηγίδας.
Ο 36χρονος, από την εταιρεία αναγκαζόταν να εκτελεί από «χρέη» χειριστή μέχρι τον καθαρισμό των φορτηγίδων από τα μπάζα, αλλά και το «λύσε - δέσε» της φορτηγίδας με το ρυμουλκό, που είναι δουλειά ναυτεργάτη.
Ολα αυτά, με την ανοχή του Οργανισμού, αλλά και των λιμενικών αρχών που δεν έκαναν έλεγχο για τα αυτονόητα.
Χτες στη διάρκεια της διαδικασίας πρόσδεσης της φορτηγίδας στο ρυμουλκό με τους κάβους, για κάποια άγνωστη αιτία, το ρυμουλκό κόλλησε πάνω στη φορτηγίδα και τα λάστιχά του συνέθλιψαν τον εργάτη πάνω στο στόμιο του αμπαριού της (κουβούσι).

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα χωρίς ενόχους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger