Home » » Πανδημία πανικού και αμφιβολίας

Πανδημία πανικού και αμφιβολίας

Από giorgis , Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009 | 7:50 μ.μ.

Ο ιός της τρομολαγνείας έχει χτυπήσει και τα ελληνικά ΜΜΕ, που κάθε ημέρα είναι σαν να ακοινώνουν πολεμικά ανακοιωθέντα: Τόσοι «τραυματίες» (ασθενείς), τόσοι στην εντατική, τόσοι νεκροί από τη «νέα γρίπη».
Αριθμοί και περιπτώσεις που σε άλλες περιπτώσεις δεν θα γίνονταν ποτέ είδηση (καθώς συμβαίνουν λίγο - πολύ κάθε χρόνο με την εποχική γρίπη), έρχονται τώρα να δικαιολογήσουν την έκτακτη κινητοποίηση λόγω «πανδημικοΰ φαινομένου».

Δεν υπάρχει βέβαια αμφιβολία ότι το επόμενο διάστημα, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο καιρός θα ψυχράνει, αναμένεται σημαντική αύξηση του ποσοστού πληθυσμού που θα κολλήσει τον ιό της γρίπης των χοίρων.
Η πραγματική αγωνία των υπευθύνων είναι μήπως αποκαλυφθεί η γύμνια του συστήματος υγείας (με αιχμή του δόρατος τις μονάδες εντατικής θεραπείας, αλλά όχι μόνο).
Γι' αυτό ρίχνουν όλο το βάρος στην ατομική προστασία μέσω του εμβολιασμού (παρότι η αμφισβήτηση της ασφάλειας του εμβολίου καλά κρατεί) και μέσω των μαζικών λουκέτων σε σχολεία, κυριολεκτικά για ψύλλου πήδημα.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας ασπίδας στην επέκταση της μετάδοσης του ιού, θεμιτή φυσικά, δεν περνά κυρίως μέσα από την πρωτοβάθμια βαθμίδα της υγείας (όπως θα έπρεπε), καθώς αυτή είναι ανύπαρκτη.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα ανησυχητικά φαινόμενα για την ασφάλεια του εμβολίου, παρά τις διαρκείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Υγείας, των στελεχών που ασχολούνται με τον εμβολιασμό και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Προχθές Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι μία 77χρονη γυναίκα στη Σλοβενία, η οποία εμβολιάστηκε την Τετάρτη με το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης, λίγα λεπτά μετά τον εμβολιασμό της, παρουσίασε καρδιακή αρρυθμία και καρδιακή ανακοπή.
Ευτυχώς, επανήλθε ο σφυγμός της και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο. Ακόμα πιο ανησυχητική ήταν η είδηση για την εμφάνιση στον Καναδά ασυνήθιστου αριθμού «σοβαρών» αλλεργικών αντιδράσεων στο εμβόλιο, με συνέπεια να μην χρησιμοποιηθεί πλέον παρτίδα εμβολίων του φαρμακευτικού ομίλου Γκλαξο Σμιθ Κλαιν.

Εφημερίδα "Πριν"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger