Αρκετές αντιδράσεις προκάλεσε σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ η σημερινή -«χρήσιμη» κατά τον Α. Σαμαρά- συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τον αρχηγό της Ν.Δ. «Αυτές οι παραδοξότητες είναι ενέργειες των κομμάτων της Αριστεράς, που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, Κ.Αϊβαλιώτης, τόνισε μεταξύ άλλων: «H κα Παπαρήγα και το ΚΚΕ στις ασχήμιες τους, όπως ο αποκλεισμός των κρουαζιεροπλοίων και των κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας, βρήκαν αναγνώριση από τον κ. Σαμαρά».
Σκηνές από την λειτουργία του αστικού σκηνικού είναι αυτές και ούτε θα άξιζε να τις αναφέρουμε αν δεν θέλαμε να σταθούμε σε μια άλλη συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα που για μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και όμως πέρασε εντελώς απαρατήρητη.
Στις 12 Μάη, διαβάσαμε στα «ψιλά» του «Ριζοσπάστη»:
"Οπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, «αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ζήτησε και πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να εκθέσει άμεσα και στη συγκεκριμένη συγκυρία τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για το δικαίωμα στις λαϊκές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, σε αντίθεση με την προσπάθεια δυσφήμισης και στοχοποίησής τους»."
Γιατί μας κάνει εντύπωση και το αναφέρουμε; Για τον λόγο ότι δεν γνωρίζουμε προηγούμενο αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος να ζητάει συνάντηση με έναν υπουργό. Σύμφωνα με το σαβουάρ βιβρ της αστική πολιτική ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος έχει ομόλογο του τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων πολιτικών κομμάτων, ενώ με τους υπουργούς συναντώνται κομματικά στελέχη. Υπάρχει και το ενδεχόμενο κάποιος υπουργός να ζητήσει συνάντηση με κάποιον πολιτικό αρχηγό αλλά τότε αυτός μεταβαίνει στην έδρα του κόμματος. Το να επιστρατευτεί η ίδια η Παπαρήγα και να πάει στην Κατεχάκη απλώς και μόνο για να αναφέρει στον Χρυσοχοϊδη αυτά που λέει το δελτίο τύπου του ΚΚΕ πολύ χλωμό το βλέπουμε. Κάτι πολύ σοβαρό θα συζητήθηκε εκεί και επειδή δεν θέλουμε να κάνουμε υποθέσεις θα περιμένουμε τις εξελίξεις για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Το ενδιαφέρον για μας θα ήταν να μαθαίναμε τι ακριβώς ειπώθηκε στην συνάντηση της Παπαρήγας με τον υπουργό μπάτσων και καταστολής και όχι οι κοινοτυπίες που ακούστηκαν μετά την συνάντηση της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ με τον αρχηγό της Ν.Δ.
Γιάννη Σερίφης, Γιάννης Ξύδας, K. Αβραμίδης, Α. Λεσπέρογλου και τώρα Νίκος
Ρωμανός. Αστυνομικοδικαστικές σκευωρίες επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
(Βίντεο)
-
Του Γ. Γ. «Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα
επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες,
Πριν από 2 ώρες
+ σχόλια + 1 σχόλια
Οταν γράφαμε αυτό το σχόλιο δεν γνωρίζαμε το δημοσίευμα (μας ενημέρωσε αναγνώστρια μας) της "Καθημερινής" ΄που αναφέρει ότι
"Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε στον υπουργό την ανησυχία της για ενδεχόμενα προβοκατορικά χτυπήματα που θα εντείνουν επιθέσεις σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και τις οποίες ενέταξε σε προσπάθεια να συκοφαντηθούν όσοι διαδηλώνουν. Ζήτησε δε από τον κ. Χρυσοχοΐδη να αναλάβει η Αστυνομία την περιφρούρηση των διαδηλώσεων από ακραία στοιχεία που με τυφλά χτυπήματα και χωρίς να υπολογίζουν ανθρώπινες ζωές έχουν στόχο να μετατρέψουν σε ζούγκλα τους δρόμους των πόλεων. Η γ.γ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην αιματοβαμμένη συγκέντρωση της Αθήνας, λέγοντας στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι παρά το γεγονός ότι μέλη του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ κατάφεραν να εκδιώξουν από την πλατεία Συντάγματος ακροδεξιούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί και προέτρεπαν διαδηλωτές, οι οποίοι δεν ανήκαν σε οργανωμένα μπλοκ κομμάτων ή συνδικάτων, να μπουν στη Βουλή, το κόμμα της δέχθηκε μπαράζ συκοφαντικών επιθέσεων, υποδεικνύοντας ως πολιτικά υπαίτιο τον ΛΑΟΣ και προσωπικά τον κ. Γ. Καρατζαφέρη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, διαβεβαίωσε τη γ.γ. του ΚΚΕ ότι η Αστυνομία δεν βρίσκεται απέναντι στους πολίτες που διαδηλώνουν, αλλά είναι εκεί για να τους προστατεύσει από ενέργειες τυφλής βίας, τονίζοντας ωστόσο, ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή σε εκείνους που προκαλούν επεισόδια. Στη συνάντηση η κ. Παπαρήγα έκανε επίσης λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης των δράσεων που αναπτύσσει το ΠΑΜΕ και επέστησε την προσοχή του υπουργού ότι τυχόν περιστολή των διαδηλώσεων όχι μόνον θα λειτουργούσε αντιστρόφως, αλλά θα συνιστούσε πράξη κατάργησης του δικαιώματος των εργαζομένων στην απεργία. Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ, παρά τη σφοδρή κριτική που δέχεται, σε ανακοίνωση του, προαναγγέλλει συνέχεια των δράσεών του και νέες κινητοποιήσεις το ερχόμενο διάστημα
Η ανησυχία που επικρατεί στο ΚΚΕ για πιθανή έξαρση βίας από ακραίες ομάδες αποτυπώνεται και στις σελίδες του «Ριζοσπάστη» όπου σε εκτενή ρεπορτάζ του υποδεικνύονται ακροδεξιοί κύκλοι. Σε αυτό το κλίμα, η γ.γ του ΚΚΕ μιλώντας την Πέμπτη στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, απευθυνόμενη στους φοιτητές, συνέστησε ψυχραιμία στους αγώνες, λέγοντας ότι τα κοινωνικά ξεσπάσματα οδηγούν σε μορφές πάλης που απογοητεύουν, χωρίς αντιστοιχία με τις πολιτικές κατευθύνσεις που η περίοδος απαιτεί".
Θα επανέλθουμε σ' αυτό το θέμα
Δημοσίευση σχολίου