Home » , » Νέα προσπάθεια να σπάσει ο τσαμπουκάς του Ισραήλ

Νέα προσπάθεια να σπάσει ο τσαμπουκάς του Ισραήλ

Από giorgis , Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 | 3:18 μ.μ.

Κι ενώ είναι σε εξέλιξη νέα προσπάθεια να σπάσει ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλλει οι σιωνιστές, στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, (ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ) τα κυβερνητικά τομάρια του Τελ Αβίβ συνεχίζουν τις προκλητικές δηλώσεις τους. Ο χωροφύλακας των Αμερικανών στην Μέση Ανατολή δείχνει φαινομενικά –στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι παρ όλο την υποστήριξη των Αμερικανών σε ΟΗΕ και διεθνείς οργανισμούς- να αγνοεί το παγκόσμιο κύμα κατακραυγής εναντίον του.

Χαρακτηριστικό δημοσίευμα από την Βρετανική εφημερίδα Guardian που τιτλοφορείτε: «Γάζα: Από τον αποκλεισμό στην αιματοχυσία», και αναφέρει στο κείμενο της στηλιτεύοντας την διεθνή υποκρισία:: «αν μία ένοπλη ομάδα Σομαλών πειρατών έκανε επίθεση εναντίον πλοίων σε διεθνή ύδατα και σκότωνε ή τραυμάτιζε κάποιους από τους επιβάτες, στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ θα κατευθυνόταν ήδη στις σομαλικές ακτές. «Αυτό που συνέβη χθες σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Γάζας ήταν έργο Ισραηλινών κομάντο, όχι πειρατών, και κανένα πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ δεν κατευθύνεται στο Ισραήλ».



Ότι υπάρχει διεθνής υποκρισία -υπάρχουν και εξαιρέσεις- για την στάση των σιωνιστών είναι γεγονός. Καμιά απ’ τις κυβερνήσεις που επιδίδονται σε ένα χαρτοπόλεμο καταγγελιών για την πρακτική του Τελ Αβίβ δεν προχωράει σε σύσταση στους πολίτες για εμπάργκο στα προϊόντα ισραηλινών συμφερόντων κάτι που θα «πόναγε» πραγματικά την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Από την άλλη όμως η λαϊκή παγκόσμια κατακραυγή που έχει δημιουργηθεί απέναντι στην κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου (ενδεχόμενος και μέσα στο ίδιο το κράτος του Ισραήλ) κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις μπορεί να πάρει και τι αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει.

Παραθέτουμε δυο δημοσιεύματα από την σημερινή "Ελευθεροτυπία"

«Φιάσκο» η επιδρομή κατά της ανθρωπιστικής νηοπομπής σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο

Την επομένη της αιματηρής ισραηλινής επιδρομής εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής ο ισραηλινός Tύπος καταγγέλλει το «φιάσκο» και τα σφάλματα μιας πολιτικής ηγεσίας κατώτερης των περιστάσεων. Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης εκφράζουν παράλληλα έντονη θλίψη για την «παγίδα» στην οποία έπεσαν οι ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού πολεμικού ναυτικού.

"Η ομάδα των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού στρατού εστάλη για να επιτελέσει μια αποστολή που ήταν καταδικασμένη σε αποτυχία. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς δεν έχουμε τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών, ούτε την κυβέρνηση, η οποία σήμερα στην πλειοψηφία της απαρτίζεται από άχρηστους και τιποτένιους, που χρειάζεται το Ισραήλ", επισημαίνει η εφημερίδα Maariv.

"Παγίδα", είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Yediot Aharonot χτυπημένος με κόκκινα γράμματα. Σχετικό δημοσίευμα ζητά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο κύριος υπεύθυνος της αποτυχίας της επιχείρησης. "Εχασε την ισχύ για να οδηγήσει το Ισραήλ στη νίκη" σημειώνεται και προστίθεται ότι "δεν υπάρχει αρκετά μεγάλη σκούπα για να κρύψει αυτήν την αποτυχία κάτω από το χαλί".

"Η εικόνα του Ισραήλ επιδεινώθηκε, η Δυτική Όχθη είναι πιθανόν να αναφλεγεί, όπως και η κοινότητα των Αράβων του Ισραήλ. Ελπίζω ότι καμία από αυτές τις καταστροφικές προφητείες δεν θα επιβεβαιωθεί. Αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: τίποτε καλό δεν θα βγει από αυτήν την ιστορία. Ενισχυμένος βγαίνει μόνο ο άξονας Τουρκία-Ιράν-Συρία-Χαμάς ύστερα από αυτή την επιχείρηση", καταλήγει το εν λόγω άρθρο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Israel Hayom, που πρόσκειται στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, "οι στρατιώτες αντιμετώπισαν λιντσάρισμα". "Κάποιος διέπραξε ένα σφάλμα και οι μαχητές του κομάντο πλήρωσαν το τίμημα", σημειώνεται.

Η εφημερίδα Jerusalem Post κάνει επίσης λόγο για "φιάσκο" και αναρωτιέται "για ποιόν λόγο ο ισραηλινός στρατός υποτίμησε σε τέτοιο βαθμό την εχθρική στάση εκείνων που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει 'τρομοκράτες' ". Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης "την παγκόσμια κατακραυγή" την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τώρα το Ισραήλ.

Η εφημερίδα Haaretz κάνει λόγο για "φιάσκο στη μέση της θάλασσας", ενώ η ανάλυση που υπογράφει ο Γιόσι Σαρίντ, πρώην βουλευτής της ισραηλινής αριστεράς, φέρει τον τίτλο "επτά ηλίθιοι στο (ισραηλινό) συμβούλιο ασφαλείας". "Το τίμημα μιας εσφαλμένης πολιτικής" είναι ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας. "Η μόνη πιθανότητα να πεισθούν οι Ισραηλινοί και οι φίλοι μας στον κόσμο ότι το Ισραήλ λυπάται για την σύγκρουση αυτήν και το αποτέλεσμά της είναι η δημιουργία μιας κρατικής επιτροπής έρευνας για να προσδιορίσει ποιός πρέπει να πληρώσει και ποιος αποφάσισε την εφαρμογή αυτής της επικίνδυνης πολιτικής".

«Οργή» του αραβικού Τύπου κατά του Ισραήλ

Ο αραβικός Τύπος εκφράζει την οργή του ζητώντας την επιβολή διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ, το οποίο κατηγορεί ότι διέπραξε «έγκλημα πολέμου», ύστερα από την έφοδο των κομάντος στον «Στόλο της Ειρήνης» που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

"Το Ισραήλ δολοφονεί τον 'Στολίσκο της Ελευθερίας' και ο κόσμος εξεγείρεται", είναι ο τίτλος της παναραβικής εφημερίδας αλ Χάγιατ, η οποία προσθέτει ότι η συμπεριφορά του Ισραήλ "είναι εκείνη ενός δολοφόνου που διαφεύγει επί μακρόν κάθε τιμωρία, τώρα που του άνοιξε η όρεξη για να σκοτώσει".

Οι αιγυπτιακές εφημερίδες αλ Ακμπαρ (κυβερνητική), αλ Ντόστουρ (ανεξάρτητη) και η αλ Ουάφντ (της αντιπολίτευσης) χαρακτηρίζουν στο σύνολό τους "σφαγή" την ισραηλινή επίθεση. "Το αίμα της ελευθερίας τρέχει στη Μεσόγειο", είναι ο τίτλος της ανεξάρτητης εφημερίδας αλ Μάσρι αλ Γιομ.

Στο Λίβανο, η εφημερίδα Αν Νάχαρ (προσκείμενη στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχει την υποστήριξη της Ουάσινγκτον) φέρει τον τίτλο "Ο 'Στολίσκος της Ελευθερίας' πνίγηκε μέσα στο αίμα των Τούρκων". "Οι ήδη αποδυναμωμένες ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις έχουν φθάσει σε σημείο μη επιστροφής", προσθέτει η εφημερίδα. "Η κυβέρνηση Ομπάμα δικαιολογεί το ισραηλινό έγκλημα, την αιματοβαμμένη ελευθερία" καταγγέλλει η Αλ Ακμπαρ (προσκείμενη στον υπό τη σιιτική Χεζμπολάχ συνασπισμό) εκτιμώντας ότι "η σφαγή τα χαράματα θα είναι καμπή στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ".

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η εφημερίδα αλ Χαλίζ φέρει τον τίτλο "το Ισραήλ δολοφονεί την ελευθερία στην ανοικτή θάλασσα" και καταγγέλλει "ένα έγκλημα πολέμου κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε μια συμμορία". "Τρομοκρατία του εβραϊκού κράτους εναντίον του 'Στολίσκου της Ελευθερίας'", είναι ο τίτλος της αλ-Μπαγιάν του Ντουμπάι και επισημαίνεται ότι "μέχρι πότε τα Ηνωμένα Έθνη θα δέχονται την παραβίαση των διεθνών κανόνων και θα κλείνουν τα μάτια μπροστά στα εγκλήματα πολέμου". "Η ελευθερία δέχτηκε επίθεση", είναι ο τίτλος της Γκολφ Νιους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ένας δημοσιογράφος της οποίας επέβαινε στη νηοπομπή. "Επί τουλάχιστον έξι δεκαετίες, το Ισραήλ διαπράττει σφαγές και δεν τιμωρείται. Είναι καιρός ο κόσμος να πει στην τρομοκρατική κυβέρνηση του Ισραήλ ότι φτάνει πια".

Στη Σαουδική Αραβία η 'Αραμπ Νιους φέρει τον τίτλο "Φονικό στην ανοικτή θάλασσα. Το Ισραήλ έδειξε ξανά την αληθινή μορφή του στον κόσμο, με τη φονική του πειρατεία στα διεθνή ύδατα". "Ο κόσμος είναι συγκλονισμένος", γράφει η σαουδαραβική εφημερίδα αλ Ριάντ, ενώ η Οκάζ αναφέρει ότι "αυτό που έκανε ο ισραηλινός στρατός στον 'Στολίσκο της Ελευθερίας' αποδεικνύει για εκατομμυριοστή φορά ότι η οντότητα αυτή καθοδηγείται από μια οργάνωση εγκληματιών που δεν διστάζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας".

Στο Κουβέιτ, η Αλ Κάμπας καλεί τις αραβικές χώρες και τους μουσουλμάνους να "κάνουν το Ισραήλ να πληρώσει ακριβά για τα εγκλήματά του" προτείνοντας τη διεξαγωγή μιας ισλαμικής συνόδου κορυφής και διακοπή όλων των σχέσεων με το εβραϊκό κράτος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger