Δεν θεωρούμε, φυσικά, μαζοχιστή τον ελληνικό λαό και σίγουρα οι δυο δημοσκοπήσεις που υπάρχουν σε Κυριακάτικες εφημερίδες είναι ξεκάθαρα στημένες.
Ε, δεν γίνετε να σου επιβάλλουν μέτρα που σε οδηγούν στην εξαθλίωση, που κάνουν την επιβίωση σε κάθε εργατική οικογένεια ακόμα πιο αφόρητη και συ να λες ότι σου αρέσει.
Αυτά βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, Γ. Πεταλωτής και δηλώνει προκλητικά ότι «είναι πρωτοφανής αυτή η ωριμότητα που δείχνει ο έλληνας πολίτης, ακόμα και όταν πλήττεται και στην σημερινή εποχή που περνά άσχημα οικονομικά».
Μπορεί κάπου να έχει δίκιο ο Πεταλωτής και την μαλακία που δέρνει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού μας, που δέχεται αδιαμαρτύρητα την καπιταλιστική λαίλαπα που λούζετε, να την ονομάζει «ωριμότητα», αλλά επειδή η «μαζική συνείδηση είναι ένα μέγεθος μεταβλητό και διαμορφώνετε ανάλογα τα ερεθίσματα που παίρνει» ας μην είναι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση κοινωνικής έκρηξης όσο και να προσπαθούν να την αποφύγουν.
Μπορεί σήμερα όλοι οι θεσμοί –που είναι δεσμά για την εργατική τάξη- του συστήματος να έχουν διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα περί «αναγκαιότητας των οικονομικών μέτρων», «εθνικού καθήκοντος» κ.λ.π., όμως η πείνα και η ανέχεια του κόσμου πολύ εύκολα μπορεί να κάνει στάχτη αυτές τις κατασκευασμένες θεωρίες.
Στην κατεύθυνση αυτή, του μονόδρομου δηλαδή του ξεχαρβαλώματος κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους που απέμεινε και επιστροφή στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα κινούνται το σύνολο των ΜΜΕ μαζί με ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ.
Σ’ αυτό το σκηνικό και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που έχουν πελάτες τα ΜΜΕ στήνουν τις δημοσκοπήσεις αφού ως γνωστό … ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.
Πώς ο Άρης Πορτοσάλτε αναγνώρισε τον εαυτό του στο φανταστικό όνομα
Πορτογλύφτε;
-
Αρκετές διαστάσεις πήρε το γεγονός ότι ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών,
Κοσμάς Μαρινάκης, που ζει και εργάζεται στη Σιγκαπούρη, δημοσιοποίησε ότι
Πριν από 21 δευτερόλεπτα
+ σχόλια + 1 σχόλια
Χρεοκοπούμε ή Όχι ;;;
Ποια είναι τελικά η πραγματικότητα ;;;
Κάποτε το παραμύθι αυτό περί χρεοκοπίας πρέπει να τελειώνει. Ο τρόμος και ο φόβος που έντεχνα σπέρνουν πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί με τη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Σπέρνουν έντεχνα τον τρόμο χωρίς να λένε στοιχεία και χωρίς να κάνουν συγκρίσεις .
Ποια είναι λοιπόν η πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε πέστε τη μας για να την μάθουμε και εμείς .
Γιατί εμείς άλλα ξέρουμε και άλλα συμπεράσματα εξάγουμε από τα στοιχειά που έχουμε , εκτός και αν «εσείς» γνωρίζετε άλλα.
Η φτωχή και άτιμη εσχάτως Ελλάδα, έχει ένα έλλειμμα της τάξεως του 12,7% κατά την κυβέρνηση, κατά άλλους της τάξεως του 13,2%, αλλά εμείς ασπαζόμαστε τα «επίσημα» στοιχειά.
Το αντίστοιχο έλλειμμα των Η.Π.Α. , χωρίς να κάνουν τα στατιστικά τους φύλλο και φτερό οι διεθνείς οργανισμοί Δ.Ν.Τ. κλπ, το 2009 ήταν 12.9%, και κανείς δεν τολμά να μιλάει για χρεωκοπία της, για άνοδο των επιτοκίων δανεισμού της ή για άνοδο των cds. Πως θα μπορούσε άλλωστε να το πράξει αυτό κάποιος , όταν οι περισσότερες χώρες της δύσης έχουν έλλειμμα που πλησιάζει τα νούμερα αυτά.
Η Ιαπωνία για παράδειγμα το έλλειμμα ανέρχονταν το 2009 στο 10,5 % του Α.Ε.Π. της, ενώ και το 2008 το έλλειμμα ήταν της τάξεως του 10,2%.
Αλλά και για την Ιαπωνία δεν ακούσαμε κανέναν πρωθυπουργό της να μιλήσει για «ασθενή στην εντατική» και για «απώλεια ενός τμήματος της εθνικής κυριαρχία» λόγω του ελλείμματος αυτού . Ούτε είδαμε τους «κερδοσκόπους» (sic) να επιτίθενται στις Η.Π.Α. και στην Ιαπωνία επειδή έχουν έλλειμμα περίπου ίδιο με το δικό μας, και να «σορτάρουν» τα ομόλογα τους ή να «παίζουν» τα αντίστοιχα cds με το σκεπτικό ότι οι χώρες αυτές θα φαλιρίσουν.
Δεν το είδαμε αυτό αν και τα μεγέθη τουλάχιστον του ελλείμματος είναι σχετικά ιδία, γιατί τα άλλα μεγέθη που ακολουθούν είναι ανόμοια και βάζουν την Ελλάδα σε καλύτερη μοίρα.
Το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας το 2009 ανέρχονταν στο 112,5 % του Α.Ε.Π ενώ το 2010 «εκτιμάται» ότι θα ανέλθει στο 125% .
Πιστεύετε ότι είναι μεγάλο και μας οδηγεί στην πτώχευση ;;;
Δείτε λοιπόν ποιο είναι το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας και κανένας δεν μιλάει για πτώχευση της χώρας, ανέρχεται στο 197% του Α.Ε.Π. της . Ενώ είναι ολοένα και διογκούμενο .
Άλλα ας δούμε και άλλους δείκτες περισσότερο αντιπροσωπευτικούς όπως για παράδειγμα το Συνολικό χρέος της Ελλάδας, δηλαδή δημόσιο συν ιδιωτικός τομέας, για να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της «χρεοκοπημένης» Ελλάδας.
Το συνολικό χρέος λοιπόν της χώρας ανέρχεται στο 179% του Α.Ε.Π ενώ ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι …κρατηθείτε 175%!!!
Αν δε αναφέρουμε το συνολικό χρέος της κάθε χώρας θα δούμε ποιος πρέπει να είναι σε «εντατική» και γιατί ο πρωθυπουργός, συνεπικουρούμενος από σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο που υπερθεματίζει, μιλάει για «ασθενείς και εντατικές»..
Λοιπόν έχουμε και λέμε το συνολικό χρέος της Ολλανδίας ανέρχεται στο 234% του Α.Ε.Π της, αντίστοιχα της Ιρλανδίας στο 222%, του Βελγίου στο 219%, της Ισπανίας 207%, της Ιταλίας στο 197% και πάει λέγοντας .
Είναι αξιοσημείωτο δε το συνολικό χρέος των "εγγυητριών" δυνάμεων,όπου της Γερμανίας ανέρχεται στο 170% του Α.Ε.Π , της Γαλλίας είναι κάτι παραπάνω από 230% του Α.Ε.Π. , και της Μεγάλης Βρετανίας το συνολικό χρέος, προσδεθείτε εδώ, είναι περισσότερο από το 400% !!! του Α.Ε.Π της.
Βλέποντας λοιπόν τα παραπάνω, και συγκρίνοντας αυτα με τα αντίστοιχα ελληνικά στοιχεία για το εξωτερικό χρέος,το συνολικό χρέος και το έλλειμμα , τότε είναι που αναρωτιόμαστε για το τι πραγματικά συμβαίνει.
Το εξωτερικό χρέος της Ελλάδας ανέρχεται στο 89% του Α.Ε.Π . της , ενώ της Πορτογαλίας που ο υπουργός Οικονομικών της ζήτησε να μην την συγκρίνουμε με την Ελλάδα, και είχε δίκαιο, είναι …130% του Α.Ε.Π. , ενώ της Ιρλανδίας ξεπερνά το 415%.
Κανένας όμως από τους ηγέτες των χωρών αυτών δεν βγήκε να μιλήσει για εντατικές και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως στους «κερδοσκόπους» των τραπεζικών ιδρυμάτων , δηλαδή στα δικά τους τα «παιδιά» να κάνουν « παιχνίδι» με την τύχη της χώρας, πάνω στην πλάτη της.
Δημοσίευση σχολίου