Home » , » Τοποθέτηση για τον Επαναστατικό Αγώνα

Τοποθέτηση για τον Επαναστατικό Αγώνα

Από giorgis , Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 | 4:20 π.μ.

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την προκήρυξη του Επαναστατικού Αγώνα. Την βρήκαμε πολύ ενδιαφέρουσα και δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς με τον πυρήνα της σκέψη του συντάκτη/των της.

Από κει και πέρα όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να υιοθετεί τις προβοκατόρικες θέσεις που εκφραστήκαν από Κοροβέση-Βότση για την εμπλοκή των κομμάτων της καθεστηκυίας αριστεράς στο σκάνδαλο της «Ζήμενς» και επίσης έχουμε και κάποιες ενστάσεις στην οικονομική ανάλυση που κάνει όπως και στο καθεστώς που ευαγγελίζεται.

Δεν θα κάνουμε δημόσια κριτική στον Επαναστατικό Αγώνα όμως για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτον γιατί το ένοπλο το θεωρούμε μέρος του κινήματος και αν υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις πρέπει να συζητούνται ανάμεσα στους συντρόφους, –άσχετα αν δεν υπάρχει η δυνατότητα στην συγκεκριμένη περίπτωση-.

Δεύτερον γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο να κάνουμε δημόσια κριτική σε άτομα που επέλεξαν να αντισταθούν ένοπλα στην καπιταλιστική βαρβαρότητα ρισκάροντας να σκοτωθούν ή να σαπίσουν σε κάποιο υπόγειο κελί φυλακής.

Και τρίτον, ίσως και το ποιο βασικό. Το πρόταγμα της οργάνωσης –όπως εκφράζεται στα κείμενα της- δεν καρκινοβατεί σε νεφελώδεις πολιτικές διαπιστώσεις, δεν ναρκισσεύετε με ανούσιους βερμπαλισμούς, δεν θεωρεί τον εαυτό της πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος και πάνω απ’ όλα, απ’ ότι ισχυρίζεται, θεωρεί ότι μια ριζοσπαστική-επαναστατική αλλαγή μπορεί να προέλθει μόνο απ’ το οργανωμένο μαζικό κίνημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger