Home » » Θέλει να φιμώσει η κυβέρνηση τα blog

Θέλει να φιμώσει η κυβέρνηση τα blog

Από giorgis , Παρασκευή 21 Μαΐου 2010 | 3:31 μ.μ.

Δημοσίευμα των «Νέων», φέρνουν έτοιμη την «σοσιαλιστική» μας κυβέρνηση να έχει ζηλέψει τις μεθόδους Μπερλουσκόνι και να ετοιμάζετε όπως αυτός να φιμώσει τα μπλογκ
Δεν είναι κάτι που ακούγετε για πρώτη φορά. Η μεθόδευση αυτή υπήρχε από καιρό αλλά τώρα θεωρήθηκε ότι ευνοούν οι συνθήκες για να υλοποιηθεί.


Θυμηθείτε τι γράφαμε πριν αρκετούς μήνες.

Ας δούμε τι αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα των «Νέων» πριν το σχολιάσουμε:

«Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση.

 Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.
Ετσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες. Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν».

Ότι είναι πρόσχημα τα όσα γράφτηκαν σε μπλογκ για την Αννα Διαμαντοπούλου δεν χρειάζεται να το συζητάμε καν.
 Η απόφαση της εξουσίας να φιμώσει τα μπλογκ έχει ξεκινήσει από την περίοδο της Ν.Δ., μόνο που τότε η παραπέουσα κυβέρνηση της Δεξιάς δεν τόλμησε να το κάνει, και τώρα φαίνετε ότι θα το επιχειρήσει (;) η κυβέρνηση των «σοσιαλιστών-εκσυγχρονιστών».

Εδώ που τα λέμε και τεχνικά δεν γνωρίζουμε αν είναι δυνατόν να φιμωθούν τα blog, αφού υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μην αφήνεις ηλεκτρονικά ίχνη όταν κάνεις αναρτήσεις , άσε που αυτά είναι στην Google που διέπετε από την Αμερικάνικη νομοθεσία.

Πάμε όμως παρακάτω. Όταν αυτό υπήρχε σαν σκέψη στην κυβέρνηση της Ν.Δ υπήρξε ένα τρίστηλο άρθρο απ’ το «Ποντίκι» που το τιτλοφορούσε «Ποιος φοβάται τους ανώνυμους μπλόγκερ;», που διατηρεί απόλυτα την επικαιρότητα του.

Αξιζει να θυμηθούμε αποσπάσματα του:
«Ηθη και συνήθειες άλλων εποχών (επταετίας …) επιχειρεί να επαναφέρει η κυβέρνηση, όχι μόνο επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν την εποχή μας, την εποχή του Ιντερνέτ και της τεχνολογίας, αλλά και επειδή το γενικότερο πολιτικό κλίμα επιβάλλει μια "επί δεξιά" στροφή….

Σε συνεργασία με τη … μονόφθαλμη Δικαιοσύνη είναι σαφές ότι επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν το διαδίκτυο, επιχειρούν να το βάλουν στο "γύψο" μη ασχολούμενοι με τα πανίσχυρα συγκροτήματα, κανάλια και εφημερίδες – εκεί όλοι προσκυνάνε - αλλά με τα ανώνυμα και ενοχλητικά ιστολόγια και ιστοσελίδες, ανεξάρτητα αν πρόκειται για προσωπικά e-μερολόγια που μοιράζονται τους προβληματισμούς ή για δημοσιογραφικά ενημερωτικά μπλογκ».


Και το δημοσίευμα του «Ποντικιού» κατέληγε: «Πατώντας πάνω σε υποτιθέμενες ακρότητες, τα τζιμάνια της Νουδούλας ετοιμάζονται να μαγειρέψουν παρεμβάσεις, αγωγές, νομοθετικές ρυθμίσεις, με στόχο να … ξεμπερδέψουν μια και καλή με το "βραχνά" όσων τολμούν να ασκούν κριτική και γίνονται επικίνδυνοι για το σύστημα … Με στόχο να τα φιμώσουν».

Κάτι τέτοιο τελικά δεν το τόλμησε η Δεξιά. Θα το επιχειρήσουν οι «σοσιαλιστές»;

Υ.Γ. Σε ότι μας αφορά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την επωνυμία του μπλογκ μας. Οσα γράφουμε εδώ τα ίδια λέμε και με την φυσική μας παρουσία στις κινηματικές διαδικασίες που συμμετέχουμε. Όμως καταλαβαίνουμε απόλυτα και σεβόμαστε κάθε μπλογκερς που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για μια σειρά υπαρκτούς λόγους. (Πώς θα μπορέσει επώνυμα να καταγγέλλει π.χ τις συνθήκες δουλειάς που υπάρχουν στον εργασιακό του χώρο ένας εργαζόμενος χωρίς να κινδυνεύει με απόλυση;).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger