Home » » Οι παπαριές του Γ. Κύρτσου

Οι παπαριές του Γ. Κύρτσου

Από giorgis , Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009 | 1:30 μ.μ.

Οι κωλοτούμπες των δημοσιοκάφρων που απ’ την μια στιγμή στην άλλη περνούν απ’ το ένα στο άλλο πολιτικό στρατόπεδο είναι κάτι το συνηθισμένο.
Συνήθως αυτοί έχουν «ιδεολογία» ποιος πολιτικός θίασος θα εξυπηρετήσει τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Κάποιες φορές όμως αυτές οι μεταμορφώσεις τους είναι τόσο προκλητικές που μόνο αηδία προκαλούν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γ. Κύρτσος.
Από «μυστικοσύμβουλος» του Κ. Μητσοτάκη, από διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» -τα εμετικά πρωτοσέλιδα με στόχο το ΠΑΣΟΚ έχουν αφήσει ιστορία- σήμερα έχει μεταβληθεί στον πιο θερμό υποστηρικτή του Γ. Παπανδρέου.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στην φυλλάδα του: "Ο λαός δεν έχει ανάγκη από ψεύτικους φίλους που δημιουργούν συνεχώς εμπόδια στη διαχείριση μιας πρωτοφανούς κρίσης, αλλά από υπεύθυνα πολιτικά στελέχη που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.
Οι υποκριτικές διαμαρτυρίες των «γαλάζιων» στελεχών που ευθύνονται για τη διαχειριστική αποτυχία της κυβέρνησης Καραμανλή και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ο διεκδικητικός μαξιμαλισμός των κομμάτων της Αριστεράς, που φαίνεται να έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να βγούμε από το αδιέξοδο".
Δεν περιορίζετε όμως στις βολές ενάντια στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι η αγιογραφία που κάνει στο ΠΑΣΟΚ. Γράφει λοιπόν στην φυλλάδα του, ο Γ. Κύρτσος:
«Οι πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό των μη προνομιούχων συμπολιτών μας και πως θα απαιτήσει από τους έχοντες και κατέχοντες να αναλάβουν περισσότερες οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις».

Και πώς το βγάζει αυτό το συμπέρασμα ο γίγαντας της δημοσιογραφίας;
Επικαλούμενος, σε άλλο άρθρο του, την έκτακτη εισφορά που θα δώσουν οι 300 πιο κερδοφόρες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρίες –γύρω στα 870 εκατ. Ευρώ- και που θα μετατραπεί σε επίδομα φτωχοκομείου –συνολικού ύψους, μαζί με την κρατική συνεισφορά περίπου 1 δις ευρώ-.

Δεν είναι αφελής ο Γ. Κύρτσος. Πολιτική απάτη επιχειρεί με τα δημοσιεύματα του.
Ξέρει πολύ καλά την πραγματικότητα και η κορώνα του ότι «Οι πρώτες αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα σταθεί δυναμικά στο πλευρό των μη προνομιούχων συμπολιτών μας» έχει την σκοπιμότητα της.
Ποια είναι αυτή; Ο ίδιος την γνωρίζει καλύτερα από μας.

Και λέμε ότι συνειδητά επιχειρεί πολιτική απάτη ο Κύρτσος γιατί ο ίδιος δημοσίευσε στην φυλλάδα του πριν μερικές μέρες ότι μόνο μια τράπεζα, η Εθνική, είχε μέσα σε 9 μήνες φέτος καθαρά κέρδη 1,01 δις ευρώ. Δηλαδή περισσότερα λεφτά απ’ όσα διαφημίζει ότι θα μοιράσει η κυβέρνηση ως ένδειξη «κοινωνικής ευαισθησίας» σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους που βιώνουν τον γολγοθά της ανέχειας.

Ε, μην πάει λοιπόν να μας τρελάνει ο Γ. Κύρτσος με παπαριές του τύπου ότι η κυβέρνηση «θα απαιτήσει από τους έχοντες και κατέχοντες να αναλάβουν περισσότερες οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις». Αυτά ούτε ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν τα λέει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger