Δεν πρέπει όμως να προσπεράσουμε την αποκάλυψη της σημερινής «Ελευθεροτυπίας» για τον Κυπατζή που εντοπίστηκε κρυμμένος στα δένδρα του Εθνικού Κήπου έξω από το προεδρικό μέγαρο στην οδό Ηρώδου Αττικού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Κυπατζής κουβαλούσε μαζί του «προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας οπτικών και ακουστικών σημάτων και φωτογραφική μηχανή υψηλής ευκρίνειας με τηλεφακούς τελευταίας τεχνολογίας. Μαζί του είχε και το περιβόητο βαλιτσάκι που είχε αφήσει στην ΕΥΠ το κλιμάκιο της CIA πριν από για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
*Το βαλιτσάκι αυτό μπορεί να υποκλέπτει κάθε σήμα στον αέρα, εισβάλλοντας με άνεση στο απόρρητο κάθε κινητής τηλεφωνικής συσκευής σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας και, φυσικά, καταγράφοντας με μοναδική καθαρότητα οποιαδήποτε συνομιλία.
*Πρόκειται, άλλωστε, για τον ίδιο εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών και στο σκάνδαλο των υποκλοπών».
Τα ερωτήματα που ανακύπτουν απ’ αυτή την «περίεργη» ιστορία πάρα πολλά. Ορισμένα τα εντοπίζει και η εφημερίδα.
Επειδή θα προσπαθήσουμε να έχουμε και δικό μας ρεπορτάζ προς το παρόν αναδημοσιεύουμε τις τοποθετήσεις της Ελευθεροτυπίας:
*Πώς βρέθηκε στα χέρια ενός χαμηλόβαθμου διοικητικού υπαλλήλου της ΕΥΠ ένας προηγμένος μηχανισμός παρακολούθησης;
*Ποιος έδωσε την εντολή να παρακολουθηθεί ενδεχομένως ο Κ. Παπούλιας ή και το γειτονικό μέγαρο Μαξίμου;
*Υπάρχουν μήπως «αυτόνομοι θύλακες» μέσα στην ΕΥΠ;
*Η απόφαση να χρησιμοποιηθεί το «βαλιτσάκι υποκλοπών» μπορεί να ληφθεί μόνο από τον διοικητή της ΕΥΠ ή από τον επικεφαλής της OLAF.
*Με δεδομένη την «παραδοσιακή» γραφειοκρατία των ελληνικών δημόσιων οργανισμών, ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού η σκέψη και μόνο να πάρει οιοσδήποτε έναν τέτοιου είδους εξοπλισμό χωρίς έγκριση.
*Ποια είναι η μυστηριώδης ομάδα OLAF;
«OLAF» είναι το ακρωνύμιο της «Office de la Lutte Anti-Fraude», δηλαδή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας δίωξης οικονομικού εγκλήματος.
*Η ομάδα συστάθηκε στην Ελλάδα το 2000 από «έμπειρους και μάχιμους» αστυνομικούς και στρατιωτικούς, για την αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας που θα έθετε ζητήματα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.
Εντάχθηκε στην ΕΥΠ και μετά τους Αγώνες έπρεπε να διαλυθεί ή να επιστρέψει στο οικονομικό έγκλημα. Παρά ταύτα η ομάδα διατηρήθηκε, ύστερα από επιμονή της ΕΥΠ, και στα επόμενα χρόνια έγινε πανίσχυρη, στρέφοντας το ενδιαφέρον όχι στο μαύρο χρήμα ή τα ναρκωτικά, αλλά... στον «αντιεξουσιαστικό χώρο».
*Τον Μάρτιο του 2006, με αφορμή το θέμα των υποκλοπών, το υπουργείο Δημ. Τάξης διευκρίνιζε ότι «στην ΕΥΠ δεν υφίσταται ομάδα OLAF»!
*Στα χέρια της ομάδας, ωστόσο, βρέθηκε από την αρχή και το περίφημο «βαλιτσάκι των υποκλοπών» και μάλιστα λέγεται ότι θωρακίσθηκε τεχνολογικά ακόμη περισσότερο: εφοδιάσθηκε με εξαιρετικά προηγμένα συστήματα υποκλοπών, πολύ μεγάλης εμβέλειας τηλεχειριζόμενες κάμερες, καλώδια και ενδοσκόπια οπτικών ινών, κρυπτοφωνικές, καθώς και μετασκευές οχημάτων τύπου VAN.
*Η OLAF σήμερα αποτελείται από 10-15 άτομα, όλα προερχόμενα από τον χώρο της ΔΑΚΕ. Στη συνδικαλιστική οργάνωση της κυβερνητικής παράταξης ανήκει, άλλωστε, και ο συλληφθείς της 9ης Απριλίου...
Δημοσίευση σχολίου