Από αναγνώστη μας πήραμε μαιηλ που μας ζητάει να «ανεβάσουμε» στο διαδίκτυο το τραγούδι που έχει γραφτεί απ’ τους Εκτός Ελέγχου για τον Χρήστο Τσουτσουβή.
Το ανεβάσαμε φυσικά (δεν χαλούμε επιθυμίες αν μπορούμε, και υπάρχει στο τέλος της ανάρτησής μας για να το «κατεβάσει» όποιος/α θέλει) αλλά επειδή τυχόν κάποιοι/ες δεν γνωρίζουν σε ποιόν αναφερόμαστε να θυμίσουμε μια παλιά ανάρτησή μας.
"Για το Χρήστο Τσουτσουβή ισχύει η φράση του Θουκυδίδη - του αρχαίου ιστορικού που κατέγραψε την ιστορία του Πελοποννησιακού πολέμου -, ότι "ο θάνατος στη μάχη είναι τίτλος τιμής και συνοδεύεται από τις επευφημίες των πολιτών". Σκοτώθηκε μεν από τους αστυνομικούς, αλλά πήρε και δυο-τρεις μαζί του. Για μένα, ήταν ένας πολεμιστής, ένας μαχητής. Πιστεύω ότι η κοινωνία χρειάζεται κι άλλους τέτοιους."
Απ' την απολογία του αναρχικού Νίκου Μαζιώτη.
Ο Χρήστος Τσουτσουβής υπήρξε ο δεύτερος νεκρός αντάρτης πόλης με τον Κασσίμη. Ισως ο Χ. Τσουτσουβής είναι το πρόσωπο που τιμήθηκε περισσότερο απ' όλα τ' άλλα στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο.
Ενοπλες ομάδες όπως η "Επαναστατική Φράξια για την Ανατροπή - Χρήστος Τσουτσουβής" έκαναν χτυπήματα σε καπιταλιστικούς στόχους για να τιμήσουν την μνήμη του.
Συνθήματα σε τοίχους και πορείες με αναφορά στο όνομα του, τραγούδια αφιερωμένα σ' αυτόν, αφιερώματα σε αναρχικά έντυπα δείχνουν ότι ο θάνατος του Τσουτσουβή δεν πέρασε απαρατήρητος από ένα μεγάλο μέρος του αντικαπιταλιστικού κινήματος.
Mόλις τελείωσε το σχολείο στην Kόρινθο ο Xρήστος χάθηκε από συγγενείς και φίλους. Kάπου κάπου τηλεφωνούσε στους γονείς του και τους έλεγε ότι είναι καλά, να μην ανησυχούν και ότι σπουδάζει αρχιτεκτονικό σχέδιο στην Aυστρία και παράλληλα δουλεύει σε μια μεγάλη πολυεθνική.
Ο ίδιος ζούσε στην βαθειά παρανομία στην Αθήνα και εκτός απ' τους συντρόφους του κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό γ' αυτόν.
Mέλος του Eπαναστατικού Λαϊκού Aγώνα από το 1976 έως το 1980, αποχώρησε λόγω ιδεολογικών αλλά και επιχειρησιακών διαφωνιών. Ηταν θιασώτης της σκληρής ένοπλης αντιπαράθεσης κι όχι των συμβολικών χτυπημάτων με βόμβες.
Έφτιαξε την Aντικρατική Πάλη.
Στις 15 Mαΐου 1985 μπάτσοι της Aσφάλειας Aττικής εντοπίζουν στου Γκύζη μια κλεμμένη μοτοσικλέτα. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει.
Tίποτα.
Kαταδίωξη.
Kαι μετά μίλησαν τα όπλα. Tρεις μπάτσοι νεκροί (Μπούρας, Δουγενής, Γεωργίου), αλλά και ο Xρήστος Tσουτσουβής.
Ο επίλογος για τους μπάτσους ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χ. Τσουτσουβή που έδωσαν στις εφημερίδες, ξέπνοο με τα μάτια ανοιχτά και τα βλέφαρα στερεωμένα με σελοτέιπ.
Για κάποιους άλλους όμως ο Χ. Τσουτσουβής είναι το σημείο ηρωικής αναφοράς.
Εδώ το τραγούδι «Ο Τσουτσουβής ήταν σωστός» από τους Εκτός Ελέγχου.
Απ’ την δήλωση μετανοίας του Αδωνι στους Εβραίους, στην φάση που σαν
υπουργός “έχει βαλθεί να το παίζει Δον Ζουάν”
-
Αναγκαζόμαστε για μια ακόμα φορά να αναφερθούμε στο πρώην πρωτοπαλίκαρο του
Καρατζαφέρη και σημερινό πρωτοκλασάτο υπουργό του καθεστώτος Μητσοτάκη. Κι’
Πριν από 1 λεπτό
Δημοσίευση σχολίου