Home » , » «Οι μεγάλοι μας φαίνονται μεγάλοι μόνο και μόνο επειδή είμαστε πεσμένοι στα γόνατα»

«Οι μεγάλοι μας φαίνονται μεγάλοι μόνο και μόνο επειδή είμαστε πεσμένοι στα γόνατα»

Από giorgis , Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 | 6:23 μ.μ.

Το ότι το πολιτικό προσωπικό της ντόπιας πλουτοκρατίας είναι αξιοθρήνητο σε κάθε δημόσια παρουσία του είναι φανερό.
Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι απόλυτος ξεπεσμός για έναν εκλεγμένο υπουργό να κάθετε σούζα μπροστά σε ασήμαντους τεχνοκράτες του ΔΝΤ και να τους δίνει ο ίδιος τα χαρτιά και τα στοιχεία που ζητούν αναλαμβάνοντας τον ρόλο ενός κλητήρα για να επιδείξει … καλή διαγωγή στους ξένους επικυρίαρχους και … διάθεση συνεργασίας.

Κάποτε –το 1947- ένας εθνικόφρονας υπουργός, ο Π. Κανελλόπουλος, είχε προσφωνήσει με τα λόγια τον αμερικάνος στρατηγός Βαν Φλιτ : "Στρατηγέ, καλώς ήρθατε στο σπίτι σας", και δείχνοντας το ελληνικό στρατιωτικό άγημα, είχε προσθέσει: "Ιδού ο στρατός σας"!
Σήμερα, με άλλο τρόπο φυσικά, οι «σοσιαλιστές» -τρομάρα τους- υπουργοί αποτελούν κορυφαία δείγματα υποτέλειας στους ξένους νταβατζήδες μας.


Ότι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα είναι μια συνειδητή επιλογή του ΠΑΣΟΚ που εκτελεί πιστά τις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης (Το είχε προαναγγείλει άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος).
Στις δεδομένες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες οι ντόπιοι πλουτοκράτες, μέσω του πολιτικού τους προσωπικού, αναγκάζονται να εκχωρήσουν καθοριστικά πεδία άσκησης της πολιτικής σε υπερεθνικά, καπιταλιστικά -ιμπεριαλιστικά κέντρα για να μπορέσουν να έχουν αλώβητη την κερδοφορία τους και σκασίλα τους αν αυτό προϋποθέτει ότι έτσι θα μπει και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Και εκτός αυτού αρκετά Πασοκικά στελέχη έχουν την αναίδεια είτε να επικαλούνται «την απόλυτη συνταγματική νομιμοποίηση» -εννοούν το αποτέλεσμα των εκλογών- για να αποφύγουν οποιαδήποτε πρόταση για δημοκρατική νομιμοποίηση των κυβερνητικών επιλογών. (Αυτό επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας για να απορρίψει την πρόταση του Τσίπρα για προσφυγή σε δημοψήφισμα αν ο λαός εγκρίνει να πέσουμε στα νύχια του ΔΝΤ). Είτε με αυθάδεια στυλ Πάγκαλου μας λένε ότι «δεν έχουμε περιθώρια διαπραγμάτευσης» οπότε πρέπει να αρκεστούμε στο ότι «έχουμε και εμείς τις προτάσεις μας, προτάσεις, οι οποίες είναι λογικές και δεν είναι προτάσεις λύπησης... Το ότι βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση είναι γνωστό. Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το δανεισμό, άρα τα περιθώριά μας σαφώς και δεν είναι πολλά» που είπε σήμερα ο Γ. Πεταλωτής στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Δεν αξίζει, ρε γμτ, να έχει τέτοια τύχη ο ελληνικός λαός.

«Οι μεγάλοι μας φαίνονται μεγάλοι μόνο και μόνο επειδή είμαστε πεσμένοι στα γόνατα», έλεγε ο Λουσταλό, ένας δημοσιογράφος που ενώθηκε με τους εξεγερμένους κατά τη Γαλλική Επανάσταση. «Ας σηκωθούμε όρθιοι!»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger