Home » » Κάποιοι «εθνικόφρονες», «τοπικοί άρχοντες», θυμήθηκαν την αλήστου μνήμης κατηγορία της δεξιάς περί «αναμόχλευσης πολιτικών παθών»!

Κάποιοι «εθνικόφρονες», «τοπικοί άρχοντες», θυμήθηκαν την αλήστου μνήμης κατηγορία της δεξιάς περί «αναμόχλευσης πολιτικών παθών»!

Από giorgis , Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 | 12:54 π.μ.

Πόσο μισαλλόδοξος, εμφορούμενος από ακραία συντηρητικές ακροδεξιές αντιλήψεις πρέπει να είσαι για να απαγορεύσεις μια θεατρική παράσταση; Μια παράσταση που έχει χαρακτηριστεί «Θεατρικό μανιφέστο για την ειρήνη»;

Ο λόγος για τον δήμαρχο της Ηλιούπολης, Γιάννη Αναγνώστου που απαγόρευσε την παρουσίαση της παράστασης «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» στο δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης, διότι, όπως ο ίδιος δήλωσε, θεωρεί το ανέβασμα της συγκεκριμένης παράστασης «πολιτική κίνηση»!!!

Για την περιπέτεια της νεαρής Αμερικανοεβραίας ακτιβίστριας Rachel Corrie, η οποία έχασε τη ζωή της ορθώνοντας το ανάστημά της ενάντια στην αδικία, έχουμε αναφερθεί σε ανάρτησή μας.

Τώρα εστιαζόμαστε στην φασιστική απόφαση ενός δεξιού δημάρχου να απαγορεύσει να προβληθεί σε χώρο του δήμου του ένα έργο «ικανό να συγκινήσει ακόμη και τους πιο "σκληρούς" θεατές. Το έργο είναι "γροθιά στο στομάχι". Όλα όσα ακούμε κατά καιρούς και βλέπουμε στις ειδήσεις, γίνονται θέατρο. Ένα θέατρο πολιτικό, που προβληματίζει και προσπαθεί να μας αφυπνίσει. Μια παράσταση η οποία διακρίνεται από την αμεσότητα της Δήμητρας Σύρου, ως Rachel Corrie, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Μάνιας Παπαδημητρίου", όπως έγραψε η κριτικός Κατερίνα Σφοντούρη.

Ο σκηνοθέτης Alam Rickman και η δημοσιογράφος Katharine Viner, συνέγραψαν το έργο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie» συλλέγοντας υλικό από τα ημερολόγια που κρατούσε η Rachel αλλά και τα e-mails που συχνά έστελνε στην οικογένειά της, σε φίλους και γνωστούς. Ένα έργο που έχει παιχθεί σε πολλές χώρες και έχει αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για κάποιους «εθνικόφρονες», «τοπικούς άρχοντες», που θυμήθηκαν την αλήστου μνήμης δεξιά κατηγορία της «αναμόχλευσης πολιτικών παθών»!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger