Home » » Οταν οι λαλίστατοι υπουργοί παθαίνουν αφωνία

Οταν οι λαλίστατοι υπουργοί παθαίνουν αφωνία

Από giorgis , Κυριακή 26 Απριλίου 2009 | 10:50 π.μ.


Οι λαλίστατοι υπουργοί της Ν.Δ ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν την αγιογραφία των δυνάμεων καταστολής, ξαφνικά παθαίνουν αφωνία όταν οι καταγγελίες –και μάλιστα από οργανώσεις «υπεράνω υποψίας»- για την κτηνώδικη συμπεριφορά των μπάτσων διαδέχονται η μια την άλλη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας δεν δίστασε μάλιστα να ειρωνευτεί δημοσιογράφους όταν του ανέφεραν συγκεκριμένα περιστατικά:«Σοβαρά τώρα, μου λέτε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η έννομη τάξη στην Ελλάδα αυτή τη χρονική στιγμή είναι το πρόβλημα της κατάχρησης από την Αστυνομία των διατάξεων εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;», είχε πει.

Ενώ ο υπουργός καταστολής Μαρκογιαννάκης είχε ζητήσει να «μην πυροβολούμε την αστυνομία» γιατί «εκτελεί το καθήκον της κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Σκάει μύτη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που αναφέρει ότι: «η ελληνική αστυνομία κατηγορείτε για την εκτεταμένη και αδικαιολόγητη χρήση βίας και όπλων, για βασανισμούς και κακομεταχειρίσεις, για παράνομες κρατήσεις και άρνηση παροχής νομικής στήριξης σε συλληφθέντες», μόκο απ’ τους συγκεκριμένους υπουργούς.

Ερχετε αναφορά του «Συνδέσμου Επιμελητών Δικαστηρίων Αθηνών» που καταγγέλλει περιστατικά απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης ανηλίκων από αστυνομικούς, τονίζοντας ότι τα φαινόμενα κακοποίησης ανηλίκων και κατάχρησης εξουσίας από τις αστυνομικές αρχές, οι απειλές και ο εξαναγκασμός αποδοχής παραβατικών πράξεων συνεχίζονται, τουμπεκί ψιλοκομμένη απ’ την πολιτική ηγεσία των μπάτσων.

Ακολουθεί ο εκπρόσωπος απ’ την οργάνωση «Συνήγορος του Παιδιού», Γ. Μόσχος που δηλώνει ότι «Τα φυλακισμένα παιδιά μού λένε ότι όταν σε πιάσουν θα φας χοντρό ξύλο» αλλά και πάλι δεν ιδρώνει κανενός αρμόδιου το αυτί.

Τώρα θα πείτε ψύλλους στ’ άχυρα γυρεύουμε; Εδώ οι λιμενομπάτσοι κατάντησαν «φυτό» απ’ το ξύλο έναν μετανάστη και οι «αρμόδιοι» μίλησαν ότι ευθύνεται η «επιληψία» του, εδώ οι μπάτσοι άνοιξαν κεφάλια και έσπασαν χέρια και το απέδωσαν σε «πέσιμο».

Μάλλον, λοιπόν, είναι πολυτέλεια να απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες στα μπατσογούρουνα που κακοποιούν ανήλικα παιδιά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger