Home » , » Στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες

Στους δρόμους του αγώνα οι αγρότες

Από giorgis , Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010 | 4:38 μ.μ.

Οποιος έχει την παραμικρή επαφή με τους ξωμάχους της υπαίθρου γνωρίζει πολύ καλά ότι όλος ο αγροτικός πληθυσμός αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Ουσιαστικά ξεκληρίζετε αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 20.000 αγρότες κάθε χρόνο εγκαταλείπουν τις καλλιέργειες τους αναζητώντας καλύτερη τύχη στα αστικά κέντρα.

Η απούλητη παραγωγή τους σαπίζει στα χωράφια, οι εξευτελιστικές τιμές με τις οποίες το καρτέλ μεγαλεμπόρων και μεσαζόντων αγοράζει τα προϊόντα τους, συντέλεσαν στο να αντιμετωπίζουν πια οι αγρότες πρόβλημα επιβίωσης.
Η ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Παραγωγή) που υπηρετούν πιστά Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ έχει σαν αποτέλεσμα τις αθρόες εισαγωγές ομοειδών αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, εκτινάσσουν το έλλειμμα στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο στα 3 δισ. ευρώ για το 2008, οδηγώντας στα νύχια των τραπεζιτών χιλιάδες καταχρεωμένα αγροτικά νοικοκυριά.

Η εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική της ΚΑΠ έχει στα στόχο να συγκεντρωθεί όλη η αγροτική παραγωγή σε ελάχιστους μεγαλοτσιφλικάδες που θα εξασφαλίζουν προκλητικά κέρδη και να οδηγηθεί στις αφάνεια όλος ο αγροτικός πληθυσμός (υπολογίζεται ότι αποτελεί το 20% της ελληνικής κοινωνίας και ο στόχος του είναι να μην ξεπερνά το 5%).

Παρ’ όλο οι αγροτοπατές συνδικαλιστές προσπαθούν να πείσουν τον αγροτικό πληθυσμό ότι η κατάσταση που βιώνουν δεν είναι αναστρέψιμη και κάθε κινητοποίηση τους θα είναι αναποτελεσματική (χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Κοκκινούλη) φαίνετε ότι οι ξωμάχοι της γης έχουν αντιληφθεί ότι μόνο με την μαζική και δυναμική παρουσία τους στους δρόμους του αγώνα, μπορούν να μειώσουν, τουλάχιστον, τις καταστροφικές επιπτώσεις σε βάρος τους που έχει η εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger