
Η απούλητη παραγωγή τους σαπίζει στα χωράφια, οι εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες το καρτέλ μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων αγοράζει τα προϊόντα τους, συντέλεσαν στο να αντιμετωπίζουν πια οι αγρότες πρόβλημα επιβίωσης.
Η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Παραγωγή) που υπηρετούν πιστά Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχει σαν αποτέλεσμα τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, εκτινάσσουν το έλλειμμα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο στα 3 δισ. ευρώ για το 2008, οδηγώντας στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες καταχρεωμένα αγροτικά νοικοκυριά.

Παρ’ όλο οι αγροτοπατές συνδικαλιστές προσπαθούν να πείσουν τον αγροτικό πληθυσμό ότι η κατάσταση που βιώνουν δεν είναι αναστρέψιμη και κάθε κινητοποίηση τους θα είναι αναποτελεσματική (χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Κοκκινούλη) φαίνετε ότι οι ξωμάχοι της γης έχουν αντιληφθεί ότι μόνο με την μαζική και δυναμική παρουσία τους στους δρόμους του αγώνα, μπορούν να μειώσουν, τουλάχιστον, τις καταστροφικές επιπτώσεις σε βάρος τους που έχει η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.
Δημοσίευση σχολίου