Home » » Συμβαίνουν και στις καλύτερες ... συμμορίες

Συμβαίνουν και στις καλύτερες ... συμμορίες

Από giorgis , Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 | 3:26 μ.μ.

Ενας απ’ τους πιο «διάσημους» των ελληνικών φυλακών είναι ο Βασίλης Στεφανάκος. Εχει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα και τόσα χρόνια στην παρανομία είχε υπό το κουμάντο του δεκάδες μπάτσους. ( «Είκοσι αστυνομικοί κάλυπταν τον Βασίλη Στεφανάκο. Και άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εργάζονταν σε νυχτερινά κέντρα του "αρχινονού"» έγραφε το «Βήμα»).

Αφού διαθέτει τόση εμπειρία ο τύπος σίγουρα κάτι περισσότερο θα ξέρει από εμάς όταν δηλώνει ότι: «Κατά την άποψη μου, στις φυλακές είναι το διευθυντήριο του ανοργάνωτου εγκλήματος. Γιατί του οργανωμένου βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173». (Για όσους δεν γνωρίζουν να γράψουμε ότι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173 στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ).

Επειδή, λοιπόν είναι κάτι το συνηθισμένο να προκύπτει διχόνοια –συνήθως τα χαλούνε στη μοιρασιά- ανάμεσα στα μέλη των συμμοριών  μάθαμε και την περίπτωση που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα του Τριανταφυλλόπουλου.

Χωρίς δικά μας σχόλια –είναι περιττά- αφού τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους παραθέτουμε απόσπασμα από δημοσίευμα του Ζούγκλα:

"Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια (!) από το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 1997, όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Ομονοίας εισέβαλαν σε οίκο ανοχής της οδού Αριστοτέλους και έπιασαν στα πράσα, μεταξύ άλλων, την ιδιοκτήτρια, Μαριάννα Πολίτου (γνωστή με το προσωνύμιο «Άντζελα») και ένα «βοηθό» της, έως ότου μια από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας φθάσει στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.


Αν και η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί σήμερα, Τετάρτη, για ακόμη μία φορά αναβλήθηκε για τις 7 Φεβρουαρίου. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του ΜΟΔ θα καθίσουν ο Ηλίας Λουκάς, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Ρωμαίου, ο Ηλίας Γεωργιλές, πρώην διοικητής του Α.Τ. Ομονοίας, ο Αναστάσιος Μητσώνης, τότε αστυνομικός του Α.Τ. και η «μαστροπός», Μαριάννα Πολίτου.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν «ασυλία» στις παράνομες δραστηριότητες της μαστροπού, η οποία, με τη σειρά της, τους «κέρναγε» με εκατομμύρια δραχμές, προκειμένου να έχει το κεφάλι της ήσυχο…".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger