Home » » Συνειδητός ψεύτης ο πολιτικός σαλτιμπάγκος Γιωργάκης Τσολάκογλου

Συνειδητός ψεύτης ο πολιτικός σαλτιμπάγκος Γιωργάκης Τσολάκογλου

Από giorgis , Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 | 6:52 π.μ.



Διαβάζεις την ομιλία του Γιωργάκη Τσοκάκογλου στην έναρξη του 13ου «Συμποσίου της Σύμης» και έχεις την αίσθηση ότι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που προέκυψε στην πολιτική ζωή της χώρας μας, είτε ζει στον δικό του κόσμο ή έχει την εντύπωση ότι ο ελληνικός λαός είναι ένα κοπάδι λωτοφάγων.

Ας προσπεράσουμε τις παπαριές που είπε του τύπου: «Δυστυχώς, υπάρχουν εκείνοι που άδραξαν σαν ευκαιρία την κρίση, προκειμένου να πλήξουν το ευρωπαϊκό μοντέλο, να επιτεθούν στο μοντέλο κοινωνικής ευημερίας, στο μοντέλο ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών, σε ένα πρότυπο - μοντέλο, το οποίο προστατεύει και προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα … Και το μοντέλο αυτό, δηλαδή η ΕΕ, θα πρέπει να νοείται όχι ως πρόβλημα αλλά ως λύση εξόδου από την τρέχουσα κρίση και ως μέσο προστασίας των πλέον ευάλωτων, όχι ως πρόσκομμα στην οικονομική ανάπτυξη».

Λες και δεν ξέρουμε ότι αυτό το μοντέλο, αυτό το σύστημα, μας οδήγησε μέχρι εδώ που φτάσαμε, και έχει τώρα απαίτηση να περιμένουμε απ’ αυτό να μας βγάλει απ’ τον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα που μας έριξε.
Από κει και πέρα θα μπορούσαμε απλώς να του παραθέσουμε αποσπάσματα απ’ το απολύτως τεκμηριωμένο κείμενο του Δ. Καζάκη που αποδεικνύει ότι αυτό το «ευρωπαϊκό μοντέλο» που λέει ο κατά τύποις Ελληνας πρωθυπουργός δεν είναι παρά ένας σχεδιασμός ενός υπερκρατικού καρτέλ τραπεζών που επιδιώκει να οδηγήσει στην εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα για να μπορέσει να επιβιώσει το ίδιο.

Δεν έχει όμως νόημα. Ο Γιωργάκης Τσολάκογλου ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πώς θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετεί, ενώ οι μπαρούφες που πετάει είναι για το πόπολο.

Το πιο προκλητικό όμως είναι ότι αυτός ο πολιτικός σαλτιμπάγκος και κατά τύποις Ελληνας πρωθυπουργός, ο Γιωργάκης Τσολάκογλου, δεν είναι απλώς συνειδητά ψεύτης αλλά θέλει να παρουσιάσει και συνένοχο όλον τον ελληνικό λαό στα εγκλήματα που διαπράττει.
Τούτη την φορά δεν είπε ότι τον σταματάνε στο δρόμο εργάτες και συνταξιούχοι δηλώνοντας πρόθυμοι να του χαρίσουν το μηνιάτικο τους, αλλά ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι ο ελληνικός λαός, παρότι «υποβάλλεται σε πολλές και δύσκολες θυσίες», ωστόσο «συντάσσεται ολόκληρος καθημερινά με τη δουλειά του, με την υπομονή που πολλές φορές πρέπει να δείξει, αλλά πάνω απ' όλα με την επιμονή του στην εθνική αυτή προσπάθεια για την αναγέννηση της χώρας μας».

Τόσο πολύ «συντάσσετε» μαζί την δωσίλογη κυβέρνησή του ο ελληνικός λαός που κανένας απ’ τον κυβερνητικό κομματικό θίασο του ΠΑΣΟΚ δεν τολμάει να κυκλοφορήσει πέρα απ’ το Κολονάκι «για να μην τους πάρουν με τα μπουκάλια», όπως έγραψε το «Ποντίκι».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger